Ödünç kitap vermek mi birdaha tövbeler tövbesi

  • Ağustos 07, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 7 Comments

bir daha çivili sopayla tehdit etseler bile kimseye ödünç kitap vermeyecegim. kitabı nasılsa okudun bırak başkaları okusun demeyin bana. ben kitaplarımı seviyorum abi, kütüphane yapmak için orjinaline para basıp alıyorum, biriktiriyorum ve gözüm gibi bakıyorum. sonra evinize gelip o mini kütüphaneyi gören mallar, aa iyi ben bundan ödünç alırım ne gerek var para vermeme diye düşünüyolar. sonra istiyolar, lanet olsun ki insanları kıramayıp veriyorum. sonra o kitap gidiyor abi. gelmiyor bidaha. çünkü degerli malımız, kitabı hatırlayacak kadar önemsemiyor.


en son iş yerinden biri kitap istedi benden. elimde her gun okudugumu görüyo ya. bissuru kitabım var istedi işte. verdim once okudu getirdi. ikinci verisimde 3 kitap istedi, verdim ve sadece 1ini getirdi. araya yıllık izinler falan girdi unuttu bence gerizekalı. ben sana 3tane vermiştim dedim ama yoo bi tane verdiniz dedi. ben de üstelemedim artık!! ama acayip sinirlendim! bir daha kimseye kitap vermiyorum. kimseye. vermiycem zaten kayınvalideme verdigim kitaplar da geri gelmiyor, 2 tane verdim, daha okuyamamış. alıcam onları da bu haftasonu.


aha bu da konuya uygun karikatur. sinirden gülesim yok siz gülün gülücekseniz

You Might Also Like

7 yorum

  1. Ödünç kitap vermiyorum demenin dayanılmaz ağırlığı :(
    1-Kütüphane yatak odasına taşınır..
    2-Ödünç vermiyorum diyemesenizde başta alıp yazın verdiğiniz kitapları gözünün önünde.. Bu da bir caydırıcı oluyor..En azından 3 tane vermiştim ama size cümleleri kurmak zorunda kalmazsınız.Gözünün önünde yazdım ya..! gibi kanıtlayıcı cümleler..En azından yenisi alıp vermek zorunda.
    Hiç üstüne alınmayan da varsa kitap mitap hakgetire her sizi kızdırdığında hatırlatın bence,sen benim kitabımı alıp vermemiştin diye :) Bir daha kitap istemez -sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Benden de ne kitaplar gitti böyle...Milletin umrunda değil valla bi de kendi kitabını geri isteyince sen suçlu oluyorsun:)Yıllar evvel bir Angela'nın Külleri gitmişti böyle hala hatırladıkça içim yanar:(:(:(Öğrenci halimle ne para vermiştim o zaman:(

    YanıtlaSil
  3. hayır bide vermeyince, aman ne degerliymiş kitabın, benden önemli mi? falan diyenler oluyor ya.
    bogmak istiyorum

    YanıtlaSil
  4. Hepimiz dertliyiz bu konuda sanırım xS En çok da sinir olduğum şey yuh ne kadar cimrisin vermicek misin şimdi lafları xD

    YanıtlaSil
  5. ben artık onları saymayı bıraktım çünkü sadece anlamadıklarını geri getiriyorlar... herkeste bir kitap okuma merakı peyda oldu ki sadece bir merak bu... okumuyorlar yani, sadece alıp 2-3 sayfasına belki bakıp televizyon seyrediyorlar, internette geziyorlar vesaire... sonra adamı bir daha görmüyorsun ve o öylece kalıyor. ama bir adorno'nun minima moralia'sı olsun, bataille'ın imkansız adlı eseri, roland barthes'ın s/z'si, zizek'in parallax'ı olsun gittiğinin ertesi günü geliyor buradan yetkililere keh keh keh demek ve anlamadığımı sanıyordunuz dimi lan diye belirtmek istiyorum :ı

    YanıtlaSil
  6. bu konuda yazdıklarını görünce dayanamadım resmen yıllar önce kaybettiğim(!) kitaplarım geldi aklıma.Annemin eve gelen arkadaşlarından şikayetçiydim bende ne kadar ya verme allalala desem de kızım öyle şey denir mi nolcak der verirdi ama sonra o da anladı ki iş işten geçmişti 2-3 tane kitabım yok oldu hatta birini resmen 1 yıl sonra o komşunun yazlıkta gördüm içi kum dolu kapak ıslanmış böyle kalkmış baskısı falan eve gelip ağladığımı bilirim o gün bugün kimseye kitap vermiyorum.yazar çok başarılı bence sende alıp katkıda bulunmalısın ona diyorum :)benim gibi düşünen 1-2 arkadaşım dışında kimseye kitap çıkmıyor artık benden zaten onlarda 2 günde okuyup getiriyorlar.umarım sende uygulayabilmişsindir bunu.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim