Markafoni kürk vahşetinin destekçisi mi olacak?

  • Kasım 23, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 10 Comments

Bir hayvanın sadece süs amaçlı birilerinin elinde yakasında dursun diye hunharca öldürülmesine tahammül edemiyorum. bu tartışmalar neden vegeterian değilsin e kadar uzuyor, ancak ben ikisinin aynı şey olmadıgını düşünüyorum. zaten et yemeyi seven biri değilim ve vej. olmayı tüm dünyanın olmasını isterim.  ancak günlük hayat içinde et yemek durumunda kalıyoruz. iş yerinde çıkıyor, misafirlikte önümüze konuyor. son zamanlarda bu bitkisel yeme alışkanlıgı edinme konusunda kendimi çok sorguluyyorum, hatta keşke ülkemizde de üzerinde "yeşil v" olan vejeteryan ürünlerden satılsa. neyin içinde hayvan var nede yok anlamıyoruz. hayvanlar üzerinde denenmiyor diye şampuanlarımı bile lush tan alıyorum. yine de bu konuda çok eksiklerim var, daha çok araştırıp hangi ürün test ediliyor hangisi edilmiyor ögrenmem lazım,

neyse kendimi eleştirmeyi bırakıp asıl konuya geçiyorum, markafoni de bu sabah tilki kürklü çantalar gördüm de cinlerim tepeme çıktı. neden insanlara kürk almanın iyi birşey oldugu aşılanıyor? yapay kürk giyin pulunuz mu dökülür? ben de gerçek hayvan kürkü giyenlerin üzerine boya atmak istiyorum. keşke birileri de gelip et yedigimiz için üzerimize boya atsa. ve kurban kestigimiz için. artık hayvanların yaşama haklarını ellerinden alamayacagımızı ögrenmenin vakti gelmedi mi? doğanın tek çocugu biz miyiz? dünya yalnızca bize mi ait?

sadece zeka bakımından üstün ırk oldugumuz için her türlü canlıyı katletmek neden? hatta katliamların uçları bizi buldugunda, o uçları görmüyoruz bile. mesela ben gerizekalı gibi parfüm alıyorum ama acaba aldıgım parfümlerin arkasında ölü hayvanlar var mı? bugün oturup bunu araştıracagım ve bundan sonra hayvan üzerinde test yapılmış parfümleri satın almayacagım. sabah sabah tepemi attırdın markafoni, iyi  oldu bak kendime de görev  çıkardım. valla o kampanyayı kaldırmazsanız -cashmini mi ne- tavşlan daga küsmüş misali bir daha alışveriş yapmam tüm dohayko ve haytapa da atacağım bunu.. 1 tavşan küsse bişey olmaz belki ama 1000 tavşan küserse patlıcan bile olabilir ne dersiniz?

You Might Also Like

10 yorum

  1. AAAaaa çok kötüymüş, hemen eleştiri emaili atıyorum markafoniye

    YanıtlaSil
  2. çok sevinirim.. ben de haytap gruplarına gönderdim umarım onlardan da protestolar çıkar.

    YanıtlaSil
  3. Uyelikten derhal ayrildim. Sebep belirtirken de "Markafoni'ye guvenmiyorum"u isaretleyip, kurk sattiklari icin bu karari verdigimi, bu ticarete hic bir sekilde katkida bulunmak istemedigimden uyelikten ayrildigimi aciklama kismina yazdim.

    Normalde de kurk ve kurklu aksesuar satan yerlerden birsey almam, buradan da almayacagim. Kurk satmamayi prensip edinirler ve bunu aciklarlarsa yeniden uye olmayi dusunebilirim, ama aksi takdirde asla kapilarindan girmem.

    Haber verdigin icin cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  4. Bi mail de benden! Kafalarına yıkarım vallaha orayı! huh!

    YanıtlaSil
  5. kedili cadı, beni çok duygulandırdın.. çok teşekkür ederim bu duyarlılıgın için..

    YanıtlaSil
  6. Amaltheian, bitanesin..
    kendi bloguna da koy istersen cicim, senin zincirlerin pek kuvvetli :)

    YanıtlaSil
  7. Koyacagim sekerim ancak su elimdeki ceviri azucuk hafiflemeden kelime yazmaya zamanim olmicak.
    Bi iki gun icinde yazi olacaktir:)

    YanıtlaSil
  8. Deli misin, ben teşekkür ederim haber verdiğin için. Demek kürklü birşeye denk gelmemişim daha önce burada, tarzım olmayan şeylere bakmıyorum bile, o yüzden haberim bile olmazdı sen söylemesen...

    Kürke Hayır grubuna da atıyorum haberi.

    YanıtlaSil
  9. ben de mail atıyorum şimdi. zaten body shop bi de lush'a güveniyorum hayvanlar üzerinde test yapmadıkları ve hayvan ürünlerini kullanmadıkları için. bu yazıyı yazman iyi olmuş yoksa markafoniden bişeyler almaya devam edicektim.üyeliğimi de kaldırıyorum.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim