kedi

  • Kasım 07, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 13 Comments

kedi hala yaşıyor, ama iki gözü de görmüyormuş, çenesi kırık ve beyin hasarı var
veteriner ona birinin çok özel ihtimamla bakması ihtimali yoksa uyutmanın en dogru yöntem oldugunu söylüyor
bizse konakta fuarda bulunan veteriner hizmetlerine götürmeye karar verdik, bende uyutun diyecek yürek yok. orada ya iyileştirirler, ya da uyuturlar..

lütfen etrafınızdaki insanlara, sokak  aralarında hızlı araba kullanmamalarını tembihleyin.
kediler ezilmesin

You Might Also Like

13 yorum

  1. Kahroldum.

    Caktirmadan da olsa kedi hakkında haber bekliyordum senden.

    Uyutun nasıl denir ki? Hani..Bir insani "uyutmak" daha kolay geliyor bana. Bir hayvani uyutmaktansa..

    Bilmiyorum.
    Ama sen en iyisini yapıyorsun.

    YanıtlaSil
  2. bizimkini bulduğumuzda benzer bir kazayı bel kırığı ile atlatmıştı ve iki yılda kendine gelebildi ama bunun toparlaması zor. üzücü. elinden geleni yapmışsın..

    YanıtlaSil
  3. tesekkurler yorumlarınız için..
    eşim daha once bizdeki kediler yuzunden astım olmustu(alerjik), hala ilaç kullanıyor.. o bu durumda olmasa alır bakardım, keşke imkanım olsaydı.
    hayır bir de üzücü olan, kedi yürüyebiliyor, miyavlıyor, hatta serum takarken cazgırlık yapıyor. hala böylesine sımsıkı hayata tutunan güçlü bir hayvanın öldrülecegini düsünmek çok üzücü.. onu ezen ve o şekilde bırakıp giden her kimse, eger bunu umursamadan yaptıysa, beddualarım her gece onunla

    YanıtlaSil
  4. Kendimi boykot ediyorum. Bu eşşoğleşşeklerin hayvancıklara yaptıklarını okumamaya çalışıcam bundan böyle. İçim acıyor. Al işte, bütün gece çalışacaktım sözde. Bu haber oturdu içime yumru gibi.

    Kendimi yavru sahiplendirmeye veriyim ben. O beni mutlu ediyor cunku.

    Bencillikse bencillik. Üç tane kedimiz olduğundan diyemiyorum ki götürmeyin bana verin. Çiftligim olsun istiyorum, hepsine bakiyim, hepsine.

    YanıtlaSil
  5. bişekilde kedileri kısırlaştırmamız lazım. tek çözüm bu bence.
    besledikçe daha çok ürüyorlar, sonra böyle telef oluyorlar, halbuki sistemli kısırlaştırsak daha az ürüyecekler, ta ki sokakta hayvan kalmayana kadar..

    YanıtlaSil
  6. Cok dogru diyorsun. Ancak sıra uygulamaya geldiginde ben sınıfta kaliyorum. Sen sehirde yasiyorsun, hani, götürüp kisirlastirman daha kolay. Biz Foça'da yaşıyoruz. Arabamız yok. Dolayisiyla hayvanciklari tasimak gibi bir luksum de kalmiyor. Burada veteriner bile yok!!!

    Of.

    YanıtlaSil
  7. o konuda ben de çok yetersizim :(
    vet.ler çok pahalı, onlar da haklılar yani hayrına yapılmaz ya ekmek parası bu. belediye ücretsiz kısırlaştırıyor ama hep mesai saatleri içinde, işten izin alıp gidemiyoruz. anneme babama aşılamaya çalıştım bu hayvan sevgisini, onlar alsın götürsün, mahalledeki 10-20 kedi olsa bile kısırlaştırılsın. nasılsa bedava.ama hayatta ugrasmazlar.. :( kendi anneme babama sevdiremedim daha kedileri düsünebiliyomusun

    YanıtlaSil
  8. bu arada foçanın kedileri de yamandır haa! :))

    YanıtlaSil
  9. En azindan annen baban delirmiyorlardir kedi gorunce:) Benim annem kedimiz var die evimize gelmiyor:)))))) 3 senede 2 defa geldi. :S

    Foca'nin kedilerine gelince..Yamam kedileri köpekler parcalamaz. Ama bunlari parcaliyor:( ühüh.

    YanıtlaSil
  10. benim annemle babam da bende kediler varken öyle yapıyorlardı malesef.

    hadi ya. ben hiç şahit olmadım bilmiyordum, çok yazık. sokak köpekleri mi sahipli köpek mi? bir de köpegine kedi avlatan gerizekalılaer var çünkü bol miktarda.

    YanıtlaSil
  11. 1. Ama babami yerim. Kopekcigi var onun da. Sen de gor sen de kopekcigi yersin. Yutarsin boyle.

    2. Sokak kopekleri. Gecenlerde birseyler yazmistim kucucuk kedicik ici dolu tursucuk filan. Orada anlatmistim. Sirf zevk icin avlanan kopekcikler var. Of. Kisin burasi kopek egemenliginde. Yazin herkes besliyor, kisin da insanlar gidince hayvancagizlar deliriyor.

    3. Bi de yaban domuzlarimiz var hic sorma:) Her gece kapimizda beliriyor boyle 3-5 tane ayi cussesinde. Ay.

    YanıtlaSil
  12. :(( üzücü
    domuzları da öldürmüyolardır işallah ya. onlar da hayvan yazık yani. bir ara görmüştüm, öldürdüklerini ama foçada mıydı anımsamıyorum.. tabi evin kapısına kadar gelmeleri korkunçtur, ama acaba gelmemeleri için ne yapılmalı yahu, acaba ormanların yanması ile ilgisi var mı yerlesim yerine inmelerinin

    YanıtlaSil
  13. Kisin hep inerler, coplerden beslenmek icin. Bizim bahcemizde marullarimiz var onlari yemeye geliyorlar. Yanginin ayrica ilgisi var (NOT: Focadaki yanginin ortasinda kalan bir site var, eski evimiz ordaydi, yangindan 5 m ile kurtulduk, yanioduk) Ormanda yiyecek bulamadiklarindan da iniyorlar. Gelmemeleri icin cop kutularini uzaga tasidi belediye ancak ise yaramiyor tabii.

    Ben burda avlandigini hic gormedim, ozellikle TV kanallari gelip roportaj yapip dururlar. Benim bildigim tum aksiyon bu.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim