Galiba doğuştan Cenabetim

  • Ağustos 10, 2011
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 8 Comments


Beyler bayanlar ben Londrada işe başlamadan bir gün önce millet ayaklandı. Nasıl bir cenabet insansam ben gelir gelmez burası  dağıldı of yani…
Olay benim anladığım kadarı ile şu.(iş yerinde internette gezinmeye 1 dakka vakit bulamıyorum da) Uyuşturucu sattığı iddia edilen 29 yaşındaki bir siyahi taksi şoförü polis tarafından öldürülüyor. İş arkadaşlarımın dediğine göre adam ganstaaa imiş.. Rahmetli  muhtemelen çok sevilen ve forslu bir arkadaşımızmış ki insanlar o öldükten sonra kuzey Londrada toparlanıp gösteri yapmaya başlamışlar Pazar gecesi. Buraya kadar da her şeye okey! Ancak bu göstericilerden bir kızcağızı polis dövmeye başlamış olay burada kopuyor.
Gerisini madde madde yazayım
·         Bugün Marble Archta toplantıdayken tüm gün polis sirenleri susmadı. Her yöne bir sürü polis arabası ve polis dolmuşu(?) onar onar konvoylar halinde geçiyordu.
·         Bizim şirkette çalışan elemanın birinin evinin önündeki arabasının camını kaportasını çömdürmüşler. Zavallı adam insurance’ı aramış ve bu tür ayaklanmaları karşılamıyoruz yanıtını almış resmen ağlıyordu. Hiç şaşırmadım zira burası öyle bir memleket ki ne kadar çok öderseniz ödeyin minimum hizmet alıyorsunuz!
·         İnsanlar şu an tamamen dükkanları yağma etmeye başlamışlar. Camları kırıp içerden bilgisayar cep telefonu ne kaldırabilirlerse alıyorlarmış.Apple dükkanlarının önüne polis koymuşlar lan!!
·         Öğlen iki gibi bir mail geldi “herkes eve hadi bakalın dağılın” diye. Ancak benim canciş müdürüm tabi ki “aman canım kaytarmak için yapıyolar hehe” modundaydı. Neyse saat 5te binada bizden başka kimse kalmadığına karar vermiş olacak ki haydi gidelim dedi!
·         Dışarı çıktım açıkçası Marble Arch’tan Euston’a tube le geldim ve her şey gayet normal gözüküyor. Ama beleş dağıtılan akşam gazetesinde bir sürü insanın(yağmacıların) resmini koymuşlardı. Eğer bu insanları tanıyorsanız lütfen ihbar edin falan diye.

Yani olay tamamen fakir mahalledeki insanların galeyana gelip anarşi yaratması.. Napsınlar bir coşkuyla satın almaya güç yediremedikleri dükkanları yağmalıyorlar aslında bir bakıma onlar da haklı… kapitalizm’in yemişlerinden yiyemeyen şanssız azınlığın suçu ne dostlar.. Gerçi insan dükkanı yağmalanan arabası kırılan insanları görünce çok üzülüyor onları tamamen dışında tutuyorum. Ama apple ın veya başka her hangi bir tycoon’un yağmalanmasına üzülemiyorum.

 İş yerinde 1 dakika bile boşluğum olmadığı için maalesef internete bakamadım.
Eve varınca TV izleyeceğim! Çok merak ediyorum daha başka neler olup bittiğini!

Şu anda bu maili haçlı seferine gidercesine bir mücadele içerisinde bindiğim trenden yazıyorum gene..

Londrada çalışmak cidden çok ama çok zor dostlar. O kadar kalabalık ve yorucu ki J Gezmesi güzel yaşaması zor Londra!

Allahın cezası O2 de bizim internet için 24 ağustosa gün veri ağlamak istiyorum ya. 1 internet nasıl 1 ayda bağlanır 250 bin kişilik şehirde?

Bu arada ben şunu fark ettim sevgili blögüm, sana yazmazsam kendimi eksik hissediyorum. Sen benim –inşallah- çocuğuma, torunlarıma babaannelerinden güzel  bir anı olacaksın. Neden babaanne yazdıysam? Belki anane olucaz Allah allaaaah…

Meröp, anarşiyle tutkulu bir sevişme yaşayan londradan bildirdi.

You Might Also Like

8 yorum

  1. bebişim senin bu ibretlik mail'lerin yurt dışında yaşamayı dikensiz gül bahçesi zanneden saf türk gençleri için bir ışık olsun. da, sana da bi şey olmasın inşallah!

    YanıtlaSil
  2. gözümüz,kulağımız oldun. iyi niyet elçisi olarak gitmemiş miydin sen oraya? angelina jolie gibi gittiğin yer hararet yapıyor sanırım, ateşler yükseliyor :)
    iğrenç şakalarımdan sonra diyeceğim şu.. yo diyeceğim yok ha şu var; dikkat et kendine yaban ellerde!

    YanıtlaSil
  3. ah egecan o iyi niyetli gençlerden biri de bendim

    karakutu :)))))))

    YanıtlaSil
  4. allah yüzbin kahır bela, o gençlerden biri de benim ya :(
    hani malı mülkü zarar gören insanlara üzülüyorum ama, ne yalan söyleyeyim bizim ülkemizde binlerce masum cana kıyan teröristlere de insan hakkı cart curt diyerek el uzatan, her meselemize karışan ukalalar dünyaya rezil oldular diye zevkimden civatalarım gevşiyor.

    YanıtlaSil
  5. Beyle uzun uzun hikayeli yazınca okuması çogzel oluyor.

    "Sonunda böyle olacağı belliydi canım" diyen bilmişler türemiş gördün mü?

    YanıtlaSil
  6. nerde o cok bilmisler hevesli bardagim soylesene

    YanıtlaSil
  7. Ay isim vermim (: zaten tanıdığım birileri değil sağda solda bloglarda twitterlarda gördüm.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim