Darkness comes from the northern side and Thorin clears his mind

  • Aralık 25, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 7 Comments



The hobbit i, ilk kez karşıyaka hoca mithat halk kütüphanesinde bulmuştum, o zaman yüzüklerin efendisinin filmi daha yoktu ortada yanılmıyorsam, benim de yüzüklerin efendisinden haberim yoktu zaten :)
lisedeydim ve dershaneye gidiyordum, kitabın üzerinde "Oradaydık, ve şimdi buradayız" yazıyordu
bu ne yahu, diye düşündüm, hobbit de nedir ki?

sonra okudum, okudum, okudum.  yetmedi yüzüklerin efendisi ile tanıştım.
Blind guardian'ın Bard's Song- The Hobbit isimli şarkısı ile tanıştıgımda da zirve yaptım, üniversite 2 deydim sanırım.

Aslında blind guardian ile teee lise1 de bir arkadaşımın almanyadaki akrabasının getirdigi Follow the Blind kasedi ile tanışmıştım :))

Türkiyedeki tüm konserlerine gittim, ya o into the storm ile giriş yapıyolar ya, böyle nasıl heyecanlı oluyor, sanki bir portal açılacak ve Middle Earth'e gidecegiz!!!

Dagınık bir yazı oldu farkındayım ama, bir Lord of The Rings hayranı iseniz, Blind Guardian'ın ilgili şarkılarını dinleyin!

The Hobbit, Curse of Feanor, Noldor, Eldar  ..ya nightfall in middle earth albumunu alın direk :)

You Might Also Like

7 yorum

  1. Ya aksini yazmak istemezdim, ama ben gerçekten de blind guardian tarzı grupların yaptığı müzikleri LOTR ile bağdaştıramıyorum. Yok olmuyor bence, öyle bir müzik olmamalı o konsepte. Nasıl olmalı dersen Loreena Mckennitt olabilir, o döneme uygun çalgıların kullanıldığı tarz müzikler yapan gruplar olabilir, orkestra müziği olabilir ama bana blind guardian'ın yaptığı tamamiyle bu konseptin ekmeğini yeme amaçlı gibi geliyor. Zevkler ve renkler elbette. Bana göre böyle ama

    YanıtlaSil
  2. yedirmediler ki adama ekmegini :))
    lotr filmlerinin müziklerini yapmak istedi, olmadı...

    hele dedim ya dünya gözüyle izleyip, dinlemek nasip olunca iyicene sevdim...hansi'nin lotr a gönül verdigini düşünüyorum

    sonuçta lotr hepimizi etkiliyor, adamlar da oturup üzerine şarkılar yazmış :D para kazanıyolarsa da kazansınlar helali hoş olsun

    muzik konusunda zevklerin renklerin farklılıgına kesinlikle katılıyorum. my dying bride a gönül vermiş bir insanım, hangi arkadasıma dinlettiysem begendiremedim hlshdjkfahhjj (deli metalci kocam dahil)

    YanıtlaSil
  3. Aman aman iyi düşünmüşler, o filme o müzik gidermi, Hollywood saçmalığına dönerdi valla. Bir de şu var LOTR'i çok seviyorum ya, sevmediğim bir müzik tarzı ile bir araya gelince sahiplenesim geliyor da olabilir. Defol lan blind moduna giriyorum. Blind Guardian Raus. Cidden sevmiyorum

    YanıtlaSil
  4. ben seviyorum :DDD
    ama şu var, uzun süre dinleyince bayıyıo, arada dinlemek lazım dhgfdgjfassj ya da belki artık yeterince genç olmadıgımdan..

    iced earth ile ortak çalışmaları var wizards and demons mu ne, tavsiye ederim. "Gallows pole" forever. tabi metal seviyisan.

    YanıtlaSil
  5. ya ben de harry pıtırı böyle sahipleniyorum bu arada, lotr u da cok seviyorum ama öyle benimsemedim :DDDD

    YanıtlaSil
  6. selam ederim Altuğ :)
    evet ürperecek tüyler ama 2011 de daha cok var çook!!

    YanıtlaSil
  7. abla goruyorum ki eksi gunleri yad etmişsin ...

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim