Tatlı Rüyalar...Alper Canıgüz / Yeşil Karanlık...Anya Seton

  • Eylül 15, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 4 Comments

Tanrım, keşke Alper Canıgüz ve kitapları ile daha önce tanışsaydım.. İlk olarak pretty in think in bir postunda görmüştüm; arkadaş tavsiyesidir, alıp okuyayım dedim.valla okur okumaz da bitirdim a dostlar. o kadar matrak, bir o kadar yaratıcı, gurur duyulası bir türk yazar.

Tatlı rüyalar, enfes...

Özellikle; Halil İbrahim ve Hamit arasındaki konuşma, halıda sürünmeme sebep oldu, anneme okudum, o da yarıldı, Ellerine sağlık Alper Canıgüz!! daha çok yaz e mi?  :()


Geçen hafta okudugum bir diğer kitap ise, Yeşil Karanlık isimli roman. Yani, anlamadım neden ama kitaba öyle dandirik bir kapak yapmışlar ki, elinize alınca önce dangoloz bir aşk romanı sanıyorsunuz, ama içinden okuması keyifli, tarihi roman sayılmasa da edward - mary - elizabeth kardeşlerin dönemlerinde geçen, tuhaf ve hüzünlü bir hikaye çıkıyor..

işte o iğrenç kapak!
ben zevk aldım, kapağa aldanmayın, tavsiye ederim. Bazen güzelim kitaplara iğrenç türkçe isimler bulup ucuz kapaklar yapıyorlar, okurken utanıyorum! yapmayın, rica ederim, hatta bence bütün kitaplar düz siyah üzerine mavi- yavru agzı yazı olsun kapaksal anlamda.. kapaksal anlam ne diyenleri ise döverim bak, cidden.

You Might Also Like

4 yorum

  1. alper canıgüz! en sevdiğim türk yazar. ama maalesef sadece 3 kitabı var :/ oğullar ve rencide ruhlar'ı şiddetle tavsiye ederim, gizli ajans beklentilerimi tam karşılayamamıştı ama okumaya değer.

    YanıtlaSil
  2. ben sadece tatli ruyalari okudum maalesef. istanbula gelince obur kitaplarini da alayim. cok enteresan degil mi? en cok guldugum "ruyada gorudgu keci boklari, arkadasimizin bir bok yemeyi planladigini gosterir" yorumu.

    YanıtlaSil
  3. Oğullar ve rencide ruhlar benimde en çok sevdiğim kitabıdır.
    Hakan Günday - Kinyas ve kayra kitabını tavsiye edebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar ben de Yeşil Karanlık okuyorum. Son derece sürükleyici ama çevirisi çok kötü gibi geldi :( sürekli "O" öznesi kullanılmış, iki kelimede bir "ve" geçiyor fakat bunun icin de kitabı yarım bırakmak istemiyorum...

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim