harry potter filmleri kitaplarına yapılan büyük bir haksızlıktır

  • Temmuz 13, 2011
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 6 Comments

Evet böyle..

Çevremde, Harry Potter okusa deli gibi beğenecek olan pek çok insan, sadece filmlerin allı pullu, popcorn pazarlama kampanyasından damlayan bayağılık yüzünden uzak duruyor bu seriden.

HP bu kadar ucuz bir şey değil esasen. Hayalgücünün özgürlüğü ile yazılmış insanı içine çekiveren bir hikaye. Yer yer derinliğine, yer yer komikliğine, ama hep zenginliğine hayret ederek okuduğunuz ve hiç bitmesin istediğiniz.

Yazarın bizzat kendisi eserini bir pazarlama başarısı haline getirdi, bize söz söylemek düşmez elbette ama ben içimdeki çocuğa da, yetişkine de harry potter'ı üç defa okuttum, üçünde de hayran kaldı: of anam, ben böyle bir şey hiç okumamıştım dedi...

Kitapları okumadan filmleri izleyenler için çok üzülüyorum inanın :(
Benim şu ana dek beğendiğim tek film D.H. Part 1 di ; özellikle Godric's Hollow sahnelerini çok başarılı buldum. Yeni (ve son) filmi de tabi ki izleyeceğim, ama sadece kitapları anmak için :)

You Might Also Like

6 yorum

  1. Son film görsel olarak çok güçlü. Benim takıldığım birkaç ayrıntı var fakat bunları görmezden gelince geriye çok güzel bir film kalıyor. IMDb puanına da baktım yüksek. Sanırım genel bir memnuniyet var. Eğer son kitap tek film olsaydı rezalet olabilirmiş. Neyseki iki film ve ikiside güzel ve kitaba bağlı

    YanıtlaSil
  2. Part 1'in tadı damağımda kaldı desem yeridir. Bu film için güzeldi diyemiyorum; ama berbattı da diyemiyorum. Çoğu sahnenin kitabı okumuşlar için bir anlamı vardı. Yalnız bu filmde bir şeyi keşfedeceksiniz. Bizim Voldemort bildiğiniz komdeyenmiş, haberimiz yokrmuş. Çok güldüm adama ve hareketlerine. Yazık etmişler. Güldüm; ama üzüldüm de aynı zamanda. Trajikomedi bu olsa gerek.

    Kısaca gideri var; ama Part 1 en iyisi bana göre.

    Aslında çok şey yazmak isterdim; ama spoiler olmasın diye yazmıyorum. İstersen daha ayrıntılı bir yorum gönderebilirim :)

    YanıtlaSil
  3. Bende gittim ve beğenmedim..yani kendimi hp den alamazken hersene bi kaç kere sürekli okurken hakaret gibi geldi bana film..bi kere kitaptaki kurguyla alakalı değildi.kitapta önem taşıyan hiçbişey yoktu filmde

    G

    YanıtlaSil
  4. filmi beğendim diyenlere şaşıyorum zaten. nesini beğendiler anlamadım.. sırf alan ile helenayı izlemeye gittim.. onları da istediğim gibi doya doya seyredemedim. :'(

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle filmler büyük haksızlık yaptı kitaplara. bu kitaplar yeryüzünde yazılmış en güzel metinlerden. Abuk subuk filmlere dönüştü o canım eser, olmayan sahneler eklendi, en önemli kısımlar cırt cırt kesildi. N'apalım, inşallah yıllar sonra İngilizler hakkını verip uzun uzun dizisini çekerler Harry'nin, Snape'i de şu BBC'nin şükela yeni Sherlock Holmes'u olan abi oynar.

    YanıtlaSil
  6. Yeni Sherlock Holmes'ı oynayan abinin ses tonunu ben de biraz Alan'nın ses tonuna benzetmiştim. Ses tonları benzese de tip olarak pek benzemiyorlar. Gerçi Alan da (Alan komşu oğu oluyor da :P), pek benzemiyordu; ama muhteşem oyunculuğuyla iyi iş çıkarttı.

    Yıllar sonra dizisi çekilse ya da filmler yeniden çekilmeye başlansa ne güzel olurdu. Zaten filmlerin bu kadar kurgusal hatalarla dolu olması, kitapların hepsi yayımlanmadan çekilmeye başlanmasıydı.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim