bir gün ayıplanacak

  • Aralık 13, 2008
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments


Hani nasıl, bundan seneler ve seneler öncesine dair bazı şeylere "ya nasıl olmuş ki, yuh" diyoruz, örnegin kölelik, derebeylik, yok efendim kralın tüm kadınlara sahip olmasıymış bilmemne.
tüm bunlar nasıl da saçma ve abes görünüyorsa, acaba bu 1950 ve 2000 kusur seneleri arasında dünyanın ağzına sıçılması, kirletilmesi, öldürülmesi umursanacak mı 300 yıl sonra?

sakin mı karşılanacak yoksa "atalarımıza inanamıyorum dünyanın rezil olacagını bile bile kirletmeye devam etmişler, yuh" mu denecek?


bugun rafineriler kendilerini çevre dostu ilan edebiliyor, yüzlerce insan da eşşekler gibi dinliyor ve alkışlıyor. Ne garip degil mi? Ürettikleri gazlarla havanın agzına sıçan bu kurumların çevre dostu olması..

Belki de yüzlerce sene sonra, hani Time Machine filminde oldugu gibi, dünya gene ilkel olacak...Ve bu günlerden geriye kalan metal parçalar abuk subuk görülecek. Ve rafineri, nükleer santral, envai çeşit kimyasal üreten her türlü fabrikanın varlıgı, kimbilir, yine belki şu an bize kölelik sistemini hayal etmenin verdigi tadı yakalatacak çocuklarımızın, çocuklarının, çocuklarının çocuklarının, çocukları-na.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Ne sakin karşılaması!..
    Kim bilir, arkamızdan nasıl küfürler edecekler?.. "Ne kadar geri zekalı atalarımız varmış!.." diyeceklerdir.

    Bu gidişle 300 seneyi de bulmaz, dünya yaşanmaz hale gelir. Nefes alamaz duruma gelecek insanlar. Şimdiden başladı, patır patır ölmeler.

    Çok bilinçsiz, geleceği düşünmeyen, sadece kendimizi, bugünü düşünen insanlarız. "Helal olsun şu Yunan halkına" diyorum. En ufak bir haksızlıkta, nasıl da birlikte hareket edip, hükümetlerini protosto ediyorlar. Tebrik etmek lazım onları... Bence AB'nin en bilinçli halkı onlar.

    Sevgili merope, bu konuya ilişkin güzel yorumun için çok teşekkürler. Keşke herkes aynı duyarlılığı gösterse...

    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  2. arzu, güzel yorumun için tesekkurler.
    dediklerine katılıyorum, ben de bir enerji sektoru çalışanı olarak bazen lanet olsun ekmek parasına diyorum!
    yunan halkına da aynen helal olsun diyorum.. ne diyim onlar gibi olabilsek keşke tepkimizi koyma konusunda, bu kadar koyun olmasak.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim