Hürrem Sultan vs. Anne Boleyn

  • Ağustos 19, 2008
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 6 Comments

Şu tarihin hırslı kadınlarını hiç anlamıyorum. Yani can sıkıntısından mı böyle dünyaya damgasını vurma telaşı? malum cep telefonları yok, internet yok, kitap varsa da çeşitli degil, playstation yok pc oyunları yok...

Ben etrafımdaki kadınlara bakıyorum en büyük derdimiz ya "ne pişicek akşam" veya "sezon indirimi başlamış bitmeden gidip güzel bişeyler alalım" tarzı pepiler ve püpüler..

Oysa bir Anne boleyn (ki samimiyetimizi bir basamak yükseltip kendisine anne diycez bundan sonra), bir hürrem öyle mi? Kadınlar yememişler içmemişler kraliçe olmak için azmetmişler. Yine Anneannemin laflarından birini söyleyecegim, azimle sıçan taşı deler hesabı, ikisi de kraliçe olmuşlar. Peki efendim bu iki kadın arasındaki farklar nelerdir? haa, Hürrem osmanlının Anne boleyni midir? Veya Henry nin mi çok uçkuru gevşektir?


Belki de en acı dolu fark şudur ki Anne Natalie Portman gibi bir dünya güzeli tarafından canlandırılırken Hürremin son derece yapmacık ve aklı başında hiçbir insanın hazzetmeyecegi Gülben ergen hanımefendi tarafından bıttırılmış olmasıdır. Yani düşünsene ölmüşsün, ardından film yapıyorlar, insanların kafasında bir Gülben olarak kalmak var bir de Natalie. Anne şanslı kadınsın vesselam!

Yani ben bu bloga şu yandaki Gülben resmini koyarken bile uzun uzun düşündüm esasında zaten okuyucu yok ulan, olanları da kaçırır mıyım acaba diye.

Yani tabi bir ihtimal gülben ergen hürrem diye google dan aratanlara da hizmet etmiş olabiliriz fakat yine de diyorum ya koskoca hürrem sultan kendini Gülben ergene oynattıklarını görseydi herhalde mezardan kalkar zombi olarak bile olsa bu işe engel olurdu.

Peki ya gerçek yüzleri? Tarihin bize getirmiş oldugu bu resimlerden görüyoruz ki ikisi de ahım şahım güzel degil. (anneanneme göre götüme benziyor diycem ama anneannem ölünün arkasından konuşmaz.)




Fekat işte bizim uçkuru gevşekler bu kadınların ardından koca krallıkları imparatorlukları davul gibi tokmaklamışlar, bütün düzenleri dengeleri altust etmişlerdir.

İşte bu noktada ne yazık ki Hürrem yine boleyn kızına göre sınıfta kalıyor. Koskoca krallık mezhep değiştirdi kral Anne hanımın kukusuna legal olarak kavuşabilsin diye Hürrem hanım? Kanuni sizin için kaç kanun bozdu haa?

Fekat Anne boleyn in sınıfta kaldıgı nokta ise çocuk bogdurtmak oluyor efenim. Hürrem mustafayı kanuniye öldürtmeyi başarmıştı fakat Anne Prenses Mary i tarihin bize fısıldadıgına göre zehirlemeye çalıştı ise de cortlatamamıştı.

En nihayetinde sanırım gene Hürrem kazanır çünkü, kralı da kellesini de elinde tutmayı başardı hatun.

Olan oldu işte Zavallı Anne,
Ne kral elinde şimdi ne de kellen,
o kadar hırs yaptın hepsi bosa gitti
bir tek amcangilleri zengin etti.

Yavrucak..yazık oldu cidden. Bu kadınlar şimdi yaşasa diyorum. Ah recep, ah recep! bunlar gelirdi senin hakkından. onu da dinsizin hakkından imansızın gelmesi temalı başka bir yazıda incelerken sizlere veda ediyorum sayın seyirciler.

You Might Also Like

6 yorum

  1. o zamanın adamları malmış zaten doğal olarak kralları da malmış saçma sapan tiplere aşık olup koca tebaayı yakmışlar. ayrıca bizimkilerin derdinde düzgün bi yapım olsun falan gibi şeyler yok ki bizim için sinema şarkı söyleyenlerin veya mankenlik yapanların veya ikisini birden yapamayanların oyunculuk performansını görme ortamımız (ortam derken tiki dili ve edebiyatındaki ortam değil tabii media manasındaki ortam) yönetmen veya yapımcı için önemli olan tek şey para!!! o yüzden gülben ergenin hürrem sultanı oynaması pek şaşırtıcı değil fatih ürek bile oynayabilirdi. ayrıca babaanne özdeyişlerinin konseptine hayranım :D

    YanıtlaSil
  2. ee ananem eski toprak.. laf bol..ne şanslıyım ki onun torunun olmusum böyle onun esprilerinden geçiniyorum :D
    ayrıcaa dediklerin tamamen dogru. malesef turkiyede işler böyle. fatih ürek i hürrem olarak düşündüm de.. brrrr!

    YanıtlaSil
  3. aslında bir konuda haksızsın çünkü anne boleyn arkasında ülkeyi dünyanın enleri haline getiricek bir varis bıraktı sonuçta howard ve boleyn iktidarlığı devam etti ve anne olmasada kanından biri ülkeyi elinde tuttu (bu arada anneannem deyişleri çok güzel) :)

    YanıtlaSil
  4. katılıyorum hürrem öldürülmemiş olabilir ama anne koskoca ingiltere ve irlanda kralını elde etti kanunları bozdu ayrıca ingilterenin en başarılı kraliçesi olarak gösterilen beyaz kraliçe yani elizabethi doğurdu. boşu boşuna kellesi gitti yani anne in.

    YanıtlaSil
  5. anne boleyn erkek çocuk doğurmamış olabilir ama öyle bir kız çocuk verdi ki Büyük Britanyayı yöneten gelmiş geçmiş en iyi hükümdar olan Elizabeth'i. bizde kadınlar köleyken onların kadınları ülkelrine en iyi çağlarını yaşatıyorlar. kralı fikleyip çocukları öldürtmüyorlar.

    YanıtlaSil
  6. Bence gerçek Hürrem güzel kat kat. O zamanın gen yapılarına bakacak olursak Hürrem kat kat daha güzel Anne Boleyn'den.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim