overdose: yahşi batı ve Sherlock Holmes

  • Ocak 17, 2010
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments


dün gece önce 21:45 yahşi batıya sonra da 00:30 seansına sherlock holmes'e gittik.
ve ikisini de çok begendim!

Bir kere, yahşi batı cem yılmazın her filmini sadakatle gidip sinemada izleyen ben'im, en begendigim filmi oldu. ne arog, ne gora, ne hokkabaz yani. ölene dek gülmeyi falan beklemeyin tabi filmden ama, son derece zevkli bir filmdi, 1 saniyesinde bile sıkılmadım. Gerek gora gerek arog, beni ara ara sıkmış, özellikle 2. yarıları bitmek bilmez gelmişti.

 yahşi batı tam anlamı ile eğlenceli bir film. esprilerin çogu basit, kimi yerde de küfüre gülüyorsunuz elbet ama maharet küfrü edende, cidden. cem yılmaz ve zafer algöz %100 güldürüyorlar. gidin, tavsiye ederim.

sherlock holmes'e gelince..uzun zamandır izledigim en iyi filmdi. **dark knighttan beri belki** kesinlikle avatar falan hikaye yani o zevkin yanında. hikaye aşırı sürükleyici, gizemli, merak uyandırıcı, klişesiz, şahane. mesela biz film boyunca kesin bu watson'un manitasından bir numara çıkacak diye kasıldık ama yok olmadı. sherlock holmes'u biz nizamlı tertipli bir adam olarak bilirdik ancak bu filmde karşımıza piç ötesi, nerde aksam orda sabah modunda, patavatsız, pasaklı, üçkağıtçı biri gibi çıkıyor, ayrıca parada pulda da gözü yok!



film bir başlıyor, sonra kapıp götürüyor, hikaye merak uyandırıcı diyorum ya, gözünüzü kırpmadan izliyorsunuz. sonunda cidden her soru her gizem tek tek yanıt buluyor, açıklanıyor, izleyicinin gözüne sokuluyor. hatta bir film daha olacak mesajı bile veriliyor. ee ne de olsa, holmes çözülecek bir dava olmadıgında kuduz kediler gibi davranan biri!!

şimdi sinemada gidip izleyin diyecek kadar bir özel efekt yok filmde, ama ister sinemada ister dvd de izleyin ama muhakkak izleyin, kesinlikle ilgiyi hak edecek, eğlenceli bir film. guy ritchie nin ellerine sağlık.

You Might Also Like

1 yorum

  1. bende yahşi batı filmini beğenenlerdenim...sayfamda da yer verdim...:)

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim