mest oldum; mest!

  • Ocak 19, 2010
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 3 Comments

Uzun zamandır beni kapıp götüren ve kafamdaki bulutları içine gömülerek unutturacak bir kitap arayışı içindeydim ki karşıma tvde de gösterilen Legend of the Seeker dizisinin esin kaynagı olan kitap çıktı. Terry goodkind isimli abimizin emeği, Sword of the Truth Serisinin 1. kitabı : Büyücünün ilk Kuralı/ Wizards First Rule.



bilirsiniz böyle fantastik kitaplara meraklıysanız, kahramanlar da dünyalar da birbirine benzer bir süre sonra. bunu yadırgamamak lazım esasında, nasıl ki her vampirli kitapta vampirler yeniden tanımlanıyorsa, her fantastik kitapta da "orta dünya/orta diyar/ kurbagalıdere/yanpiri kırlar" vs. vs.. gibi bir dünya, birbirine pek benzer yaratık ve büyü tanımları ile yazılmış oluyor. Ben açıkçası Dragonlance serisini de okudum, Driztt dourden kitaplarını da (buz yeli serisi ve digerleri) ama hiçbiri  bu derece beğenime hitap etmemişti.

Ancak Sword of Truth serisi çok güzel bir tat bıraktı bende. Ağır ağır okuyorum, bitmesin istiyorum. Seri epey uzun ama sadece ilk kitap türkçeye çevrilmiş ve diğerleri çevrilmeyecek, olsun ingilizce de okuruz icabında. ancak kitabı hiçbir yerde bulamadım! Ebayde buldum ama 5 dolarlık kitaba 15 dolar shipping peh peh..

bu serinin kitapları türkiyede nerede bulunur bilen var mı? haftasonu remzi'ye gidip getirtirler mi diye şansımı deneyecegim.. Ben getirtene kadar bitmesin diye azar azar okuyup keyif yapacagım :))

fantastik edebiyat seviyorsanız muhakkak okuyun derim...

**spoiler**
gelin ana kahramanların azıcık üzerinden geçelim:
insan bagırsaklarından gelecek okuyan, sırf bu yüzden insanları öldüren bir kötü adam: darken rahl. Öfkesi ile varolan ve bu sayede hayatta kalan seeker of the truth: richard cypher. gizemli, biraz düz mantıklı olsa da muhteşem bir güce sahip mother confessor: kahlan amnell. (mother dediklerine bakmayın kendisi ucundan kıyısından taş) vee gandalf + albus dumbledore ve ejderha mızragındaki adını unuttugum beyaz sakallı büyücü kırması ;Zeddikus Zol zorrender (adı muhtemelen yanlış yazdım kusuruma bakmayın)

You Might Also Like

3 yorum

  1. bi süredir duyuyorum bu serinin pek güzel olduğunu. Ben şansa bi kaç bölüm izlemiştim diziden ama tabii kitap bambaşkadır. Oğlak yayınlarından çıkmış ama gerisi gelmeyecek belli. bi kaç yayınevine söyleyelim bakalım romanı belki başlarlar çevirmeye. bazı forumlarda da gördüm takipçisi çokmuş..

    YanıtlaSil
  2. Bir hevesle aldığım fantazilerin fos çıkmasından gına geldi. Okumuşsundur herhalde ama okumadıysan David Eddings'in Belgariad'ını tavsiye ederim. Güzeldir, kendini içine çeker, bütün serileri tamamlayana kadar o dünyada yaşatır. Ben kendisinin neredeyse tüm kitaplarını (Malloreon, Elenium, Tamuli) bitirdiğim için azıcık sıksam bir David Eddings kitabı yazarmışım gibi geliyor, formülünü ezberledim resmen. Yine de severim.

    Yine okumuşsundur belki ama Yerdeniz dörtlemesi de gayet tatmin edici. Hem bu serinin ilk kitabının Harry Potter'ın yazılmasına ilham teşkil ettiği söyleniyor.

    YanıtlaSil
  3. bilgisayar başında oturur, türlü boyun ve sırt ağrılarına rağmen dijitalden okurum diyorsan bende 11 kitap pdf olarak mevcut :)

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim