Morgan Le Fay ve gene kadınlar üzerine

  • Mart 15, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

(avalon'un sislerine dair spoiler barındırabilir..)

bu kadıncagızın adını da amma değiştirmişler. Aslında biz onu Morgan Le Fay diye bilirik fakat, Avalon'un sislerinde (ne de güzel kitaptı ha..) Perilerin Morgain'i diye geçerdi.


Konuya girdigimi veya girmediysem de girmem gerektigini hissederek soruyorum size, Arthur a kayırtan, Lancelot'u ayartan Irispi Guinevere midir hayran olunası masal/efsane kahramanı?

Yok dostum hayır. tarih boyunca bu Guinevere gibi kızlar zati hep Morgan ların ayağına dolanmıştır, sen yap katakullileri, karıştır ortalığı ondan sonra sırf kardeşinden çocugu oldu diye(!) Morgan kötü olsun. Yağma yok! Bir kere çocugu olmadı diye ilaçları büyüleri yutan Guinevere degil mi? Cadı neden Morgan oluyor? Zaten Arthur da haysiyet olsa o akçapakçalığına vuruldugu beş kuruş etmez Guinevere Lancelot tırıvırısıyla fingirdeyince onun kellesini omuzlarında bırakır mıydı?

Hem morgan diyelim ki cadı. size ne be. kadın dogaya tapıyor işte, kendi halinde ay dedeydi, yapraktı ormandı, böcüktü geyikti yaşayıp gidiyor.


neyse konuyu çok dağıttım gene.. Morgan ile ilgili pek çok film, efsane, hikaye var ama ben Zaten en sevdigim kitaplardan biri olan Avalon'un sisleri üzerinden diyecegim diyecegimi.. Evet bunun filmini izleyen kitabını okuyan herkes, bilir ki lancelot'a gönlü kaymış biricik Morgaine'in lancelotla beraber giderken o Guinevere olacak şırfıntı ile karşılaştığı an yürek burucudur... Angut lance, gider direk sarışın ve fingirdemeye hazır Guinevere e kaptırır gönlünü.. Hani şu old-school "erkekler güllere koşarken ezdikleri kır çiçeklerini bir görseler ah ah!"(bizim lisenin tuvalet kapısında yazardı bu) vecizelerini aratmayacak bir dram yaşandı o sahnede..

Ey içi boş Guinevere ler! dünyayı doldurdunuz ama içinizi doldurabildiiniz mi bakayım siz, Morgain lere kurban olun emi!

Zaten şu hayatta

- Morgaine'ler habire savaşır, Guinevere ler hazır yer.
- Morgain'leri herkes önyargılı biçimde itici bulur, Guinevere ler ise her daim prenses gibi görülür
- Morgaine'ler kıçını yırtsa kimselere yaranamaz, Guinevere ler zaten politikliğin kitabını yazdıkları için her daim sevilir sayılırlar..
- Morgaine ler haklıyken bile sinirlerine yenik düşüp haksız durumuna düşebilir, Guinevere ler ağlar sızlar haksızken bile haklı çıkartır kendini..

Ya, işte böyle, avalon bile sislerin içinde yitip gitmiş ama ne Morgaine bitmiş dünyada ne Guinevere. günümüzde de bir sürü var bunlardan..ben hangisi miyim.. valla ikisinin de özelliklerine sahibim hiçbiri degilim.. itici bulunurum, hazır yerim, ağlar sızlarım :)

kuziciklerim hepinizin anlayacagı dilde yazıyorum tek tek:

morgaine rocks
morgaine rulez
morgaine candır
viva morgaine!



You Might Also Like

2 yorum

  1. bak bu yazını yeni gördüm işte.
    süppeer olmuş!
    bence de morgaine forever morgaine!

    king arthur üniversite 1. sınıfta burnumuza sokularak okutulurken bile guinevere'in ağzını burnunu kırasım gelmişti. hem sofu hem aşifte, bir de herkese bilgiçlik taslıyor.

    ama morgaine de ne çekti ya. o rahat yüzü görmedikçe benim içim parçalanmıştı.

    YanıtlaSil
  2. evet! bir de morgaine e cadı diyolar, asıl cadı aşüfte guinevere.

    işte tee 1000 sene önce de zihniyet aynıymış, şimdi de aynı bacım..

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim