Çin yemeği ve üç elma (spoiler)

  • Mart 08, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 3 Comments

Ben Çocukken durumumuz hiç iyi değildi..Babam istifa etmişti salakça bir sebepten. Kendi işimi yapıcam diye tutturmustu amaa kendi işinde dikiş tutturamamıştı.. Annem de aynen basmış istifayı.. akılsızlık derler şimdi hatırladıkça. O zamanlar hayat daha mı farklıymış ne?


Annem ben büyüyene kadar da çalışmadı. O aralar bizim durumlar sürekli sakattı tabi. Ben hiç unutmam, arada bir beraber kemeraltına giderdik..Her seferinde muzlu süt alırdı annem bana. Bir de, meşhur Tansaş Cafe vardı o zamanlar, -öyle her köşe başında hamburgerci yoktu- oraya gider bana hamburger menu falan yedirirdi.. Ben yerdim, annem yemezdi. Tabi o zaman çocuktum anlamıyordum ama bir süre sonra annemin bana o hamburgerleri ne zorluklarla yedirdigini çözmüştüm..kendisinin neden yemedigini de!

 İşte o anılardan olsa gerek, ben annemi arada bir yerlere yemeğe götürürüm. Onunla beraber kadın kadına yemek içmek, şakalaşmak, herşeyden uzakta başbaşa bir gece geçirmek inanılmaz bir zevk benim için. Sayesinde okudum, dünyanın parasını kazanıyorum..az bile bu yaptıklarım, tepemde taşımam lazım annecigimi :)

Bu gece de felekten bir gece çalalım dedik. Önce Çin restoranına, sonra da sinemaya gittik..Annemin ilk gidişi oldugu için oldukça eglenceli geçti. çubukla yemeyi ögrettim ona :) çabuk kaptı. noodle yiyemese de, adını şimdi unuttugum güvecimsini yedi, çin mantısını ve böregini de lüpletti. kızarmış dondurma ve muzu da aynen.. çıktıgımızda "dümbelek gibi gerildim" dedi ki koptum. kulagında kırmızı mercan küpelerin, cart kırmızı rujun, siyah trençkotunla çok güzeldin annecim be! benden güzelsin valla.. 

sonracıma, atladık kipaya gittik. ben araba süremiyorum..annem sürüyo utanmalıyım dimi? tamam kötü kullanıyor olabilir ama kullanıyor işte. gökten üç elma düştü denen salak ötesi filme girdik. Ay yani aslında izlemesi çok da baymadı ama çok dandikti film ya. Sadece bennu yıldırımların memelerinden mi hayır göreceklerini düşünmüşler ne?

- Dayak sahnesi çoook dandikti. gerçekten vurmadıgı, o tokatların yapmacık oldugu kuşbakışında o kaddar belliydi ki izlerken içim kalktı dostlarım..

- yaşlı adamın (adını unuttum) tüm giysileri "yepisyeni" idi. yani ev eski, eşyalar eski, ama pijaması hırkası, gömlegi ambalajından yeni çıkmış gibi.. olacak iş mi canım, çok battı gözüme..

- hesapta  şangır şungur yagmur yagıyor ama karşıdaki apartmanlar kupkuru, olacak iş mi?

- filmin başında nilgün ün  ayagında kan yok. sonunda aynı sahne tekrar görünüyor ya, orda kan var. 

- nilgünle yaşlı adam kanlı bıçaklıyken nasıl bir anda kanki moduna geçtiler? filmden sahne kestiler de biz mi kaçırdık, ne kadar kopuk geldi o ara anlatamam...

yani kısaca, sonu olmamış, başı olmamış neresinden tutarsanız tutun ucuz ve dandik görünen bir film. bennu yıldırımların gözümteki kalitesini düşürdü sadece, bu filme soyunulur mu ablacım be!

You Might Also Like

3 yorum

  1. ozendim. ben de annem nisanda gelince gezdireyim onu ama benimki seninki kadar kolay zevk almiyor hayattan maalesef.

    YanıtlaSil
  2. kuzum kuzuuuum vefakar ablammm oh oh yirim yirim

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim