Fazıl Say'a bok atmayın. Adam haklı.

  • Eylül 14, 2010
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments

12 Eylülde, yani bu pazar günü İstanbulda, İkitelli de facia gibi bir kaza yaşandı.

13 kişi öldü. (şimdilik)

Şoförün son 9 ayda, 39 tane trafik cezası varmış. İşte 40. kusuru 13 kişinin canını aldı...

bu nasıl bir gerizekalılık bilmiyorum.  trafik ihlali, kırmızı ışıkta geçme, hatalı sollama, aşırı hız, sabırsızlık, acele, açgözlülük...bu adamların kafalarına doğru düzgün birisi olup kurallara uymanın, ekstra bir özellik değil de normal insan özelliği olduğunu nasıl aktaracağız?

Nasıl kurtulacağız, 39 tane cezası olan adamın şoförlüğünün iptalini engelleyen, "yazıktır günahtır" soslu arabesk kültüründen?

Nasıl kurtulacağız, kırmızı ışıkta geçenlere, ayakta balık istifi yolcu alanlara  "olur öyle, nasıl yapalım?"  diye bakan arabesk zihniyetinden?

Üzerimize yapışmış işte, çıkmıyor. Hep size haksızlık edildi, hep size zulmedildi zaten! Yaşam size adil davranmadı diye koyverin gitsin, başkalarına zarar verebilirsiniz! duygu pornosuna teslim olun, kendi vicdanlarınızı kırbaçlayın arabeskle yağlayıp.

Nasıl olsa bu ülkede, kimse insan yerine konulmaya alışkın değil.

baksanıza, Fazıl Say'ı bile linç edeceklerdi, halbuki bir dur, bir anla adam ne diyor, ne anlatıyor. Helal olsun adama, ben sonuna kadar katılıyorum.

İçimizdeki beyinsizleri, ayıklamanın zamanı gelmedi mi artık?

You Might Also Like

1 yorum

  1. "Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulması"hikayesi Fazıl Say'ın hikayesi zaten ben de sana katılıyorum canım sevgilerimle..

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim