Polonyalılar hakkında korkunç gerçekler - volume I

  • Eylül 28, 2011
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 9 Comments

İngiltere polonyalı dolu. avrupa birliği yolu açılıp vize serbest kalınca burası polonyalı dolmuş. yazık adamlara, gazetede haberler çıkıyor, niteliksiz işlerde çalışıp 16 kişi aynı odada kalıp bütün kazandıklarını Polonyaya yolluyorlarmış falan. Fakat bir de çakallıklar geliştirmiş bu Polonyalılar akıl alır gibi degil.
İngiltere yasalarında şöyle bir açık keşfetmişler. Birinin evine o evde yokken girip yerleşirsen seni kolay kolay o evden atamıyormuş, yani mahkemesiydi avukatıydı derken yıllar sürüyormuş seni ordan çıkarması. Bunu daha geçenlerde burada yaşayan ev sahibi bir Türk dostumuzdan dinledik çok şaşırdık. Evi bırakıp tatile çıkmaya korkuyorlardı resmen, başımıza bela almayalım diye.
Daha da fenası Polishler bu konu üzerine kitapçıklar bastırmışlar. "ev nasıl işgal edilir" şeklinde memlekete yeni gelenleri de eğitiyorlarmış. Resmen eşkiyalık!
Vallahi bir yaşıma daha girdim. Güzel dost Begüm buradaydı geçen haftalarla, onunla konuşurken en güzel yorumu o yaptı: ben olsam mahkeme falan uğraşmam saçını doladıgım gibi sürükleye sürükleye atarım evimden!

evet, bence de!
inanılmaz değil mi :)

You Might Also Like

9 yorum

  1. gerçekten de inanılmaz.. kapağı at sonra istediğin eve yerleş miss valla.. :D:D

    YanıtlaSil
  2. sadece polonyalılara özgü bir olay değil o ingilterede..seneler önce ingiltereye kaçak giden türk patronum seneler sonra türkiyeye döndüğünde anlatmıştı bana bunu.gidip bir evi işgal etmişler ve seneler boyu orada yaşamışlar sonra gelip burada fabriktör olmuşlar..hayır biz niye mal gibi dinledik onu bilmiyorum

    YanıtlaSil
  3. zoitsa bebişim ben de duyunca zaten türkler nasıl akıl edememiş bunu diye düşündüm. ama herhalde kitap bastırıp dağıtacak kadar abartan tutorial hazırlayan da ilk polonyalılardır!

    YanıtlaSil
  4. bu polonyali olayini bilmiyorum ama squattingden bahsediyorsan tam oyle degil o. 2 hafta evi bosaltinca gelip yerlesmiyorlar. evde esya yoksa, aylarca boz duruyorsa isgal ediyorlar. 1 ocak 2010 yilina kadar bu hollanda'da legaldi, artik degil ama hala yapanlar var. nedenini turk kafasiyla anlamamiz zor ama burada 6.senem artik mantigi aklima yatiyor.

    eger birden fazla evin varsa, kiraya gelirine de acil ihtiyacin yoksa, senin sirf market yukselsin diye aylarca evini bos tutman diger insanlara haksizlik, topluma haksizlik. dolayisiyla senin acgozluluk etmeyip makul bir fiyata evi kiralaman icin zorlayan bir sistem bu.

    artik yasal degil ama yine de squatterlar bos eve girebiliyor kulturel alsikanlik nedeniyle. bunun cozumu de basit, evi anti cquatterlara vermek. anti squatterlarin squatterlardan farki paraisz ama barisicl olmalari. bizim ust katta 3 ay biri oturdu mesela. genc bir cocuk, tiyatro oyunlari yaziyor ama daha isim yapamamis. boylece hem ev bos kalmiyor, hem sanatcilar, ogrenciler desteklenmis oluyor. neden squatter yerine qnti squattera verirsin evini? cunku squatterlar evi bir daha icine girilmez hale getiriyorlar maalesef boylece benim de onlari savunmam zorlasiyor.

    ozetle market manipulationi onlemek adina destekledigim birsey squatting ama maalesef pratikte bokunu cikariyorlar

    YanıtlaSil
  5. nilüfer peki niye ihtiyaçları olmadan 2. bir ev alıyorlar ki ?türkiyede ikinci bir ev alırım kiraya veririm ohh gezer tozarım mantığı orada niye yok?

    YanıtlaSil
  6. ihtiyaclari yok degil, acil kira gelirine ihtiyaclari yok veya yatirim olarak aliyorlar, satmak icin. degerlenmesini bekliyorlar. veya benim ust komsum gibi 200 dairesi var sehirde, hepsinin ayni anda dolu olmasi gerekmiyor ve "o paraya kiraya verecegime bos tutarim" inadina giriyor, baska ulkede yasiyor kiraciyla ugrasmiyor su fiyata satilirsa satilsin yoksa bos dursun diyor. mesela bizim bir arkadasin var, merkezde, londra'ya tasindi, ne fiyat kiriyor, ne kitaya veriyor , o daire oyle 1,5 senedir bos kaliyor. arada gidip haftasonu 30 dak isiklari acip kapatiyoruz falan biz squatterlar gelmesin diye. yani mesele para kazanmak istememek degil,aksine cok kazanmak istemek

    YanıtlaSil
  7. Biz şu anda oturduğumuz evi alınca nasıl şeytani bir insana çattık bak... Şubat'ta parasını ödedik, kadın parayı bir güzel bankaya koydu. Saftirik olduğumuz için de Mayıs'ta evden çıkacak diye sözleştik. Haziran'da kadının anneme telefonda söylediği şey "elinizde kağıt yok, çok istiyorsanız mahkemeye verin en az 6 ay sürer" oldu. Bizim kanunda da var böyle boşluklar, baktık hakkaten de kadın yapıştı kaldı, belli ki oturabildiği kadar bedava oturacak. Çevreden öğrenince anladık ki meğer bu kadın ev alıyor, tadilat yapıp satıyor, sonra parayı alınca aylarca içinde oturup kar edebileceği başka bir ev arıyormuş, onun tadilatını yaparken bir önceki sattığı evde oturmaya devam ediyormuş, stratejisi buymuş. Daha önce kaç kişiyi mağdur etmiş. Ama bizimkiler de akılsız değildir, eve kanun kitapları alındı, okundu, biz de kendi boşluğumuzu bulduk. Şu tarihte çıkacağım diye kağıt imzalatmış olsak, veya kira sözleşmesi yapsak hakkaten aylarca mahkemelerde sürünürmüşüz. Ama o haliyle kadın ve ailesinin bize ait evde oturmaları "fuzuli işgal"e giriyormuş ve onları çıkartmak için mahkemeye değil polise başvurmak gerekiyormuş. Annem arayıp karşı tehtid yaptı, 10 güne çıkmazsanız bahçeye çadır kurun çünkü polisle geliyoruz dedi. Apar topar(!) çıktılar, anahtarı verirken "sizin yüzünüzden alelacele çıktım, şimdi yeni evimde otururken mutfağa tadilat yaptırmak zorunda kalacağım" diye çemkirdi. Daha önce kendisinin işgali yüzünden aylarca kirada oturmak zorunda kalan insanlar varken üstelik...

    YanıtlaSil
  8. beni zoitsaya yazdigim cevap kaybolmus mu?

    YanıtlaSil
  9. alis geçmiş olsun ya
    neyse halletmişsiniz en azından.

    Nılufer cigim bilgiler için sagol.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim