pirosla turk kulturune giris 101

  • Eylül 29, 2011
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments

biz cidden acayip bir milletiz. yani boyle batililikla araplik, asyalilik arasinda oyle bir kalmisiz ki, aslinda gercekten yabancilara kizmamak lazim bizi analiz ederken cuvalliyorlar diye.
 
adam mesela turkiyeye gelmis, polislerin cattir cuttur corba parasi aldigini gormus, haliyle kafasinda canlanan arap toplumu benzeri bir yapi oluyor..
 
neyse simdi gmailden facebooktan falan beni ekledigi icin gelir google translate ile cevirir, sonra ne yazdin lan benim hakkimda diye hesap sorar diye adini yazmayayim dedigim hintli dostumla olan maceralardan bahsedeyim.
 
kendisi bana gecen hafta you're black not brunette diyerek beni zenci ilan ettiginden beri kildim. sahsen, piro be, sen don de kendine bak !! demek isterdim ancak kaynatasi ve gorumcesi ile olan sorunlarini dinlerken agzimi acmama izin vermiyordu... iyi kiz hos kiz aslinda ama biraz tuhaf. gerci ben de ona gore tuhafim.
 
piro ile ilk sokumuzu domuzun bizim kutsal hayvanimiz oldugunu saniyor olmasi ile yasadik. kendisi hindu ve siki bir veji. kocasi cok dindarmis. peynir bile yemesine izin vermiyormus.. evlenmeden once balik yirmis. vs. vs.
neyse bunlar  eti kutsal olduguna inanmadiklari icin yemiyorlar ya. biz muslumanlar domuz yemedigimiz icin domuzu kutsal bildigimizi
sanmis yavrucak. ne munasebet aksine muslimler genelde domuza derin ve anlamsiz bir nefret duyarlar bebegim deyince cok sasirdi.
insan sevdigini yer mi? diye de icerledi. inekleri seviyoruz cunku tatlari guzel mi demeliydim?
neyse ikinci sok dalgasini da beni facebook da ekleyince yasadik. benim dugun fotolarina bakmis ve bana "ay ben de christian stayla dugun istiyorum" dedi.
nasil yapilir falan dedi. ben de dogal olarak "nerden bileyim?" dedim. cok sasirdi.
beyaz gelinligi gorunce hristo stili sanmis bizim dugunu.
aciklayamadim dostlar..
tikandim..
turkiyeli olmak cok zor...her kulturden bir pancik almisiz anasini satiyim!
 
neyse suna emin oldum kaynana gelin gorumce olayi hindistanda da ayni. zavalli pirosu resmen delirtiyorlar 5000 km oteden bile.. Allah yardimcisi olsun diyecegim ama ona inanmiyolar ki. baska biseyleri var onlarin..

You Might Also Like

1 yorum

  1. ay benim beraber calistigim hintliler cok sevimliydi yahu. onlar da tabi 1 milyar. hepicigi cesit cesit

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim