Bismillahirahmanirahim

  • Eylül 11, 2011
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 5 Comments

dogru yazdım mı bilemiyorum ama yarın için koskocaman bir bismillah demek istiyorum
Yarın vize uzatma başvurusu yapacagım. Eger uzatamazsam yani red yersem mehmetin vizesine geçicem ama onun bizim için bazı eksileri var..
neyse sorun degil.
umarım her sey yolunda gider
gercekten gergin bir süreç :)
bir sürü belge topluyorsunuz bir de başvuru parası..
istanbulda ingiliz konsoloslugunda calisan bir arkadasım "bosuna basvuruyosun vermezler uzatma" yorumunda bulundu. ama o zaman iş yoktu ortada şimdi en azından iş var.. ingilterede çalışmış oluyorum yani.

Bakalım bekleyip göreceğiz :(

Ayrıca yarın nazocuk gidiyor Türkiyeye..
Çok özleyeceğim onu..

Dün trende mençıstırlı bir abimizle muhabbet ettik, izmire istanbula falan gelip gitmiş bir insandı
bize "Türkiyede kadınlar oy kullanabiliyor mu. iş kurabiliyor mu. çalışabiliyor mu" diye sordu. olumlu yanıt verip biz arap ülkeleri gibi değiliz dedik, "erkeklerle aynı parayı alıyor musunuz çalıştığınızda, boşanma nasıl oluyor islamik mi" diye sordu. adama din devlet işleri ayrı bizde kardeşiiiiim diye el kol yaptım, o bile kar etmedi.
şaka bir yana cidden arap sanmasalar bile arap gibi sanıyorlar, içler acısı. adam, adam, iki defa gitmişsin türkiyeye, hıyar mısın "are you considered as modern woman in turkey or you are normal ?" gibi sorular sordun ya helal olsun.

You Might Also Like

5 yorum

  1. Bir süredir blogunu okuyorum, bikaç kere yorum yapmaya da niyetlendim ama lappadank böyle şıpırt diye yorum yapmak abes gelebilir dedim. Ama şu vize ve yurtdışındaki türklerin karşılaştığı abes sorular kısmını görünce dayanamadım :)

    Öncelikle vize için kolay gelsin diyorum, inşallah azıcık inasaflı bir memura denk gelir de gereksiz zorluklar çıkarmazlar. İngiltereden bi kere ben de ret yedim en saçma sebeplerle.

    Davetiyemde upgrade e destek için gelicek yazıyordu, işyerinden verilen masrafların karşılanması ıvır zıvır dilekçesinde ise müşterilerle toplantılara giricek yazdığı içün ve bunu da tutarsız buldukları içün vize vermemişlerdi. Ulen kendi dilini sana ben mi öğreticem zibidi, toplantıya girmekle upgrade destek vermek mutually exclusive bişi nmi demeyi çok istedim ama vize başvurularındaki en büyük sıkıntı işte: muhatap olucak kimse. Anca bir ah çeksem karşıki dağlar yıkılır diye diye sineye çekersin ve tekrardan başvurursun istemye istemeye ://

    Ha tek bir istisna gördüm, o da Meksika konsoloslugu. Adamlar gelen vize başvurularını nasıl geri çeviririz mantığıyla değil, gerçekten nasıl yardımcı olabiliriz acaba diyerek çalışıyorlardı, ki bu gerçekten çölde kar gibi mucizevi bişey.

    Abes sorular kısmına gelirsek de, doğma büyüme Kanadalı, hem de yine mürekkep yalamış müdür neyin olmuş cinsinden birinden geldi bu inci. Ehliyet almaya devamlı üşenmiş biri olarak, Kanada'da ehliyetin yoksa bir hiçsin tarzında geyikler yapıyordum ki amcam sordu, haa doğru türkiyede at arabası kullanılıyor değil mi? !'+^%&)((/&

    Bir başkası da Pakistanlı taksi şöföründen geldi: Türkiyede kadınların başka milletten erkeklerle evlenmesine izin veriliyor mu !'^+%&/

    Küreselleşmeden payını alamayan bikaç, belki de tek konudur bu: Türkiye'deki yaşam

    YanıtlaSil
  2. ben de artık iyiden iyiye komplekslerine veriyorum bu embesil soruları. herifçioğlu istiyor ki kendinden daha ezik birileri olsun, böylece kendisiyle gurur duysun. şu devirde en bi 3. dünya ülkeleriyle ilgili olarak bile benim aklıma gelmez bu sorular. otomobilin gitmediği ülke mi kaldı da türkiye'ye at arabasını layık görüyorlar! bi de meröp'ün dediği gibi, bu salak sorular türkiye'ye gelmiş gitmiş gavurlardan çıkınca çok fazla seçenek kalmıyor: zeka geriliği veya kompleks.

    YanıtlaSil
  3. bence biz türkler gerçekten genel kültürü olan bir milletiz abi. burada kiminle karşılaştıysam makul sorular sorduguma eminim. bilmiyorsam da sormadım..

    hayır hintli dostum piroş da biz müslümanların kutsal hayvanını domuz sanıyormuş onu yazmayı unuttum.. domuz yemiyoruz ya ... kendileri inek yemiyolar çünkü kıtsal diyim oradan alakayı kurunuz

    YanıtlaSil
  4. __hakkaten saçmalamış sorularda...iyice bi aydınlatsaydın şekerim:)__

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim