Yayından kaldırılması milletimin kurtuluşunun başlangıcı olacak reklamlar

  • Eylül 22, 2008
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 9 Comments

Tanrım, iyi bi vatandasım. vergimi veriyorum. evet her ay maasımdan neredeyse 600 ytl gelir vergisi gidiyor. Kediye köpege saygılıyım, sokakta kimseye laf atmam, üretime az da olsa katkım var. şöyle bi düşündügümde bu ülke için kötü bişey degilim sanırım ben?

İşte bu sebepten olsa gerek kırk yılın bası bi tv açtıgımda ben reklam olarak hayatımı tehdit eden akıl ve ruh saglıgımı bozan filmcik müsvetteleri izlemek is-te-mi-yo-rum!

Hayatımda ilk defa bir yayın yüzünden RTUK e telefon ederek "kaldırıııııııııaaaaan yeter türklüge zararlı!!!!!!" diye haykırmak istiyorum her şeyin bir ilki varmış...herşeyin bir bedeli?

evet istiyorum çünkü her kelimesi beynime tecavuz eden, varlıgı varlıgıma armagan olmayı bırak saksagan olan bu igrenc reklamlar beni zaten vakitsizlikten izleyemedigim TV den iyice soguttu.
Neymiş bu reklamlar? Vallahi çok düşündüm sıralaması nasıl olmalı diyerekten fakat garubetlik sırasına koyamadım. dilerseniz siz en çok igrendiginizi veya" ay bide şöyle bi reklam var hepsinden daha iğrenç" dediklerinizi yorum kısmına yazabilirsiniz.


İşte "o" reklamlar

nazan ve izzet li TTNET reklamı

Allah cezanı versin TTNEt. bide sen buna dünyanın parasını vermişindir demi? o paraları da benden her ay fatura diye alıyorsun dimi? Hey yarabbim. bu reklamdan tespit ettigim kadarı ile 2 adet var.

İkisinde de gülse Birsel denilen kadını bir ömür boyu görmemek için bolca sebep var. birinde at gibi kişniyor, digerinde karı koca .çok komikler ya görmemişler gibi müzik dinleyip bagırıyorlar falan.

Kardeşim hiç mi davullu gitarlı müzik dinlemedin? hayatında hiç mi walkmanin olmadı? gudubetleeer! YIIVV yokolun be!

Zencili Arçelik reklamı

siyah buzdolabı, siyah kadın. vay be! ne akıllısınız. hayır herseyden kötüsü şu kadının söyledigi "darariraradararirara yappadirarara rarariraraaaa" ezgisi. Kardeşim igrenc ya! kulagımı tırmalıyor! duydugumda kalp atışlarım hızlanıyor, gözlerim doluyor, iğrenç yalvarırım kaldırın yayından şu reklamı, bırakın o dolabı almayı çocugumu yakıcam yahu!

Mustafa Sandal ve Adını anımsamadıgım GSM reklamı

tek kelime ile İTİCİ. neden alayım ben bu ürünü? mustafa sandal kızlara telefonu ile hava atıyor diye mi? yeeh, bu zenginmiş gibi yapma numaraları 60 lı yılların türk filmlerinde kaldı dostum. geçiniz.

Şahan ve tavuk

Turkcell in çocukları duygusallık sömürerek kullandıgı reklamlar da berbat elbette; onlar güzel diye demiyorum. ama bu cidden bi başka igrenc.
Tavuk var ee tarife verdi tamam. şahan nereden çıktı? aman zaten iyi fikir bulamayınca populer olmuş komedyene abanmak yeni bişey degil.

bu reklamların hepsi bence göz zararı, kulak ziyanı, aklımıza çöp diye giriyor, geri dönüşüm kutularımızdan çıkmamak için direniyor. Hiçbirini sevmiyorum ve bu pahalı "ucuz" reklamlardan nefret ediyorum. (o yeee)

You Might Also Like

9 yorum

  1. ya bi de saray halı mı ne onun reklamı var.. ayy her seferinde deliriyorum ben o reklamı islerken. kadının sesi adam admın sesi kadın çocuğunki dede dedeninki çocuk çok yaratıcılar valla sorma şekerim sormaaaaa:)))

    YanıtlaSil
  2. o reklamı bilmiyorum ama simdi senden duyunca bilmedigim için mutlu oldum valla :)

    YanıtlaSil
  3. hala gösterimde mi bilmiyorum ama pek popüler olmasa da bi çerez reklamı vardı zamanında. küçük veledin teki oynuyordu. dabi dabi mısııır çereziiiiiiiiihh diye müziği de vardı. bak şuraya yazarken dahi hayattan soğudum, rezil bişeydi.
    bi de yeni bi reklam var, days in colours'ın. yorgan fetişisti bi kızın ''batmayaniye, yumuşacık oh diye'' şeklinde sayıkladığı. o da ayrı bi fecaat.

    YanıtlaSil
  4. tuba, evet ben o reklamı gördüm sanırım
    days in colors battaniyelerini severiz halbuki :) niye yaptınız buunu niyeeee

    YanıtlaSil
  5. En iyisi TTNet'in Milli takım içi yaptığı reklamlar,özellikle annelerin oynadığı reklam :) "Var mı Emremden yakışıklısı xD "

    YanıtlaSil
  6. ehehe o reklamı da begenmeyenler vardı ama :)
    benim su ana dek en cok sevdigim sanırım ülker rodeo reklamı. hani annesi cocuga kavanozu actırıyordu
    ergenlikte o yastaki cocukların kuvvetlenmesi üzerine kurulu hoş bi espriydi bence :)

    YanıtlaSil
  7. Bloglar arası zıplarken rastladım bloguna ve konu gerçekten günümüzün en rahatsız edici durumlarından bir tanesi. Bazı reklamcılar sırf para için var mı nazo gibisi gibi dandik reklamlar yaparken(bir de dandik cep melodi reklamları) kimisi de sırf akılda kalsın diye bol parayı bastırıp artık ekranda görmekten gına geldiğimiz sözde oyuncuları oynatıyorlar.

    Seyircinin tepkisini çekmekse eh zaten amaçları buysa bal gibi yapıyorlar. Bir de genelde reklamlar çocukların aşırı ilgisini çektiğinden ve ailelerde oturup bebelere reklam açtığından reklamcılar bunu da fırsat bilip anca iki yaşındaki bebeğin zekasını eğlendirebilecek reklamlar yapıyorlar ve içlerinden biri alooo bu ülkede büyükler de bu aptal kutusunu izliyor demiyor.Adam gibi reklam görmeye hasret kaldık.

    YanıtlaSil
  8. Bir de diş macunu mu ne oldgunu kavrayamadıgım bir ürün reklamı var. Yaslı kadın konusuyor ekranın kenarında. Yok simit yemis susamı kalmıs, yok disi öne fırlicakmıs ama ürünü kullanmıs, cok mutluymus. Böyle absürd bisey yok yaa. O kadını öldürmek geliyor her gördügümde.

    YanıtlaSil
  9. ya gülse gibi akıllı bi kadın nası böle sevimsiz bi karaktere bürünmeyi kabul etti işte ben ona şaşıorum

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim