Müslümanlık ve yadsınamaz iticiliği

  • Eylül 11, 2008
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 8 Comments

Bu blogu beni gerçek hayatta da tanıyan insanlar okur. çogunun blogu yoktur, gördüklerinde "o ne biçim resimdi öyle" veya "yine yazmışsın, işin gücün yok mu?" diye uyarırlar beni.
Hakikatten de, işim gücüm olmadıgında yazıyorum buraya.
Kimi zaman da işimi gücümü bırakıyorum, bunalmışlıgımın, can sıkıntımın mutlak objesi yapıyorum seni blogspot! çatır çatır kafamdan ne geçiyorsa çoğu zaman noktasız virgülsüz oynanan bir oyun gibi...

Ama dünden beri tüylerimi ürperten bazı şeyler var, ilk defa oturup adam akıllı bir yazı yazıyorum. Şu an çok yorgunum, oruçluyum sanırım biraz da ondan, sahura kalkıp bişey yiyemiyorum canlar. o saatte yiyip yatmak korkunç bir fikir gibi.

Her neyse, siz ramazan nedeni ile değişik bir kanala mi girdi bu manyak derken, ben de giriş cümlemi yazayım: ben insanların müslümanlıgı ve islamı sevmedigini biliyorum. Onları suçlamıyorum da, çünkü bu dinin halkla ilişkilerini yapanlar son derece mendebur kişiler.

Peki ama; iyi ama, deli gibi merak ettiğim bişey var. Dinci ne demek?

Yani ben inançlı ve dini benimsemiş biri olarak, dinci mi oluyorum..Dinci kelimesinin altı öyle dolu olmasına gerekirken öylesine boş ki. Nerede bir düzenbaz, anlayışsız, dini kendine fayda saglamak için uğraşan kişi varsa ona dinci diyoruz.

İyi ama, bu adamlara dinci derken biz, kendi dinimize kötülük etmiyor muyuz? İnanıyorsam tabi ki dinci olacagım, din benim yaşamımın bir parçası olacak. Çok yazık. bu kişilerin, bu sarıklı, cübbeli, molla sevdalısı avanakların, dini temsil etmesi öyle yazık ki. Bu örümcek beyinliler; yolsuzlukları, haksızlıkları, sahte inançları ile, bırakın dinci olmayı İslamın i sinin yanından geçemez be.

Bakınız; çalıştıgımız bir firma, yine "dinci" tabir edilen insanların yönetimindeki bir "kamu" kuruluşu ile bir ihaleye giriyor.. İçki içiyormusun, namaz kılıyor musun, cumaya gidiyor musun, hepsi tiftik tiftik ediliyor. Çok önemli ya! Efendim neticede, adamlara okey çıkıyor. "İçki içmiyoz, cumaya da geliyoz" modunda, anlaşıyorlar. Fakaat, agızlardan son bir laf daha çıkıyor

AVANTAMIZ NE OLACAK?

Avanta ne olacak hakikatten? Sen içki içeni dışla, namaz kılmayanı adam sayma, ama haram'ı cebine indir. Aferin be.

İçine sıçtınız güzelim dinimin. Sizin bu paraya secde edip, onun ugruna namaz başta olmak üzere kimi müslümanlık emare ve ibadetlerini harcamanız.. Dayanamıyorum buna! Bugün sizin yüzünüzden insanlar namaz kılan birini gördüklerinde, dinci diyorlar.

Bu yaftayı siz hazırladınız, siz yapıştırıcısını sürdünüz, elimize verdiniz.

Ya bazen düşünüyorum, Allahım diyorum, şükürler olsun ki Türkiyede doğmuşum, yani yabancı bir ülkede olsam, Şu arapları ve arap görünümlü Türk sözde müslümanları görsem, İslam dinini bırakın benimsemeyi, fellik fellik kaçardım yahu!

Ama Allahıma bin şükür ki müslümanım..

Müslüman olmak da zor geliyor insanlara tabii, emirleri kafana uymayınca aşağılamaya başlıyorsun. İnanmayan bir kaç arkadaşım var; hiçbirine de kuran ın mucizelerini ögretmeye kalkmadım, bence insan kendi aklı neye ulaşıyorsa onu yaşamalı. Ve inanın bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, bir insanın inancı benim onunla arkadaşlık etmemde asla önemli bir etken degil. Hiçkimseye bu güne dek neden müslüman degilsin demedim. Aksine bu tarz şeylerin hep insanın dogasına göre biçimlendigini düşünürüm. Uysal ve itaatkar bir yapım oldugu için müslümanlıgı benimsememin koaly oldugunu düşünürüm mesela!

Şu hayatta tahammul edemedigim bir tek insan tipi var. fındık kadar beyni ile, kalkıp da Allah'ın peygamberi, halifesi hakkında, "ohooo o kuranı sildi baştan yazdı, x etti, b yaptı" diyenleri, de el insaf! gözünle mi gördün, inanamıyorum yani! bugun insan yüzlerce yıl önce olmuş oldugu ortaya atılan bir olay için, 2*2=4 biçimli dogrular üretebiliyorlar, ne garip.

Tamam müslümanların bu dünyada çekici bir imajları yok, ama eline bir kere kuranı alıp okumadan nasıl olur da islam tarihi hakkında ahkam keser insan, anlamıyorum ben bunu.Benim inancımı küçümsemek, aşağılamak ne zevk veriyor, neden bu denli uğraşıyorsunuz? Madem inanmıyorsun neden kafa yoruyorsun?

Belki de bilindigi sanılan şeyin hiçbir zaman ögrenilemeyecegine dair bir seydir...

Kuranda bir yerde, kafirler için gözlerine perde çekilmiştir der, bunu insan gözüyle görünce sadece ürperiyor.

Ramazan nedeni ile artık her yazımızı dua ile bitiriyoruz. ben kendi duamı ediyorum, siz de bu yazıyı sonuna kadar okuma metanetini gösterdiyseniz, kendiniz için güzel bi dua ediverin.

dua: Allahım beni asla saptırma, yolundan ayırma, bana gerçek inananlardan biri olarak ölmeyi nasip et, bir de günahlarımı affetmesen de hemen, bir gün affet :( [kocamla ahirette ayrı düşmeyelim mesela]


You Might Also Like

8 yorum

  1. islamdan bu kadar net nefret edilmesinin sebebi islamın imajının cekiştirilip egilemez olması diye düşünüyorum. yani günahsa günahtır ve bu bir filmde gösterilecek diye egilip bükülemez. bunun gibi. hristiyanlık daha yumusak geliyor bilgisiz insanlara. halbuki mantıka oturtursan bosanmanın kabul edilmedigi din ne derece mantıklıdır tartısılır. ya da yahudilik, müslümanlıktan nefret eden birinin aynı oranda yahudilikten nefret ettigini görmedim. sebebi ise üstünkörü nefret etmek.
    "baslarını kapatiyöleer ve cirkinler!"
    nefret etmek için yeterli. arastırarak din olgusundaki "duymak ve itaat etmek", "dogma" gibi kavramları sorgulamadan mantık oyunları yapılıyor ve sonucta dedigin gibi "kim yazmıs, kim etmiş, hiç değişmemiş mi" gibi abuk sorular soran insanlar türüyor.
    bana sorarsan su anda akp nin olması bile islam dini için cok büyük bir kötülük. güzel yazıydı.

    YanıtlaSil
  2. evet esasında yazıda bahsettigim akp zaten. adlarını anmaya gerenk yok, mazallah gelir doverler.
    daha dün tv de gördüm içki içmeyene mahalle bskısı var diyor. herseyi carpitip ben cok dini btünüm mesajı yayan bir transmiter gibisin be recep!!

    YanıtlaSil
  3. Bence asıl sorun insanların cahilliği.Türkiyede ancak son yıllarda gündeme gelen birşey var;Kuranı Türkçe okumak,kısacası Kuranı gerçekten anlamak.Arapça bilmeyen adam veya kadın duaları okumak için okuyor,duadan hiçbirşey anlamadığı gibi,Kuranı da özümseyemiyor.Bundan sonra da Cuma namazı kılan adam duyduğu hurafelere inanıyor,eşine bir köleymiş gibi davranıyor.Kapanmış olan kadın komşusunun evine adım atar atmaz dedikoduya,iftiraya başlıyor.
    İslamın ne kadar benimsendiği ortada işte.Ardından bu insanlar dini haksız yere kullanan insanlara,siyasetçilere inanıyorlar.Kısacası ya bir son yaklaşıyor ya da yeni bri başlangıç?

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle.. kuran bence okunmalı.
    yani jane in dedigi gibi islam katıdır degistirilemez ama yorumlanabilir!
    kötü niyetlerin kötü düşüncelerin hoşgörüsüzlügün islamda yeri olmadıgını hiçbiri anlamıyor.. biri hakkında fesat düşünmenin gunah oldugunu, haram ın neden haram oldugunu anlamadan çarkı döndürüyolar..

    YanıtlaSil
  5. bu imajın oluşturulmasında aslında en büyük paylardan biri de medyanın bence. yok laik-dinci çatışması (o neyse artık), türban sorunu vs derken iş iyice çığrından çıktı, herkes 'biz' ve 'öteki' diye ikiye ayrıldı. kendi halinde ibadetini yerine getirmeye çalışan birine anında "püü akpci !! dinci, yobaz!!" yaftaları yapıştırılıveriyor. yahu insan biraz okur, araştırır neblim. ömründe eline kuranı almamış bir insan gelip islamiyet hakkında çok rahatlıkla atıp tutabiliyor. tamam dindar diye geçinirken bi yandan çalıp çırpan insanlar var da genellemeye giderek bütün müslümanları aynı kategoriye sokmak niye? dini bütün biriyim diye geçinip her haltı yiyen insanlara kızdığım kadar her önüne gelene “aa sen oruç tutuyorsun, hiii namaz kılıyorsun, öyk dokunma bana pis yobaz!” diyen insanlara da aynı ölçüde kızıyorum.

    YanıtlaSil
  6. en kötü kendini en iyi nasıl gizler? iyi numarası yaparak. kim namazında niyazında, hacca gitmiş, toplumun tüm kurallarına uyan birinden şüphe edebilir? ancak dinsiz kategorisine soktukları insanlara nefret kusarak, başı açıkları taşlayarak, rüşvet ve avantalarla hırsızlık yaparak hangi yolun yolcusu olduklarını çok net göstermiyorlar mı? ceheneme en direk yoldalar ve ne yazık ki "dinci" etiketi ile.

    YanıtlaSil
  7. Tatlım sıkma canını. Öğrenmen gereken tek şey DİNDAR ve DİNCİ kelimelerinin farkının ne olduğu. Bu ikisinin farkının ne olduğunu bilirsek dini siyasete karıştıranların dinci, islam dinini layıkı ile uygulamaya çalışan dıştan değil kalben ve manen inananların da Dindar olduğunu anlarız, gardımızı da ona göre alırız. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bahsettiğin dinci, bir de dindar vardır... Ben kendimi dindar olarak görüyorum... Mesela bu ayrımı çok benimsemesem de kendilerini, Yaşar Nuri "Allah ile aldatmak" kitabında ele alarak bahsetmişti. Aradaki fark...Bulup o kısmı okumanızı öneririm. Allah'a emanet ol. Sevgi, saygı...

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim