Terminator vs. Matrix

  • Eylül 04, 2008
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments


Bi kere, terminator orjinaldir. Matrix miş. Yek yaaa? Makineler ele geçirdi ki dünyayı zaten. Hem de terminatorde!!! tamam mı!

Ben ilk Terminatoru bir şehirler arası otobüs yolculugunda izledigimde daha minnak bi kız çocuguydum. Daha o zamanlar video vardı canlarım, cd falan yoktu. Vidyo kasetlerden izlerdik biz bunnarı.

Vallahi öyle öldürücü bi robottan can havliyle yaldır yaldır kaçma fikri beni çok etkilemişti, ve artık kaç sene sonraysa "Anaa yine ölüm robotu şeysi gelmiş!!" diyerek ikinci filmi seyreyledigimde ise, Dehşet içerisinde eriyebilen ve sonra tekrar birleşebilen daha iyi robotu görmüş, oha lan bu ne demiştim bide üzerine. Arnold iyi robot olmuştu bu sefer ; yanına kalp çizebilirdik.

Arnold i böyle görene kadar robot mu bilirdik a dostlar? Terminator hardcore dur, matrix ise softcore. Yok öyle artiz gibi duvarlarda gezmeler, havalarda durmalar, mutfak tüpü gibi fırlayıp uçmalar...

Neo! kimsin lan sen. Gel de bu T-bilmemkaç modellerinden biraz feyz al. Adamlar götü başı dagıtıyor, paramparça oluyor hayvan! ya sen napıyosun; işin yoksa mermileri durdur, yok duvardan atla telefon kulubesine gir! adam ol adam!

Senin şu güneş gözlüklerin, şu uzun siyah palton, herseyine kılım be Neo. Valla terminator seni bi gırtlatsa ne güzel olur Neo'cugum. (Laf aramızda; ajan smith matrix te en sevdigim karakterdir. )

İşin şiddet ve karizma boyutu bir yana romans boyutu bambaşka bi alem..


UU beybi... bunlar bizim için var ya, böyle acayip romantik sahnelerdi, romantik neymiş, adeta cinselligimiz bunlarla şekillendi bizim! Sarah connor, bu Kyle olacak, arkadaşının anasına göz diken hain arkadaşın (john connor bunu geçmişe gönderir, kyle orda john un annesini johna hamile bırakır, ne güzel demi?) diri vucuduna dokundukça bizim de içimiz geçerdi! sarah, turnayı gözünden de vurmuştun hani be! (sonunda herif cartayı çekmese en iyisiydi ya neyse..kader diyelim.)

Konuya dönelim..öheem. ben bu Sarah Connor ve Kyle arasındaki elleşme ve romans sahnelerinde inanılmaz duygu selleri yaşamıştım arkadaşlar. Dedim ya şehirler arası otobüsteydim, belki yolculuk beynime de vurmuş olabilir, ama böyle gözlerim falan dolmuştu, Allam nolur ölmesinner nolur diye inlemiştim.

Hala da güzel geliyo ne yalan diyim. Daha dogal, daha yerinde oh bebek aşk ya bu. Gerçi Kyle arkadaşının anasına atlamanı hiç ama hiç tasvip etmiyoruz ama sonuçta babasıymışsın, sahip çıktın diyerek seni affediyoruz.

Ehe bide neo ve trinity e bakın. aman burunlarından kıl aldırmaz bu mısır koçanları. Bi elleşin ya, bi gülümseyin, bi bişiler olsun insan mısınız kardeşim yoksa makine misiniz? Hesapta robotlara makinelere karşı pil olmamak için savaşıyosun ama maşallah robottan daha robotsun neo!


Valla daha çok doluyum çok yazardım ama size şu kadarını söyliyim. Makinelerin dünyayı ele geçirmesi mi kardeşim? Bir numara terminator dur. Matrix soguktur, iticidir, terminator canandır.

Hele hele terminator 4 geliyo ve John Connor ı Krisçın Beyl oynuyor ya, daha ne isteyelim arkadaşım?

Gİt sen o kıyafetle yerleri süpür neo! Tam süpürgeye benziyosun zaten zibidi seni....

You Might Also Like

1 yorum

  1. lûtfen yapmayınız efenim matrix'in arkasında koskoca bir, daha doğrusu birden çok felsefe vardır terminatörün arkasında ise faşist, maço ve cumhuriyetçi arnold schwarzenegger'in tam da karakterini yansıtan bir karakter

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim