Ne olacak bu İzmir Fuarının hali

  • Eylül 02, 2008
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments

Yine gözünüz kulagınız olalım dedik ve kalkıp fuara gittik. halbuki hiç bi bok yokmuş arkadaşlar. Ulen eskiden böyle miydi? Fuar açıldı mı bütün şehirde duyulurdu. Herkes bir kalkar giderdi. Ecnebiler pavyonlarda cıncık mıncıgın her türlüsünü satarlardı, değişik garip şeyler olurdu. Ama ya simdi? insan kalabalıgından başka bir şey vaadetmeyen, son derece sönük ve osuruktan bir organizasyon. Gittik lozan kapısından girdik, sevgili kameramanımız sarintua bize sagolsun bolca resim çekti. Gelin beraber gezelim fuarı.



Efenim lozandan girer girmez önümüze çıkan ve küresel ısınmayı ironik biçimde dile getiren ve yaklaşık 3 dakika kadar mavi ekran vermemize sebep olmuş bu dahiyane mekanizmayı siz sevgili okuyucularıma nasıl göstermezdim ki? Mutfak tüpünü aradı gözlerim. Keşke dünyayı bir piknik tüpünün üzerinde cövül cövül yanarken göreydik de daha da bir kapitalizmin yarattıgı tüketim toplumunnun canavarca etkilerinin altı çizilseydi. ama iyi ki piknik tüpü demişiz, tam karşıda ipragaz standında boy boy düpler durmaktaydı.


Ne kadar ilginç degil mi?Zaten eminim fuara geldigimizde tüp görmek hepimizi memnun eder. cidden dahiyane bir fikir. Kapının önünü tüplerle döşemek.. Ah aziz ah. her yana posterlerini bastırmışsın belediye başkanı olacaksın bir de ama izmir fuarına tüp döşemişsin be aslanım olmuyor ki ya. bari eşantiyon dagıtın zibidiler! bunu da bulamayanlar var!



Ayrıca mini etekli manken kızımızı çekmeye calsiirken kızcagız farkında olarak mı olmayarak mı bilemedim kendine - yani yüzüne- isuzu yan aynası ile kamuflaj yaptı!


İnsanlar amaçsızca dolaşıyorlar, çocuklar cik vik gibi sesler çıkarıyorlardı.

Vee uçan balonlar çocukların çıkardıgı seslerin yuzde yetmişinin sebebi idi desem? Peki ya tam 5 tane kaçan balon gördüm desem?

Heryanı bok götürdügünü de görüm. Zaten bizim ülkede insan girdi mi bi yere, çöplük olması kaçınılmaz.

Geçim sıkıntısından daha evlendigi gün çalışmaya başlamış ve broşür dagıtan bu güzelim kızcagıza da çok üzüldük çok agladık.. vah talihsiz yavrucak vah.

Veee kayıp çocuk merkezi.
Gittik, önünde durduk fakat bizi kimse gelip almadı. Çocuk degilmişiz, anladık. İzmir fuarını sadece çocukluk anılarında bırakmışız.

Evet çocukken fuara gitmek eglenceydi, güzeldi, degişiklikti, ama şimdi, şimdi bok gibi olmuş fuar kusura bakmayın, ve de gitmeyin kardeşim ne işiniz var ya manyakmısınız.

You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim