Yasasin inadimiz

  • Mayıs 07, 2019
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments

Dusundum de bizde inat, firin eldiveni olmadan tutulmayacak bir duygu. Cekic gibi arka arkaya inen, kader degistiren, lanet edilen, illet ama ezber bozan, yuva yikan, ocak sonduren, demir gibi bisey be bu inat.  gecenlerde Stella Fortuna diye bir kitap okudum, bir Italyan kadinin bir omurluk inadini anlatiyordu ve dusundum de Kuzey Avrupalilar asla Inat'ta bizi-sicak ulkeleri- gecemez. Bizim inadimiz onlari ezer!

Oyle cilgincasina inatlarimiz var ki, cesit cesit, renk renk. Kiminde ideolojik/ dusunmeye gerek duymadan kabullenilmis bit inat, kiminde ruh hastaligi seviyesinde, golge gibi bir omur takip eden bir inat, kiminde de fikir birligi seviyesinde, oldurmeyen ama gulduren bir inat. Sessiz ya da gurultulu, kadin veya erkek, ne efsane sey be su inat.

Bir INAT'ta birlesmek ne guzel ama. Nereden gelirsek gelelim, ne giyersek giyelim, neye inanirsak inanalim, bizi inadimiz birlestiriyor... Dun bir kac saat icinde, ofke ve sinir bozuklugu direnisimizle, inadimizla senlige donustu yine. Cok yasasin bu inat. Bakin bunu, almanlar, ingilizler, iskandinavlar anlamaz. Bu inat insanin icinde alev alev yanan bir seydir ve evet, akilla degil, gogusle yasanir, ama insana umut verir, direnc verir, hele ki boyle guzel bir is icinse, yarattigi senlik duygusunu yasamak milyonlara bedeldir.

Yasasin inadimiz!

You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim