internete ilk girdiğinizde ne yapmıştınız?

  • Haziran 21, 2011
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 5 Comments

Sene 1999

Eve ilk kez internet bağlandı.

İnternete girildi (babamın bu işlerden anlayan bir arkadaşı aracılığı ile)

Tabi o zaman google falan yok, hak getire. Altavista var yavrum arama motoru dediler, girdik.

Başında stres oldum, "hadi çocugum al internet, ne aratacaksın?" dediler.

ben ne arattım: Atatürk. Sanırım 3 öğretmenin (annem, babam, babamın arkadaşı) eşliğinde yaşadığım "internet ne lan şeytan icadı mı kıyamet mi kopcak noli?"  tırsıklanmasından, çıka çıka bu arama çıktı.

Sonra tabi mına koydum internetin, sanıyorum ki ilk özgürce sörf ettiğimde, pipiler ve deniz anaları (??) hakkında bilgi aradığım resimlerine baktığım şeyler olmuş idi. Delicesine okyanus altı deniz anası fotölerine baktığımı anımsıyorum...
obareh.

You Might Also Like

5 yorum

  1. çok eğlendim okurken:) ben internete ilk girdiğimde sanırım yıl 1998 falandı. lisede hazırlık okuyordum. kuzenimin evinde internet vardı, orada ingilizcemi geliştirmek için chat yapacaktım. o zamanlar netmeeting vardı. biriyle yazışıyorum ingilizce, çocuk bana asl dedi. ben de daha yeni olduğum için bilmiyorum, ne demek olduğunu sordum. o da açıkladı. ekranda "sex" yazdığını gören kuzenimin tepesi atmıştı, "sen ne konuşuyosun bu adamla" diye baya çıkışmıştı, neyse ki durumu açıklayınca sakinleşmişti :D

    YanıtlaSil
  2. Titanic filmi zamanı idi ilk kez internet gördüğümde. Bolca batık fotosu aramıştım o zamanlar internette. Bir de nedense her resmi bilgisayara kaydetme sendromumuz vardı o devirlerde:)

    YanıtlaSil
  3. Ben lisedeydim bir arkadaşımın evinde yabancılarla chat yapmıştık.sonra kendimi internet kafelere verdim.eve alınıncada irc aleminde kaybettim..galiba pişmanım!

    G

    YanıtlaSil
  4. ilk iş bi e-mail adresi almıştım hotmail'den. bir de zuxxi'ye giriyordum çılgınca. 98 ya da 99 olsa gerek.

    YanıtlaSil
  5. 97 senesiydi galiba. O zaman hastasıydım Foo Fighters'ı aratmıştım. Hayran olduğumuz adamların dergi köşelerinde, kaset kağıtlarındaki minnacık fotoğraflarına tabiyken altın madeni buldum diye düşünmüştüm. Sonra 98'de bokunu çıkarıp Foo Fighters chatroomuna bağımlı hale gelmiştim, babam irc-icq kurdurtmuyordu virüs gelir diye. Norveçli, Meksikalı, İngiliz online sevgililerim vardı :)

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim