Elmayı ısırabilmek.

  • Haziran 11, 2011
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 5 Comments

Çinde birinin,  IPAD alabilmek için böbreğini sattığını duyduktan sonra bu kadar az reklamla - en azından Türkiye pazarında- bu kadar büyük tüketici tutkusunu uyandırabilen Apple'a bir kere daha gıcık oldum.

Biliyorsunuz Iphone çıktığından beri az maaş aldığını düşündüğümüz apartman kapıcıları bile taksitle kartla vs. birer iphone sahibi olup kenarına "sent from my iphone" iliştirilmiş mesaj ve maillerle çılgın atabiliyorlar. Iphone denen aleti takdir etsem de o kadar parayı bir telefona gömüp elinde kızılay dağıtmışcasına iphone ile gezen kalabalıklardan olmak istemedim. Tabi içinizde muhakkak Iphone'u özelliklerini sevdiği için kullananlar vardır, onlara bir şey diyemem. Ama orda burda iphone'um var diye gezebilmek için aldı iseniz : shame on you!

Ben de Ipad & Ipad 2 yi gerçekten çok beğendim. (teknik detayları çok kurcuklamadım ama aralarında çok bariz bir fark da göremedim 1 ve 2. nin)
Ama Apple'a milletin neredeyse götü satıp koşmasından tiksiniyorum. En son modern family'de görmüştük amerikadaki bu apple tutkusunun ne manyakça boyutlara ulaştığını. Sıralarda bekleyen insanlar mı istersiniz, ipad alamadı diye çıldıran bebeler mi. Oatmeal'de olaydaki saçmalığı şöyle özetlemiş.. Adamlar haklı beyler. Daha ipad eskimeden 2.si çıktı.

Ipad almayı cidden istesem de sırf bu sebepten kendime alma diyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Uğruna böbrek satılan, dillere plesenk olan  bu alet olanca güzelliğine ve kullanışlılığına kanılıp alınır mı? yoksa biz bu düzene alet olmak istemiyoruz, gücümüzü tüketiciliğimize esir olmamaktan alıyoruz diyerek sırt mı çevrilir?

You Might Also Like

5 yorum

  1. Bende iphone kullanmıyorum..sürekli yenisi sürekli gelişmişi var üstelik dediğin gibi herkesin elinde..ama ipad denince bi durup düşünüyorum.açıkçası alabielcek maddi güce sahip olsam şu an gidip alırdım ey sevgili blog sahibi!hele hele içindeki oyunlar beni kalbimden vurdu gidip teknoloji marketlerinde kurcalayıp oynamışlığımda var o derece..ama işsizliğin gözü kör olsun.tabi ben o parayı biriktirip alana kadar ipad7 filan çıkar benim alabileceğim ipad sokaklara düşer.

    teknoloji kurbanı g

    YanıtlaSil
  2. sadık bir mac kullanıcısıyım, ama apple'ın takdir edeceği anlamda değil. 10 yılda 1 ibook, 1 ipod eskittim. şimdi ise 1 macbook pro ve 1 ipod touch sahibiyim. ve bunları da en az bi 5-6 yıl kullanmak niyetindeyim. ama sadece iphone değil, başka markaların da aynı kategorideki bütün icatları uzak bana. ne o kadar meşgul ne de o kadar önemli bir kişiyim allahıma şükürler olsun. her çıkardığı şeyin 3 ayda yenisini çıkaran apple boksa, bunları kapış kapış götürenler de en azından kaka. 'baaak bende de var' insanları. alıyorlar ama naapıyorlar meçhul.

    hakkını vereceğine ve gerçekten işini göreceğine inanıyorsan al. takma bu apple görgüsüzlerini. ben memnunum kullandıklarımdan, tavsiye ederim tontoşum.

    YanıtlaSil
  3. ben onun aciklamasini duymustum birinden. gercekten fonksiyonlarini kullananlar haric:

    cok parasi olan yat
    daha az parasi olan ev
    daha az parasi olan araba
    daga da az parasi olan da cep telefonu, laptop gibi daha ucuz seyleri upgrade ederek sinif atlama cabasi pesindeymis. yani o kapici araba alabilse ya da bir ust modelini alabilse oyle yapacak ama onu yapamayinca eldeki parayi ayfona yatiriyor

    YanıtlaSil
  4. iphone'um nerdeyse ilk cikan modellerden. hic bir ise yaramiyor, yeni versyonlari ciktigi icin app store'dan hic bir seyi yukleyemiyorum. update ibaresi cikip duruyor. ayrica yine eskidigi icin nternet baglantisi ise felaket yavas. oyle kullaniyorum iste. yenisini almamaya gayret ediyorum ama bakalim nereye kadar? laptop'um da macbook air daha yeni almama ragmen gicik olmus durumdayim. pc'den sonra alisamadim bir turlu. her seyi bir tuhaf :)

    YanıtlaSil
  5. Bacı ampul bi tarafımızda mı patladı ne..ingiltereye gitme kararın ne kadar doğruymuş gördün mü?bizde irtica ederiz artık başka ülkelere

    evdeki ampulleri tek tek kırarak protesto eden okuyucu G

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim