Guvendigin Jon'lara karlar yagdi : Bir Game of Thrones finali yazisi

  • Ağustos 30, 2017
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments


Jon bakiyor, la adim Aegon'mus diyor, Jon'u nereden cikardin Ned Dayi, diyor. Bir yandan da dusunuyor, benim babamin zaten Aegon diye bir oglu varmis e be tirrek senarist; baska isim mi bulamadin bana diyor. 



Yer gok, hatta denizdeki balik bile Game of Thrones ile yatip kalktigi icin sevgili okuyucum, tabii ki kitaplarini seneler once okumus gercek bir fanboy olan azize blog sahibeniz olarak bir sezon finali yazisi yazmasam olmazdi. Oncelikle, son iki sezonu gercekten boktan buldugumu belirtmeliyim. Kitap bittiginden beri senarist kalemi ne kusarsa onu yaziyor.(Adam zaten boktan holywood filmlerinin senaryosunu yazmis, Thor falan)

Diziyi (ve kitabi) sevmemizi saglayan o korkunc 'tahminedilemezlik', her an her seyin olabilecegi heyecani artik yok. Olenler geri donuyor, olmeyenler kil payi olumden donuyorlar, karakterler iyice sevgi kelebegi ve karikaturize hale geliyorlar. Sanki burasi, insanlarin kendi oz kardeslerine cinsiyet ayrimi olmadan tecavuz edebildigi, Ramsay Bolton gibi it oglu itlerin karilarini kopeklerine peskes cektigi Westeros degil de, Westeros sevgi yumagi anaokulu. Sezon basinda, Arya'nin aralarinda Ed Sheeran'in da bulundugu bir grup pitrak Lannister askeri ile karsilastigi duygu dolu(!) sahneyi,  Euron Greyjoy'un Theongillerin gemisine ziplayip 'nihahhahah' diye yesilcam kotu adam kahkahasi atmasini, gectigimiz sezon Mrycella olurken Jamie ile 'babam..kizim..' diye cektikleri Isvicre peyniri kokulu sahneyi, veya "hmm gidip canli wight getirelim, hatta at falan almayalim yanimiza, nasilsa Gendry kosar, drangon glasslari da alalim ama once onlari kullanmayiz, maksat isler boka sarsin" dedikleri koskoca bir aptalca plani sayabiliriz. Nasilsa epik film scorelarini basip dragonlari ucurur, karakterleri bakistirir, Tormund'u hound'la atistirir, yine izleyicimizi cekeriz dediler zaar.

Aman neyse. Acikcasi dizinin su an kitabin yarattigi eksenden hizla uzaklasip baska bir seye donustugunu dusunuyorum. Kitapta  gidip Wight getirme gibi bir sacmaligin olacagini dusunmuyorum. Kitabin biraktigi yerde zaten ne Tyrion Dany ile birlikteydi, ne Jon Dany ile. Ne Sansa Bolton'la evleniyor veya karsilasiyor. Brienne oluyor, hatta su an yasayanlarin bir kismi kitapta mevta. Ilk kitabi okudugunuzda zaten Lyanna - Rhaegar olayindan killanip, Bu Jon Snow kesin bunlarin pici, Ned'in degil diyorsunuz. Yani major twist diye dizide satilan seyi azicik kitap okumus biri, ilk kitabi okuyunca az cok tahmin edebilir.

Peki son sezon ne olacak? George R. R. Martin'in soyledigi, bittersweet bir son olacagi. Dizi ve kitap ayni sekilde bitecek, aradaki olaylar farkli olsa bile. Bence Dany veya Jon'dan biri olecek. Orasi kesin! Hala-yegen olmaz arkadasim. Bu ask mutlu bitmez. Dizi icerisinde, Cok kiymetli, adeta butun serinin sebebi hakikati olan Jon Snow'u oldurmezler, yasatirlar, o tahta oturturlar diye dusunuyorum. Dany de cocuk dogururken olur kesin. Nitekim Jon bu son bolumde, 'sana kim hamile kalamazsin dedi?' derken adeta ben koyarsam, olur diyordu halasina. O cocuk olacak arkadas! Jon elinde bebesi ile Iron Throne'a konacak diyorum ben.


Tabii ki RIP Littlefinger. Nuri Alco'dan sonra anaya baciya en cok yan bakan abimizdin, haindin falan ama kendi capimizda sevmistik seni.



Dany, kendi oz yegenine yapilir mi bu?

Sansa. cok acilar cektin ama nihayet adam oldun.

Alemlerin en buyuk rontgencisi nihayet bu bolumde bir boka yaradi. Ay bu Stark cocuklarinin ucunu toplasan bir Lannister etmez. Hepsi ayri mal.

Iste boyle. 
Bir boku begenmeme timi olarak son sezonu ve kalan iki kitabi heyecanla bekliyoruz.






You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim