Blickling, yeryüzünde bir cennet

  • Ağustos 06, 2017
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments

Ingiltere'de sehirlere sikisip, yoreleri gezmeyen insanlari kiniyorum.Genellikle Londra'da yaşayan insanlar böyle oluyor, Londra'dan kafayı kaldırıp İngiltere kırsalını ve İngilizliği tanıyamıyorlar! Britanya'da yaşayanları ivediklikle gezip dolaşmaya davet ediyorum. İlk başta her yer aynı gibi gelse de daha sonra bölgesel farklılıkları anlamaya başlıyor insan, falan filan.

Guzellikleri bazen gidip gormek gerekiyor, cunku kimsenin bahsettigi yok. Ingilizler kendi ulkelerine pek bayilmiyorlar, konaklama ve yeme icme pahali oldugu icin, ucakla baska yerlere gitmek daha tatli geliyor ve Britanya'da cok gezmiyorlar.




Blickling'e her yaz gidiyoruz. Aslında baharda da gitmek istiyorum ama tee 2 saatlik yol biraz gözümüzde büyüyor :)


Jacobean mimarisi ile  insanın kaç defa görürse görsün hayranlıkla incelediği bir bina Blickling Hall










Anne Boleyn'in çocukluk evi olması sebebi ile Tudor bağlantıları da var bu büyük evin. Muhteşem bir kütüphanesi var. Odalarının tavanları sanat eseri, ama kütüphane muazzam. (Çekemedim çok hızlıca dolaştığım için lanet!)


Yatak odalarından birinde Anne'in işlediği minik bir örtü parçası var. Evlerinin hammaddesi odun olan İngiliz milletinin korkulu rüyası yangınlardan telef ola ola  bir tek o kurtarılmış maalesef, Boleyn hazinelerinden.

Norfolk'a yolunuz düşerse minik ve tatlı market kasabası Aylsham'a uzanıp, Blickling'de bir gün geçirmenizi tavsiye ederim!




You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim