hayatim olmus ofis..

  • Mayıs 09, 2013
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

·         Bugun aldim kremali biskuvileri koydum. Oh. Ustumden yuk kalkti.

 

·         Her sabah geldigimde sabahin korunde toplanti odasina dolusmus olan asyalilari (uzak dogulu) gorunce aklima asyalilarla ilgili meme’ler geliyor ya, nasil bir calisma azmidir, bizim afyonumuz daha yeni patlamis, cay kahve alip, azicik kahvalti bitlenirken okunmamis emailleri elden gecirecegiz en fazla, popomuzu yaya yaya koridorda bir rehavetle gecip gidiyoruz herifler ne zaman geldilerse projeksiyonu falan kurmus sunum yapiyorlar yarebbim! Yemin ederim elime boyle kayak kuregi gibi bir sey alip yer misin yemez misin girisesim geliyor, bir tarafta tembel teneke ingilizler bir tarafta bunlar kime giriseyim arada kaldim.

 

·         Bu hafta acayip yorgunum resmen ayakta uyuyorum. Gebesliktendir muhtemelen. Mudure cok yorgun hissediyorum yarin izin alabilir miyim deyince bir ilgilendi, aman tanrim seni cok mu calisitiyoruz, eger haftaya hala kendini kotu hissedersen yine bir seyler ayarlayalim, sakin fazla mesai yapma vs. vs.. Icimden dedim ki GEBES POWER. Hayat bu iste. Koca bir gobekle gelen pozitif ayrimcilik. Gerci turkiye’de olsa istersen besizlere hamile ol gene kimse tinlamaz eminim ama burada hamileler inanilmaz ayricalikli. ISTESEM YOGA YUZME HEPSINE GIDERIM ANLADIN MI SAYMIN, hahhahayyyt diye bagirmak geldi icimden. Emily anlatti cunku, isveren bana izin vermek zorundaymis dogumla ilgili yogadir yuzmedir kurslara gittigimde. Darisi turkiye’nin basina.

 

Ya size bisey diyim mi suradaki calisma kosullari turkiye’de olsun 1 dakika durmam bu britanyada. Turkiyem cennetim benim. Tamam icinde sevmedigim hanzolar da var, ya ben bunlarla ayni halk miyim dedigim ampul kafalilar, ama seviyorum abi yok otesi. Keske profesyonel hayatta da dost/aile iliskilerindeki sicaklik korunabilseydi, insanlar kole gibi kullanilmasaydi, Cumartesi calismalari NORMAL karsilanmasaydi, fazla 1 saat bile gecirdiklerinde bu mesele olsaydi, mudurum cikmadi cikamiyorum stresi yasamasaydi kimse, birileri cikip ‘isiniz olduguna sukredin’ diyemeseydi…


-- IMPORTANT NOTICE: The contents of this email and any attachments are confidential and may also be privileged. If you are not the intended recipient, please notify the sender immediately and do not disclose the contents to any other person, use it for any purpose, or store or copy the information in any medium. Thank you.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Türkiye'deki çalışma hayatını o kadar güzel anlatmışsın ki söyleyecek, ekleyecek hiçbir şey yok aslında. Ah keşke diyorum ben de..

    YanıtlaSil
  2. Sakın gelme Merope! Daha da kötüye gidiyor iş koşulları artık. İnsanların zamanını, gençliğini, en verimli zamanlarını parayla satın alabileceklerini sanan egosu tavan yapmış patron tayfası, çalışma koşullarını istediği gibi şekillendiriyor. Bekarsan evlenme ihtimalinin olması, yeni evli isen çocuk doğurma ihtimali, çocuğun varsa onlar için izin alma ihtimalinin yüksek olması iş bulamama sebepleri kadınların. Cinsiyet ayrımcılığı ayyuka çıktı zaten. İlk işim Karadenizli patronların (bir baba-üç oğul) küfürlü espileri arasında ve asla tam bir maaş alamadan geçti. İkinci işim de evli ve iki çocuk babası adamın şirkette asılmadık bayan bırakmaması nedeniyle mecburen sonlandı. Üçüncüsünden de yakında kurtulacağım inşallah. 12 yıllık iş hayatımda gözlemlediğim tek şey, senin de yazdığın gibi akşam ne kadar geç çıkıyor ve sabah ne kadar erken geliyorsan (hiçbir şey yapmasan da) ve ne kadar az izin kullanıyorsan o kadar az sorun yaşayacağın. Ne kadar maaş alıyorsan o kadarlık insansın. Eğitimin vs. hepsi boş. Gelme sakın. Bundan sonra daha iyi de olmayacak.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim