Terki Terk - Exile from Exile

  • Mayıs 04, 2013
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments

Rumi Civralı ve Nilay Hayırlı'nın binbir emekle hazırladığı, oldukça naif bir konuyu ele alan Terki Terk projesi, desteklerinizi bekliyor.

Lütfen 'aman ya, dünyayı ben mi kurtaracağım' demeyin ve bu iki genç, yetenekli insana bağış yaparak destek olun.  bir türk belgeseli  ya da filmi dünya genelinde başarılı olmuyorsa bunda bizim de sorumluluğumuz var. halk olarak ne kadar destek oluyoruz ki?

http://www.indiegogo.com/projects/terki-terk-exile-from-exile


Belgesel hakkında:

TERKİ TERK

Bu filmde modern toplumlarda terk etmenin / ettirilmenin sosyolojik biçimlerini İstanbul özelinde incelemeyi amaçlıyoruz. 

Göç, mübadele, kentsel dönüşüm bu biçimi oluşturan temel elementlerimiz. İstanbul, terk olgusunu tüm yönleriyle bünyesinde barındıran kozmopolit bir mega köydür. 60’lı yıllarda Anadolu’daki tarım alanlarının tasfiye edilmesiyle, kendi kültürleri ve dilleriyle birlikte kente gelen göçmenler, mübadeleyle terk ettirilmiş olan kentlilerin evlerine de yerleşmişlerdir.
İstanbul Sokaklarında gezerken, göçmenlerin bu terk edilmiş binalarda yaşadıklarını görürsünüz. Üzerine mübadillerin ruhu sinmiş olan sokaklar ve binalar, yeni kültürlere (Kürtler, Çingeneler) yataklık eder. Ancak misafirlik yeni bir terke gebedir. Çünkü bu göçmen topluluğu şu anda kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle tekrar terke hazırlanmaktadır.
Bu nedenle filmin çekimlerinde ilk durağımız bu projelerin yoğun olarak uygulandığı Tarlabaşı oldu. Filmin devamında ise terk kavramını, İstanbul’da sayıları çok az kalmış olan etnik gruplar (Ermeniler ve Rumlar) özelinde inceleyeceğiz . Böylece birbirine bağlanan iki halkanın eksik kalan kısmı tamamlanmış olacaktır.


You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim