hem italyan hem geek

  • Mayıs 30, 2013
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments

Calistigim firmada envai cesit manyak oldugunu daha once belirtmistim. Bir nevi reel big bang theory icerisindeyim. Ama tabi o kadar komik ve sevimli degil.
Neyse efendim ben Microsoft urunleri uzerine calistigim icin orulu duvarlarin arasinda motamot sql server'dir sharepoint'dir takilip gidiyorum. Dun 'bunu sharepoint uzerinde implement edebilir miyiz' diyerek iki heyecanli italyan ustume saldirdi.  Pezevenklerde,  ot icmis gibi nasil bir enerji nasil bir mutluluk, goren de isyerinde degil panayirda takiliyor sanacak oyle bir nese ve cosku. (isini bu kadar seven adamlari genetik kopyalama ile cogaltsak ve bizim yerimize onlar calissa diye dusunuyorum bazen? sinirimi bozuyorlar! )
 Ikisi de italyan nasil denk getirmisler bilmiyorum ama gerek el kol hareketleri gerek kirik ingilizceleri gerek jest ve mimikler olsun, buram buram akdeniz insani sicakligi, anlattiklarini dinlemesem boyunlarina sarilasim gelmisti.  Eger geek geek konusup asabimi bozmasalardi, gelin canlar,  su kapali gokyuzunun altinda halaya duralim, kanimiz kayniyor iste bu buzdolabi kuzey avrupalilari  kicimizla ittirip ortalikta cilgin atalim diye kollarina giriverecektim, el kol hareketlerini yidiklerimin.  Su ingilizlerin karsisinda heyecanli el kol hareketi yapinca adamlar bir toparlaniyorlar, cekiniyorlar  'noluyor lan'  pozisyonu aliyorlar arazi olmak icin. O yuzden heyecanlanip el kola girisen birilerini gormek,  iyi geldi bana. Ayni masada bulunan british emmi de el kol olaylarina 'anani' vucut dili ile yaklasiyordu, keyfim cok yerindeydi. 'hee, tamam tamam yaaaww' diyecektim ama ne mumkun, adamlar gitmisler open source mongo diye bir database kullanmislar, XML I begenmedikleri icin JSON diye bir seyle calismislar. Mongo her ne kadar database sisteminden cok tropic meyve ya da ne bileyim afrika ulkesi adi gibi dursa bile, anliyorum gayet rigid olan Oracle ve SQL server gibi veritabanlarini sevmemisler kullanmislar ama, Ulan Allahsizlar, neyinize yetmiyor XML, her seyle anlasir konusur, kaprisi derdi yoktur, XSL ile parse edilir diye daglara taslara vurasim geldi kendimi.
 Daha bilmedigimiz pek cok seyden vidi vidi ve bolca el kol esliginde bir salata zenginliginde bahsettiler, 1 saatlik toplanti oldu 1 bucuk saat. Bu da komik cunku normalde bir ingiliz 30 dakika ise 30 dakika, 1 saatse 1 saat yapar o toplantiyi, hicbir esneklik yoktur. Bu italyanlar da bizim gibi, laklaklak aaa zaman gecivermis…
roma'da saint pietro meydaninda dolasirken, 'vatikan nere haci' diyerek bir italyan polis memuruna adres sormuslugumuz vardi. o adam elini kolunu oyle bir sallayip oyle bir 'eeeaaaa diiiisss isss vatikaaannnoo vatikaaaaannnn' diye cevap vermisti ki, o cevapta, yayisi, rahatligi, iple kusagi, her seyi sallamisti ustumuze yani, hayran kalmistik adamdaki kendine guvene ve vucut acilarina. iste bu italyanlardan biri de, diego, ayni bu adam gibi konusuyordu, tek farki adam habire bilmedigim yeni teknolojilerden bahsediyor, eh, ustune yavsak ses tonunu ve farkli bir seyler yapma ozlemi ile yanan tutusan geek  heyecanini da ekle, al sana sinir bozuklugu.
 Toplanti bittiginde, kendisi de benim gibi microsoft'cu olan ve cilgin italyanlarin bahsettigi teknolojilerden bir bok anlamamis ingiliz abi ile, kendi ofisimize dogru buruk bir yuruyuse ciktik. Mongo ne ya, JSOn ne yaa dedim, oha adam dokuluverdi. 'evet ya onlar ne, cok kotu hissettim kendimi' falan dedi. Ben de uzulme ian, onlar da sharepoint'I database saniyorlardi deyince barzonun keyfi bir yerine geldi, dimi yaaa business objectsi de bilmiyorlardi zaten! Diye bir havalara girdi.
 Bense, akdeniz insani olan iki italyani coktan satmistim, aslansin be ian, kaplansin, senin yazdigin stored procedure'lerin tek satirina kurban olsun bunlar, amaaaaan developer degil mi, al birini vur otekine, seyim hiyar diyen yeni teknolojiye tuzlukla kosuyolar gavatlar diyor, ian'in yasli gozlerine aldirmadan sirtini sivazliyordum…

You Might Also Like

1 yorum

  1. kızım o mongo baya tatlı bişi ya. Bir bilgisayar mühendisi olarak Microsoft ürünlerini bu kadar sorgulamadan kullanmanı kınıyorum :P Şaka bi yana heryerde kullanılıyo rahat çok diye sürekli aynı seyleri kullanmak biraz "mühendislik" e uymuyo ya. daha efficient, daha güzel şeyler arıyo insan. Allahım Haskell diye bi dil var mesela su an buraya yüzlerce satır övgü yazabilirim ama hiç bi yerde kullanılmıyor, ühü.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim