Bebe gercegi

  • Mayıs 07, 2013
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 13 Comments

Benim bir bebegim olacak. 6 aylik hamileyim. pek cok arkadasim 'aaa neden soylemedin' falan diye alindilar.

bir kere su var, insan zaten once kendisi bir kabullenmek istiyor. ilk 4 ay cesitli sikintilarla, surekli kusmalarla gecti. neredeyse 5. aya kadar her yedigimi cikardim diyebilirim. su an bile istahim oldukca az.

Daha henuz ne elime bir bebek kitabi aldim okudum. ne bebege oyle tonla seyler aldim. sagda solda arkadaslari goruyorum, bir suru sey aliyolar ama benim icimden gelmiyor. biz bunlarla mi buyuduk allasen? bir biberon bi emzik bi araba gorduk. yok napkin warmer, soup maker, tiri viri.. hic ugrasamam. ayrica el kadar bebe bu, markali kiyafet veya aksesuar kullansa ne olur, ne anlar. hem bir cocugu boyle ilk gunden bittir olacagi sekilde buyutursek bu cocuk buyuyunce nasil doyar?

Japonkedi Ege'nin bu gunumuzun elinde iphone'u ayaginda corcuk'u (george hogg) gezen ici bos bebelerle ilgili guzel tespitleri var :) tamamina katiliyorum.

ben veliaht prens dogurmuyorum..
bu dunyadaki bilmemkac milyar insana bir yenisi eklenecek. benim icin vicdanli, iyi huylu, ahlakli bir evlat yetistirmekten baska hicbir seyin onemi yok. arabasi chicco marka olmayiversin :-)

hatta esimde cidde kedi kopek alerjisi olmasa Britanya'nin pek meshur 'children's nearly new sales' lerinden alacaktim butun aleti edevati da, neredeyse her evde ya kedi ya kopek oldugundan riske atmayalim yeni alalim dedik... zaten turkiye'de halamla kayinvalidem dunyanin ivir zivirini simdiden almislar sanirim, zibindi patikti, onlari da almasam olur biter. birkac parca tulum aldim, bir de sapka :) o da oyle hevestendir.

Isim dusunuyoruz simdi, isim bulmak cok zor. soyadimizi ingilizler soyleyemiyor, bu yuzden cocugun adi kolay soylenebilir olmali ki rumpelstiltskin'e donusmesin yavrumun kaderi muhahah!

ayrica her kim 'ayy hamilelik cok sahane bisey, bebegin karninda oynadikca nese doluyor insan, hatta fiskiye gibi neseyle tasip cosuyor' dediyse inanmayin, agzini burun. bebegin oynamasi ilk baslarda cok urkutucu bisey bence. ilk aylarda sanki osurugun varmis da boyle cikmiyormus gibi bir karin agrisi (ozur dilerim evlatcigim ama cidden osuruk gibiydin :D ) 5 bucuk aydan sonra da icinde yilanlar donuyor gibi. su siralar fazla kimildamiyor nedense, aslinda yalan degil insan 'neden kimildamiyor' diye endiseleniyor, kimildasin istiyor ama ne bileyim iste icinizde biseyin fiti fiti  oynamasi da ALIEN'e baglayabiliyor kimi zaman!

merop cambridge yoresinden bildirdi.

You Might Also Like

13 yorum

  1. Enee, hayırlı uğurlu olsun. Güzel yaklaşım. Hele de etraftaki "benim çocuğum her şeyin en iyisine layık tımam mı" anlayışından sonra.

    İyi insan olsun. Erdemli, ahlaklı olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. hayrılı olsuuun. inşallah sağlıklı olur! mutluluk verir... kaderi güzel olsun... vs vs :) :)
    bildiğim günde 10 kere majör hareket hisstemiyorsan kontrole gitmen lazım... takiplerinde daha dikkatli olmanı öneririm.. eski ultrasonlarıı sakla, büyüme takibinde, Allah korusun, bi sorun çıkarsa diye lazım oluyor. hele ki ilk ultrason çok kıymetli bebek yaşını tayin etmede....
    Allah kolaylıklar versin...

    YanıtlaSil
  3. Sana sağlık sorunu çıkarmadan sağlıklı doğsun da, gerisi nasılsa gelir.
    Tebrik ederim.
    Dilerim iyi-güzel bir insan olur, güzel bir hayatı olur.
    ''İnanmayacaksınız ama benim bebeğim pembe sıçıyor'' türü annelerden olmayacağını peşinen belli ettiğin için de okuyucun olarak teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. oo sağlıkla gelsin, hayırlara vesile olsun inşallah.
    oğlan galiba :)

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler, harika bir haber, sağlıklı huzurlu bir hamilelik ve doğum dilerim, mutluluklar:)

    YanıtlaSil
  6. tesekkur ederim cicisler :)

    Zo, ya cok pimpirikli olmak istemiyorum. burada hamileligin risksiz ise (cok sukur oyle simdilik) rutin kontroller disinda bir sey yapilmiyor. 4 ultrason 5-6 kere de ebe kontrolu :)

    YanıtlaSil
  7. Daha da ilginç bir blog olacak bence burası :))
    "Hadi bir doğurda görelim bakalım" dermişim...
    Neyse keyifle okudum ve güldüm yazına, sabırsızca gelecek yazılarını bekliyorum.Sevgiler müstakbel anneye...

    YanıtlaSil
  8. oyy tebrikler :))
    ve şükürler olsun yareppim, bize normal bir anne daha verdiğin için!!!
    sağlıkla doğsun yavru kuzu...
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı uğurlu olsun. :) sağlıkla gelsin dünyaya minik. Umarım sen de kalan kısmı rahat bir şekilde geçirir sağlıklı bir doğum atlatırsın.

    YanıtlaSil
  10. Tebrikler :) Allah saglikli bir sekilde bebegini kucagina almani nasip etsin.
    Bebek kitabi almadim demissin. Hamile biri olarak, Jenny McCarthy'nin Belly Laughs'ini tavsiye ederim :) hamilelikle alakali bir cok seyi komik bir dille anlatmis.

    YanıtlaSil
  11. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Allah her isteyene, sağlıkla huzurla versin inşallah. beni tanımasanız da bıraktığınız, içinizden geçirdiğiniz güzel dilekleriniz için sağolun varolun :)

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı olsun, ve çok şükür normal bir anne yaklaşımı görebildik blog gözüyle. Dünyanın ilk ve tek annesi gibi davrananlardan öğk geldi, bunu eleştirdiği halde kendisi de böyle olanlar da en fenası. Allah analı babalı, huzurla, sağlıkla büyütsün, sevgiler :)

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim