çatal dil, güler yüz

  • Haziran 29, 2012
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 3 Comments

İngilterede insanlar Türkiye'dekinden çok daha güler yüzlü, neden bilmiyorum. Burada biri ile göz göze gelince gülümseme alışkanlığı edindim, Türkiyede ise bunu yapınca 'yazık, gerizekalı herhal' gibi bakıyorlar, gülümsemek garip bir şey sanki. halbuki kendimizi çok daha kolay ifade eden bir toplumuz, kavga dövüş olsun, aşk sevgi olsun, duyguları volkan gibi patlatmakta üstümüze yok.

bir de şuna çok sinir oluyorum. eminim benim blogumu okuyan ve bunu yapan birileri vardır. neden birbirimize yol vermiyoruz kuzum? bak elalemin milletinde yol vermemek ayıp. bizde de tam tersi, illa ki sen geçeceksin, öte taraftan gelene üzerinden karayolu silindiri gibi geçmek pahasına yol vermemek gerek.

biz de gülümseyelim birbirimize, biz de yol verelim.

You Might Also Like

3 yorum

  1. Ne kadar da doğru demişsin.

    İnsanlar bana yol vermeyince kendimi gerizekalı bir ezik gibi hissettiyorlar sağolsunlar. Ben salağım da çekiliyorum çünkü değil mi? Kibarlıkla ya da modernlikle de alakası yok halbuki. Bırak insan geçsin oradan, niye omuz atıyorsun yani NİYE?

    Bu arada Avrupalılara soğuk denmesine rağmen neden çok 'sıcakkanlı' milletimiz gülümsemekten ya da selam vermekten bu kadar aciz acaba? NİYE?

    Sosyolog arkadaşlarımız olsa da bize bu kafamızı karıştıran soruların cevap verseler keşke=)

    YanıtlaSil
  2. Oxford'da otobüse ilk bindiğimde şoför günaydın dedi. Sağa bakındım, sola bakındım. "Evet bana dedi, yok yok bana dememiştir, bal gibi bana dedi, bir tek ben bindim","Yabancı olduğumu anladı sanırım", "Yanlış mı davrandım acaba?" diye düşünürken baktım inerken insanlara iyi günler diliyor, teşekkür ediyor ve bunlar karşılıklı oluyor. İstanbul'da 19T hattında bir şoför var. Yolculara iyi günler diyen, selam veren. Peki yolculuk etmekte olanlar nasıl davranıyor tahmin edin. Gülüşenler, deli mi ne diyenler, birbirlerine şaşkın şaşkın bakarak anormal buldukları bu durum karşısında kendi normalliklerini sergileyenler. Döndüğümden beri eleştiriyorum, neden bu kadar bencil bir toplumuz, nedeeeeen? Empatiden bu kadar uzak, sadece kendi isteklerimiz, kendi değerlerimiz, kendi keyfimiz için yıkıp geçiyoruz herşeyi.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim