Is yerinde hayatta kalmak : 70'lerin Disko muzigine tutunarak

  • Şubat 17, 2016
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

2 hafta sonra yeni is yerimde 3. ayim dolacak.

Tabi hala is yeri 'atmosferini' 'kulturunu' ya da kisa kesersem raconu yeni yeni ogreniyorum.

Neler mi kesfettim bu sure icerisinde?

1- Boktan Bulletinler.

Sanki herkes Cinliymis gibi Happy Monkey Year basligi ile gelen Bullentin'leri kimse  okumadan siliyor. Ben tabi yeni basladigim icin bir ikisini okuyup muhabbet acacak oldum, kimse okumuyormus. Bu benim icin bir sok oldu. Eski is yerimde, bu sirket ici bulletinler herkesin takip ettigi bir seydi!

2- Public Sektor sucks. Everywhere.

Bugun toplantida (evet yine 2 saatlik bir toplanti) nasil yapilacagina bir turlu karar verilemeyen bir konuda 'biz bunu neden boyle yapiyoruz' diye isyan ettim. Bakin karari biz vermeliyiz, gelin guzelce bir spec hazirlayalim, gidelim Stratejik komite midir artik ne naneyse, onlara, bakin diyelim bunu boyle yaparsak herkes kazanir.
Bana soyle bir bakti Proje Yoneticisi, hahahhahayyyttt dedi, guzelim sen giderken ben donuyordum o yollardan. Cok denedik olmuyor, Burasi ozel sirket olsa  2 ayda iflas ederdik. bunu anlaman lazim dedi bana ya! Herkes her seyin boktanligini, ve boktan kalacagini kabullenmis durumda.


3- Beni ise alan Direktor Bay Clueless'in tam bir bully oldugu

Evet, bay 'ben ne yapiyorum lan burada?' Greg, tam bir sayko cikti! Bully (Akran istismarcisi)
Of! Toplantida yerinden ziplayip 'buna basari denemeeeeezzz' diye bir esip gurluyor ki. (inanin basari nedir, basarili miyiz, vs diye soran yokken bir anda Allah diye ucan adam Sabri gibi yapiyor bunu)


4- Ceni isimli ofis arkadasima her sabah kahvaltinin yani sira  arada bir cicek geliyor...Kukusu altindan midir, nedir cozemedik . Artik bayagi cekistiriyoruz Ceni'yi, Iskoc Proje Mudurum,  Romanyali Kenafir gozlu kiz, Ben...Resmen Giybet Dairesi Baskanligi kurduk. Ben tabii Petrikle Ceni evlendi de bosandi sanmistim. Abooowwwww abooow ne evlenmesi. Evlenmeyi birak iliski bile yokmus. Azicik calkalamislar, sonra Ceni bay bay demis, sonra aylarca adama hamile oldugunu bile soylememis. En son anda: hello how are you, bu senin bebegin canim olaylari. Bir kere giybet batagina dustuk ya neler neler anlattilar, tam Dallas burasi.


Her sabah gelen kahve ve corek,
Her oglen sandvic yetmedi
Bugun de cicek geldi.

5- Ser Davos burada calisiyor.

2 hafta once bir adam gordum, aynen Game of Thrones'daki Ser Davos, ama daha genci. Oha ne kadar benziyorsun dedim, onore oldu sanirim. Sabahlari kahve yaparken muhabbet etmeye basladik. Game of Thrones seviyormus keraneci!

6- Bana heyheyler geldi

Bu sabahki toplantida, ortam o kadar lakayt'ti ki, bir noktada fikra anlattim (butun mudurler .ottur fikrasini, dusunun artik nasil les, altin gunu bir ortam var burada) bir noktada Stay Alive'i soylemeye basladim. Sonra kalkip azicik dans ettik- 30 sn kadar canim, o kadar da degil-. Cidden. 70'lerin Diskosu olmasa burasi cekilmez  gercekten!

Acaba diyorum ki, Mezdeke mi getirsem. Boyle oglen saat 3 gibi herkesin birbirinin ofisine gidip laklak etmeye basladigi bir aralik oluyor, Murrraaaaaaa Ye al yelil yelil yelil diye ortaya firlar, gerdan kirar, millete kalca falan atarim. Egzersiz, Spor, Healthy living diye de kabul ettiririm.
Burasi her seyi kaldirir! Lafta herkes cok busy, kimse ogle tatili yapmiyor, kimsenin vakti yok, ama pratige gel gor ki,ortam resmen Super Mario World gibi. Hani Mario yolunda giderken ortalikta her sey mal mal dolasir ya, aha iste aynen oyle.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Süpermiş, bu ortamdan dizi senaryosu çıkar, neden yazmıyorsun?:)) yaratıcı yazarlık ve ilüstrasyon kursları başladı mı buarada, maceralarını merakla bekliyoruz?:)

    YanıtlaSil
  2. İçinde olmayınca çok eğlenceli görünüyor.
    Bence Mezdeke + Free Friday.
    Bir de Happy Hour varsa, muhteşem olurdu.
    Eski iş yerimde vardı Happy Hour.
    hmpfss

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim