Yeni ofisimden insan manzaralarina devam

  • Şubat 03, 2016
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

** Ceni ve heyecanli sevgilisi Tim asklarina tam gaz devam ediyorlar. Bugun sabah kahvaltisi yine hazir, onu bekler durumdaydi Ceni'nin. Yani eminim Turkiye'de olsak 'ooo anlayalim yani?' diye bir muhabbet girla gidebilirdi. Bense anca  Skype uzerinden Project manager'ima fiti fiti 'are these 2 dating?' yazip. 'I guess so' yaniti alabilmistim. Dedikodu etmeye, cekistirmeye, uzata uzata konusmaya acim. Oysa elimdeki malzeme, hayattaki en buyuk heyecani double cream cirpacagi aleti 80 pence ucuza almak olan Project Manager Jon. Gunde 2.4 pound bilet parasi vermemek icin yaz kis yagmur camur demeden bisikletle 12 mil uzaktaki kasabasindan gidip gelen Jon. Yilbasi yemegine gideli bir ay olmasina ragmen hala yemegin muhabbetini yapabilen Jon. Ben bu adamla nasil dedikodu edebilirim ki? Bak iste, Tim olacak adam az evvel yine elinde iki sandvic geldi, birini Cen'e verdi birini kendi yiyor, ama bunu kimseyle atip tutamadiktan sonra factual degeri ne? Sifir. Sonuc:  Icime kapaniyorum.

** Ofisteki bir baska karakter ise Romanyali A. Bu kizimiz oldukca hos bir fizige sahip, uzun boylu, manken gibi, proje ofisinde memurumsu bir hatun kendisi. Uzun guzel saclari var, yuzu de guzel, ilk bakista prenses gibi kiz. Ama gozu goz degil. Bir kenafir bakisli ki sormayin. Agzi guzel guzel seyler soyluyor ama gozleri bogazimi kesti, cebimden cep telefonumu alip cuzdanimla beraber cebine atti, cesedime tukurdu merdivenlerden asagi iniyor. Neyse bu A. kendisine ne alsa odanin bu ucuna gelip Jon, Bernard (Guney Afrikali) ve bana gosteriyor. Ceni genelde masasinda olmaz. Bu yuzden zavalli Jon ve Bernie A.'nin aldigi bir tokaya veya cantaya bakip dudak bukerek yorum yapmak ve cehennem azabi cekmek zorunda. Allahtan ben varim. Neyse, biz burada 'sacimi kestirdim, guzel olmus mu?' diye sordugunuzda bile 'allahim ne desem de offend olmasa' diye 'yanlis bir sey soyleme' anksiyetesi ile yasayan insanlardan bahsediyoruz. Jon ve Bernie n'apsin kuzum senin aldigin tokayi. Muhtemelen onlara hicbir sey ifade etmiyor, kibarliktan himir himir ne desek diye kivraniyorlar. Bir de nisanlisi varmis A'nin, iki lafin arasina sokusturup durdugu, o da Romanyaliymis. Pirlanta yuzuk muhabbeti.. Evet en pahalisindan almislar, evet kafamiz kadarmis, Evlenme teklifi etmek icin Malta'ya goturmus bunu, iki kere anlatti. Yalniz nisanlisi hepi topu bizim gibi yazilimciymis. Ben A'dan en az soyle bir ikinci el araba galerisi, veya bilemedin restoran zinciri sahibi, BMW suren birini beklerdim, kismet. Boyle bir tip yani o da.

** Benim bu is yerindeki favori insanim Bernie, tanrim nasil orijinal bir adamdir! "Yalnizca" 52 ulke gezmis, maceralarini anlatiyor surekli, karisini Meksida'da nasil bicakladiklarini anlattiktan sonra, herhalde bu en kotu tatilindi? diye sorusuma bir sure dusunup, hayir, dedi. Bhutan'da bir yerlerde gezerken agir silahli adamlarla karsilasmislar. Bu adamlar bunlari anlamadiklari bir dilde ittire kaktira epey yurutmusler. Karisi da bu da aglamaya baslamislar, Allahim tamam artik bu filmin sonu, bunlar kesin bizi tarayip nehre atacaklar diye. Neyse adamlar bunlari kopru gibi bir yere getirmisler, el kol hareketleri ile 'zittirin gidin, donmeyin ' dediklerini dusundukleri hareketler yaparak salmislar. Bunlar topuklari mabadlarina vura vura kacmislar tabi ki oradan. Ayrica adamin amcasi, oz amcasi, Guney Afrika'da bir orgute uyeymis, ucak kacirmis, hatta hayatini film yapmislar. Soy adi Hoare, adini unuttum. Acayip siki Elvis fani, muthis taklit yapiyor, Torylere oy verdigini gururla soyluyor ve Ingiliz'lere sagli sollu geciriyor, aile hayatlarindan, offend olma baskilarina kadar...Soruyorum simdi size, bu adam sevilmez mi?


You Might Also Like

2 yorum

  1. eheheh
    bence çok eğlencelilermiş.
    gıybetin tadı memlekette bambaşka :D

    YanıtlaSil
  2. Bir suru yazmissin ne guzel keyifle okuyayim

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim