Benim bu isten ayrilmam lazim!

  • Şubat 08, 2016
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 4 Comments

Az evvel bir toplantidan ciktim.
Toplanti. Yani zaten su ise basladigimdan beri kendimi surekli toplantidan toplantiya akarken buluyorum, NEDENSE? Bu kadar cok toplantiyi en son Turkiye'de calisirken yapmistim. Bu son girdigim toplanti normalde, diger is yerinde email veya discussion board ile yaptigimiz bir seydi. Tek tek herkesin malumatini dinlemek, feedback vermek gibi bir sey. Cok fena cok. Sira bana gelene kadar hadi ne soyleyecegimi kafamda evirip cevirerek oyalandim. Ama sirami savinca bana bir sikinti geldi.
Masanin basinda, toplantiyi yoneten adam ikinci sinif aksiyon filmlerinden cikmis gibiydi. Tek kulagi kupeli, acilari genis, keci sakalli bir amca. Bir eli belinde. Diger elini saga sola salliyor. Guc sembolu.  Cok ciddi bir ortam cok. Kol gibi Otorite var! Zangir zangir hissediliyor. Masada butun oturanlarin tavirlarindan belli, bu adam tasakli biri. Onun sag tarafinda Susam sokagindan firlamis iki tip: Kurabiye canavarina benzeyen bir kadincagiz ve bir tane 'bana bulasma, hicbir sey umrunda degil' sifatli, emekliligi gelmis bir amca. Resmen olmusler bu ikisi, gelip gomenleri yok. Masanin bu negatif yasam enerjisi ile dolu, 'emekliligim gelse de gitsem' kutbunun yanibasinda bendeniz... Karsida ise gozluklu tipler. Video konferansla baska bir odaya daha bagliyiz. Orada da neredeyse 20 kisi var. Hay babasini satayim, kimsenin isi gucu yok mu lan burada? Altin gunune gelmis gibi toplantiya dolmuslar. 30 kisilik toplanti mi olur lan!

Hayir herkes cok onemliymis gibi yapiyor bir de. Adamin biri spot test yapicaz diyor, liderimiz kollarini soyle biraz daha acarak Smoke Test vs bir seyler anlatiyor. Sanki toplantidan once wikipedia'dan okumus da gelmis bize satiyor pezevenk. Banane lan? Git small talk'unu baska yerde yap. Benim hayatimi neden karartiyorsun? Ne toplanti yapma istahi varmis adamlarda kardesim...

Bir de soru sorma zorunluluklari var ki...Anladigim kadariyla ne kadar onemliysen o kadar soru sorman lazim. Onemlisin abi, boru mu bu? Illa salca olacaksin, bir olta atacaksin, hem bakarsin masa basindaki gaganoz kiliklinin gozune girersin, GOOD POINT der, namin yurur!

Ben sikintidan masanin iki yani, ikiye ayrilip kapissak kim kimi dover diye dusunmeye baslamisim, adamlar hala 'bababak ben her seyi biliyorum, evet, senin ne dedigini de biliyorum, ondan fazlasini da biliyorum' diye sidik yarisindalar... Ben de ulan el mi yaman ben mi diye actim not defterimi, su an yazdigim dusuncelerimi Turkce olarak basladim yazmaya. Oha! Guc dengesi aninda degisti. Su anda, herkesin gozunde, toplantida ilk ve tek not alan, isini cok ciddiye alan muhtesem bir insanim. golgelerin gucu bende. Beni bir gulme aldi dostlar. Kafami deftere egip kendimi tuttum da tuttum. Allahim, yuce rabbim sen ne buyuksun ki o arada biri espri yapti. Ona guluyormusum gibi resmen sarsila sarsila guldum. Biraz fazla kacmis olabilir ama olsun, denk geldi. Gozumden de yas geldi.

Kameranin tam yan tarafinda, profilden oturuyorum. Basladim nezleden pul pul olmus burun kenarindaki pullarimi yolmaya. Adeta diger odaya dolmus 20 kisiden intikam aliyorum. ULen siz misiniz, seyim hiyar diyene tuzlukla kosar gibi toplantiya gelen? Alin bakalim size, koca burnumu yolma manzarasi! Peh!

Toplantinin sonuna dogru Kurabiye Canavari ile gozgoze geldim. Siritti. Artik o da kendi ic dunyasinda parende atiyordu benim gibi de, soyle benimkinin bir esintisini mi hissetti, yoksa 'Yo Ova! Cilginsin, burun pullarini yolmak ha! Bunca yilin bezginiyim, hic aklima gelmemisti!' mi demek istedi bilemiyorum.

Benim gercekten bu isten cikmam lazim. Takvimime baktim, Haftanin sonuna kadar daha 6 saatlik toplanti var. 6 saat!!!! Abi ben ayda yaparim o kadar toplantiyi, bu ne ya? Resmen the office burasi. Zaman doldurmak icin toplanti yaziyor ketenpereciler. Fenalik geliyor, imdat!


You Might Also Like

4 yorum

  1. Bari çay/kahve ve kuru pasta ikramı yapsalar toplantıda..:))

    YanıtlaSil
  2. ya ben bu bloğa nasıl geldim nerden geldim bilmiyorum ama ofis maceralarını yarılarak okudum resmen. bir baktım en yakın arkadaşıma "keşke bu hatun arkadaşım olsa yaa" falan diye bloğun linkini mail atıyorum.

    on numara, beğenerek takip :D

    YanıtlaSil
  3. cok tesekkur ederim ^^
    ama cevremle ilgili yorumlarima bakarsan ne kenafir bi tip oldugumu anlarsin :p yine de arkadas olmak istersen olalim tabi heheh :D

    YanıtlaSil
  4. ben seni okumaya devam edeceğim, sapık gibi stalklamayayım bari dedim :D
    memnun oldum :)

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim