Oscar 2012'de kim ne giymiş

  • Şubat 28, 2012
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 14 Comments

Bu seneki Oscardaki hemen hemen bütün kıyafetleri içermeye çalıştım. Lütfen siz de fikirlerinizi yazın, kimi beğendiniz, kimi yuhaladınız, eğlenelim. :)

Gerçek Kötüler (Real Rottens)


Mahsun Kırmızıgül tipi İtalik Duruş Oscarı 

Rose Bryne baba ne yaptın sen ya. Resmen fasulye sırıgı ya da bilemedin sopa gibi olmuşsun. Saça makyaja lafımız yok, kelle kısmını çok beğendim amma velakin bu elbise, seni koca kafalı cılız bir kız çocuğu gibi göstermiş...Elbise V. Westwood.

Seni Unuttuğum Yalan Oscarı
Jane Seymour un arkasındaki amca, Jane Seymour mu? O kim la? diye gülüyor olabilir ama 80lerin hanımhanımcık güzelini ben unutmadım. Annemin en sevdiği aktristlerden biriydi o zaman. Jane'ime elbisenin rengi yakışmış. Ama o saç? bir de bu elbise çok genç işi. Jennifer Lawrence giyeydi misal, tamam. Ama yaşınıza uymamış Leydi Jane. Leydi değildi galiba da, aman işte, Mister and mrs brown, red carpet, red gown...

Emanet Duruş Oscarı 
Vay anasını. Anna Faris gibi taş ötesi bir hatun komple kapalı bir tuvalet giymiş, bir de üstüne bol durmuş o tuvalet. Sanırım kızımız "filmlerimde yeterince meme gösteriyorum " Oscar'a kara çarşafla gideceğim demiş. Kov stilistini bebeğim. senin gibi güzeller güzeli bir hatunu gerek elbise gerek saç gerek makyaj konusunda foseptik çukuruna düşürmüş.

"Ben Kasımpaşa Düşesinin Çay Partisine Gelmiştim?" Oscarı

Natalim, sana ne giysen yakışır ama canım benim, yani ne diyim bilemiyorum ki, bir kere Oscar tarihinde bir ilke imza atıp puantiyeli elbise ile gelmeni kutluyorum, bir risk, bir çılgınlık ama seçimin bu mu olmalıydı Natalim? Yani inan ben bunu kuzenime veda gecesinde bile giydiremem. Sanırım sen Çay partisine gidecekken gelmişsin kırmızı halıya, bir karışıklık olmuş olmalı.

Oldu mu sana Eşofman?  Oscarı
Judy Greer, yani bak zaten karakter oyuncusu değilsin, şimdi burada risk almaması gereken Play Safe takılması gereken biri varsa o sensin anladın mı. Yani bu ne şimdi bacım? Ne yaptın sen?Oscar ödül töreni gece olsa diyeceğim ki parlayayım da araba çarpmasın diye giydin.

En Kötü Oscarı

Evet, fazla süslemeye gerek yok. Pot duruş, koltuk kenarından sökülmüşçesine yapıştırılan o bel deseni. Aman tanrım Marchesa genelde cidden genç işi tuvaletler yapar, Bu ne? Sandra Bullock oradan bir düşman mı edindi? Bu ne kadar korkunç bir elbise yahu! Anna Faris'e en emanet dedik ama bu elbise hem emanet, hem pot, hem kötü, en kötü en rüküş oscarını da kucaklıyor. Sanırım tüm dünya benimle aynı fikirde?

Nişanlık Oscarı 
Her törende bir nişanlık kontenjanı oluyor, Modern Family dizisinde evin beyinsiz kızını oynayan gerçek hayatta muhtemelen cin gibi olan Sarah Hyland genelde fena giyinmezdi, en azından bu kadar silik ve kötü olmazdı ama fenalarda. Elbisenin etek kısmında ortada ciddi potluk sorunu var ve üst kısmında da işler yolunda gitmiyor gibi. Ayrıca bu renk kızı resmen 'silmiş'. Neyse kendisi daha çok genç öğrenir ablaları!

İyi gidiyordu batırdı Oscarı
Shailene Woodley kızımızı The Descendants filminden biliyoruz, kendisini bu sene kırmızı halılarda beğeni ile takip etmiştim, her giydiğini de beğenmiştim. Oscar'a ne giyecek diye en çok merak ettiğim insanlardandı ama bence tam hayalkırıklığı. Şimdi Allah için elbise kötü değil. Ama bu bir elbise, bu bir tuvalet değil bence. Kırmızı halı için çok sade, çok silik, çok gelinlik-vari. Yoksa Valentino elbisenin duruşunu, Vintage havasını çok sevdim. Malesef, umut verdin ama Oscarda cuvalladın!

Sana gitmemiş bebeğim Oscarı 
Melissa'nın oynadıgı hiçbir diziyi sevmedim, açıkçası törende ne yapıyor onu da bilmiyorum. zaten bu seneki filmlerle hiç ilgilenmedim. Bu elbise kadıncağızı fazla puffy göstermemiş mi sizce? Pastel rengini begendim ama bence model hanımkızımızın vucuduna uygun değil..

Kahveden Çıkan Amca oscarı 
Gwyneth Paltrow Tom ford giymiş ki benim bildiğim Tom ford pek giyilmez. Aslında kendisini Risk- Taker olduğu için kutlamak lazım çünkü pek çok yıldız gerçekten klasik ve kendilerinden beklenen şeyler giymeyi tercih etmiş. Ama Sizce de bu elbise, yani böyle kahveden çıkmış sırtına paltoyu atıvermiş bitirim amcaları andırmıyor mu? Of Gwen, of.. Ayrıca sana ve o iyi kız imajına daima sinir oldum, olacağım..

Ben Asla Risk Almayacağım Benden Umudu Kesin Oscarı
Of ya, yemin ederim ben şunu yazmaktan bıktım ama Angelina Siyah Straplez giymekten bıkmadı. Bu sefer kadife giymiş ne alakaysa, hani daima Gotik bir havamız var ya ondan belki. Bak ancelinam, öyle bacak çıkarmalar falan çok yapmacık bu bir, femme fatal olacaksan bile böyle olma bu iki, Allah aşkına seni renkli bir tuman içinde görelim bu üç, özetle o bacağa rağmen çok sıkıcısın, bu da dört.

Saç Baş Dağılmış Yiğenim Oscarı
Cameron da yaşlandı be. Zaten sarışınlar çabuk çöker derler. 
Elbise kötü, memintolar tombikto, saç baş fazla casual. Gucci ama Kötü...


Geçer Notu Verdiklerimiz

Olmuş Bence ya, ama sen kimsin? Oscarı
Bu hanımkızımız George Clooney in sözde sevgilisiymiş. Aman yesinler.
Elbiseyi sevdim. O tek düşük omuz, kalçadaki detay, (işte Marchesa giyeceksen böyle giyeceksin Sandra, bak, öğren) gerçekten çok hoş olmuş. Ama bu renk kadına gitmemiş bir. Kadın cins bence iki. O yüzden en şıklara değil buraya girdi.

Li Bingbing Oscarı
Bu kadıncagızın adı Li Bingbing'miş. sırf bu isim sayesinde bu listeye girdi. duyduk duymadık demeyin soyadı bingbing olan birisi var ve de aktrist. Chandler'a haber salın ağlamasın. Elbise idare eder, kız güzel, puanım 6. O çantayı çöpe at merkez tamam. bir de kolye taksan iyi olurmuş. anlaşıldı.

Hadi Madem Herkes Beğenmişse Biz de Beğenmiş Olalım Oscarı
Berenice Bojo, The Artist filmiyle bir anda ortaya fırlayan kalabalıktan biri. Aslında film beni hiç ilgilendirmiyor, izlemeyi de düşünmüyorum. benim derdim kim ne giymiş onu çekiştirmek ayol hahaha. Neyse, bu elbise hemen herkes tarafından beğenilmişti. Aslında ben Elie Saab'ları genelde beğenirim ama buna ısınamadım..Desenleri çok göz yorucu. Yine de kötü diyemeyiz çünkü elbisenin oturuşu gayet iyi, aksesuar kullanımları dozunda, akşam tok karna iki rekat da namaz kıldın mı Berenis, seneye en şık olabilirsin bebegim!

Yine Mi Prenses Oldun Sıkıcı Kadın Oscarı
Ben Penelope Cruz'un giydiklerini sevemiyorum, beğenemiyorum. Bence çok sıkıcı bir tarzı var. Yine prenses modeli ya da A-line giydi mi en azından düzgün oluyor geçenlerde bir törene kalıp gibi gitmişti neydi o öyle.Bu elbisenin o bantını sevemedim. Renk güzel. Saç güzel. Takılar hoş. Ama o bant. Sanki Yeni Şafak sonradan eklemiş o bantı falan yani.. sansür babında. Javier mi kıskanç penelopem, yoksa dogumdan sonra memikler mi çatladı?

Önümü Göremediğim İçin bu elbiseyi giydim Oscarı
Kim bu Ellie Kemper, The Office de oynamış ayrıca BrideMaids kadrosundan. Vallahi Atelier Versace Elbise güzel şimdi, çirkin desek çatlarız. Ama o saç ne be kadın? Ortaçağ papazlarına mı özendin? ne gerek vardı. Of şiştim. Kafana besleme mi kondu, Dana mı sıçtı, o saç ne, ben senin yerinde olsam stilistim şu an falakadaydı. o perçemdeki kıl sayısı kadar sopa...

Sade Güzel ve Kendine Yakışanı giymiş Oscarı
Octavia Spencer kilolu bir kadın için doğru seçimi yapmış, giydiği elbiseyi takdir ettim.. Ama elbisenin o ortasındaki büzük beni büzdü anladınız mı, biliyorum zayıf gözüksün diye yapılmış ama en şıklara giremiyor malesef.. Yine de kesinlikle iyi bence. On üzerinden 7.

İyi mi Kötü Mü Kararsız Kaldık Oscarı
Viola Davis bence acayip güzel ve yetenekli bir hatun. Her şeyi ile çok doğal. Doğal saç kesimi ile Oscara gelmesine bayıldım. Ama elbisesinde bir çok sorun var bence. bir kere memeleri fazla fırtlamıştı. Adeta biz buradayız, violayı boşver bizi çek diyorlardı.  Ayrıca Etek kısmındaki detaylar bence çok gereksiz karışık. Elbisenin rengi, süper, hem tenine gitmiş hem de kırmızı halıya renk vermiş.

Hoş Renk, Yakışan Kesim
Virginia Madsen kimin torpillisi, bir bok yapmadığı halde Oscara erkenden gelir her sene, 15 dakika halıda poz verir, amcaoğlu akademide müdür müdür? Her neyse, renge bayıldım, elbise sade ve hoş, kötü değil, çok iyi de değil ama iyi demeye değer. Bu elbiseyi ben de giyerdim..Ama tabi ki de Oscar'a değil. Ben davet edilsem keisn şalvarla giderdim.

Memegotmemegot Oscarı
Biri demiş ki, Kız Jen Bu sene Beyonce da yok, ver memeyi, ver kalçayı.
Görüntü kötü değil. Elbise yakışmış. Topuzu hiç beğenmedim. Ama şimdi şöyle bir şey var Jennifer Löpet zaten kendini ispatlamış biri, ve ondan risk almasını, bizi şaşırtmasını bekliyoruz. istiyoruz ki Kobalt mavisi giysin, kan kırmızısı giysin, aksesuarları ile wow dedirtsin. en sağlam demirbaşları sergileyip güvenli oynamak şıklık olabilir ama benim nazarımda sizi best dressed yapmaz cenifır hanım.

İYİLER: Sizi sevdim Sütoğlanlar.

Sen Oldun Artık Oscar'ı
Tina Fey kendisi için özel yapılmış Carolina Herrera içinde çok şık görünüyor..Elbisenin rengi azıcık iç karartıcı olsa da, gerek kemeri, gerek o minik puff kısmı, ve de şahane saçı ve makyajı ile Tina, son 10 senedeki en iyi performansını gösterip nihayet şıklara girdi bence. Oscar de la Renta'dan vazgeçmesi iyi olmuş. Gecenin Herrera giyen tek yıldızı kendisi.

Zaten O Hep Şık ki Oscarı
Arkadaki Amca 'kırk yıllık yoğurtçuyum, böyle kase görmedim' dese de, biz Emma'yı hep şık görüyoruz, hep şık. Her ne kadar fiyonk yüzünden Nicole Kidman'ın 2007de giydiği bu elbise ile kıyaslansa da, bence apayrı ve çok genç bir havası var, hem renk de şahane. Makyaj saç, eldeki çanta, her şey şahane ya, Emma'nın stilisti, bence sende iş var.

Hepinizi Cebimden çıkarırım Oscarı 
Çıkarma mı? Allahım şu havalara bak.. Saç ayrı güzel, elbise, duruş ayrı güzel, renk desen Şahane. Öyle ki bir Zac Posen geleneği olan potlukları bile umursamadan şıksın bebeğim, bu yaşta hala taşsın diyoruz Glenn Close yengeye. 

Sen Yenisin ama İyisin
Nude tonun güzel bir kullanımı. Bridemaids oyuncusu Kristen Wiig bence çok zarif ve şık görünüyor. Elbisenin benzerleri önceki senelerde giyildi ama bu sene çok fazla benzer şey olmadığından mı ne, gözümüze daha bir hoş göründü.Bence kırmızı halıda ilk sefer için oldukça iyi bir seçim olmuş.

Gözlerim Yaşardı Oscarı
Kırmızı Halıda kendini heder etmeyi bir gelenek haline getirmiş olan Michelle Williams, parlak renk ve cesur model seçimi  ile beni şaşırttı. Ama bu hem dişi, hem böyle girly mi desem, işte öyle yani, bu elbiseyi çok sevdim ben. Bir tek çantayı sevmedim, aman o kadar da olur. Bu şahane tuvalet L. Vuitton.

Kimsecikler Beğenmedi Ama ben Çok sevdim Oscarı
Bence Rooney Mara nın bu elbisesi tam bir risk ve bence gerçekten şahane bir risk. Bir kere elbisenin detayına girince cidden ince ince pek çok nokta var. İkincisi yakası, büstiyer kısmı falan çok güzel ya. Givenchy sonuçta değil mi!!!Etekleri de saçaklı saçaklı ben sevdim. Biliyorum çok beyaz, çok silik ama Rooney saçı ve makyajı ile bence o beyazı da güzel dengelemiş. Şıksın rooney, ay ama futbolcu ismi bu ya.

Tanrıça Oscar'ı
Şu elbiseyi başkası giyse yakışır mıydı a dostlar? Saç desen muhteşem, küpeler şahane, Duruş, yaka, etek renk.. BAYILDIM! şahane. yıllardır sıkıcı sıkıcı giyinip duruyordun iyi silkelenmişsin Meryl, Oscarı oscar altını renginde bir tuvaletle kaptın götürdün hadi yine iyisin kerata.

Festıval Gibisin Katılmak istiyorum Oscarı
Milla, çok şık. Taşlı işlenmiş elbisesi tek omuzu ile şahane. Elbise elbette ki taş işlemenin üstadı Elie Saab.

Zarifsin çok Oscarı
Leslie Mann, Roberto Cavalli içinde zarif ötesi, Elbise şahane, renk şahane detaylar güzel daha ne olsun ? At kuyrugunu sevdim, küpeler de on numara. 

En Şık
Pek çoğunuz The Help in yıldızı Jessica Chastain'in bu elbisesini sıkıcı bulmuş olabilir.
Ama bu bir Alexander Mcqueen. O şahane detaylar bence sanat. Muhteşem ya. Ben de istiyorum bu elbiseden! Zaten elbise öyle güzel ki, Jessica saçını doğal bir toplamış iki de minik küpe.. Ne kolay şık olmak bazen, şans mı artık bilemedim :)Ama ben çoooooooook beğendim.


Artistik Patinajda Çifler

Gary Oldman'nınki Oscarı
Elbiseyi beğendim, Gary oldmandan ötürü mü bilinmez artık. Ablanın adını bilmiyorum. Ama elbisenin önündeki o deseni Çok sevdim, saç makyaj, her şeyi ile pek hoş.

Kaçak Kat Çıkanlar Yakanlandı Oscarı 
Colin Firth in karısı memikler küçük olduğundan mıdır nedir, kaçak kat çıkmış sanırım.O kaçak kat olmasa elbise güzel, Colin Abimize hörmetler.

Minare de Yıkılmamış, Mihrap da sapasağlam
Bo Derek muhteşem görünüyor. Elbise, renk, her şey çok güzel ama elindeki o kondom şeklindeki keseyi çözemedim. Elbisenin rengini, duruşunu ve saçı çok begendiğimi söylemiş miydim hehehe.


SAÇ BAŞ YOLUŞMAYALIM KİMİNKİ EN GÜZEL ONA BAKALIM

En doğal Dağınık
Mcqueen elbisenin detaylarına dikkat, saç çok güzel kız da güzel zaten, makyaj da şahane değil mi ama, çok doğal.

Stil Sahibi
Başkası yapınca ortaçağ papazı gibi oluyor, her nasılsa bu hatuna yakışıyor bu saç.. Sıradışı ve beğenilesi.

Çok şekersin yaaa
Viola Davis çok tatlı kadın. Saçının doğal kesimi, küpeleri çok şirin. Makyajının fondoten kısmını çok begenmedim ama geri kalanı iyi.


En İyi Saç ve Makyaj

İşin içinde gençlik güzellik de var elbet ama o ne güzel topuzdur, o ne güzel makyajdır, vallahi çok begendim. Saçın rengi de çok yakışıyor bu kıza.


Beğenmemek elimde değil
                                               
Rose Bryne ın saçına küpesine ve makyajına bayıldım. Keşke kıyafeti de güzel olsaydı...


Oscardan Sonraki Partide Kim ne giymiş kısa kısa:


Kardeşim bitmiyor ki, oscar bitiyor partisi başlıyor.. İşte kısa kısa başlıklarla düşüncelerim.

Şıksın Evet, Elbisen şahane!
Elbise Emilio Pucci. Ben daima Alexander Mcqueen e benzetirim. Ama zaten beraber çalışmışlar mı ne? emin de değilim. HEp Mcqueen giyerdi Anna ama bu sefer Pucci giymiş, yine de benzer zevk, tebrik ediyorum. 

Bu seneki Altı Kaval Üstü Şişhane Kontenjanı




Nefes Kestin Kate.




Rolün (snow white) Etkisinden Kurtulamasa da yine de şık 
Elbise çok güzel lan.. 


Biraz Daha şişersem Patlıyorum
korkunç.. Grotesk


Orada Yolunda Gitmeyen bir şeyler var bence
Çingene modeli Etek olabilir mi?


Bilmem, güzel herhalde?


Renk Şahane Model güzel bacaklar cillop daha ne olsun
Kırmızı halıya değil Partiye gelmiş elbisenin her türlü gideri var cicişler.

Azimli Minimalist.
Çok sade?


Yıkıl Karşımdan
Offff....

Şıklar rüküşler, birbirini kovalar...

You Might Also Like

14 yorum

  1. süper bir post, zevkle okudum:)

    YanıtlaSil
  2. ben de zevkle yazdım. peki sence en şık kim? herkes Gwyneth'i begenmiş inanamadım :)

    YanıtlaSil
  3. Yaslandikca tarzim iyice anneanneme benzemeye basladi ama "seni alan hic yaslanmaz" Oscarini sana verecegim. Kasimpasa cay partisi Oscari olsun kahveden cikan amca Oscari olsun konu basliklari süper... Yalniz, arkadasim Hong'un yaninda blogu acma hatasina düstüm ve katila katila gülerken niye güldügümü Almanca anlatmakta cok zorlandim, en cok da bu yil en cok begendigim Ms. Derek konusunda (minare mihrap meselesi). Arkadasim en cok kahveden cikan Amca Oscarini layik görülen Paltrow'u begendi (Cinli iste). Ikimiz de hükümet gibi kadin olan Ms. Streep'in gecen Noel'den kalan dekorasyon kumaslarini kullandigi konusunda hemfikir olduk. En son olarak yikil karsimdan ödülünü hakkiyla kucaklayan Ms. Saldana 2011 Vanity Fair Oscar Partisindeki kirmizi Prabal Gurung elbisesini hic cikarmasaydi üstünden diyorum. Ve bu eglendirici ve bilgilendirici post icin tesekkürlerimi sunuyorum. Haa bir de ben Katie Holmes'u begendim (bunu da cekine cekine söylüyorum, kimse sevmiyor bu kizcagizi, hic bahti olmadi yazik).

    YanıtlaSil
  4. hahaha Ebbs, vallahi ben de çok güldüm şimdi :)) teşekkürler
    En çok Gwen beğenilmiş zaten, ilginç geldi bana da. Evet Katie Holmes un elbisesi de güzeldi :) ama yanında tom cruz oldugu için onu koymadım, ayyy ne cins adam o yaa :))))

    YanıtlaSil
  5. o snow white'ın elbisesi aklımı aldı kitlendim başka yorum yapamıyorum şu an... eüvüeüvevü rennkkk
    bi de viola davis ve jessica chastain ve bi de corç kluninin sevgilisinin kafadan aşağısı diplerimi düşürdü gerçekten. parıl parıl parıl parıl ıejıjeıjıjjıeıej

    YanıtlaSil
  6. zö :))) aynı hisler içindeyiz Lily Collins in o elbisesi şahane bir şey ya.. hatta bence onu keşke kendi filminin premierinde giyeymiş, acaba premierde giymediyse orada ne giyecek!!!

    YanıtlaSil
  7. Leslie Mann çok zarif olmuş, ne yalan söyliyeyim Jeniffer Lopez'in kıyafetini de beğendim:)

    YanıtlaSil
  8. gwyneth'i gördüğümde "aha merope buna emmi diyecek kesin aklın yolu bir" dedim, iki gündür bir onu, bir de angelina jolie'nin bacağı yorumunu bekliyorum =D

    YanıtlaSil
  9. ellerin dert görmesin, harika toparlamışsın hepsini:) bingbing'i tanıdık sayende herşeyden önce, bu dünyada bingbing var idi:))
    bence en güzel natalicik ama elbise olmamış. en şık milla. gwyneth'in gocuklu görüntüsünden de etkilendim ben, aa gocuğu çıkartınca havası söndü.

    YanıtlaSil
  10. baktim yeni post var, kahve koydum da geldim bacim. yuregine saglik. onumu goremedigim icin bunu giydimi gorunce puskurdu ama o kahve. cameronún memeler sarkmis, karin cikmis ama o kadar sevimliydi ki jlo'yla sahnede ben erkek olsam onun pesinde kosardim oscar partisinde. ama erkekler muhtemelen firlak gogus sophia gargara'ya pervane olmustur

    YanıtlaSil
  11. favorim milla. ama elbiseden de öte kendi ışığından dolayı sanırım. bu kadına çuval giydir, onun içinde bile diğer pullu payetlilere taş çıkartır. bacım, altı kaval üstü şişhane demişsin ama ben o elbiseyi beğendim valla. hem modeli hem de renkleri çok orijinal. diğer herkesten çok farklı olmuş. gıcıklık oskarımı ise şiş surat michelle williams'a takdim ediyorum. elbisesinin o mini fiyonkuyla beni hasta etti. kendine gel salak mişel, 30 küsur yaşında karısın, bırak bu içimdeki çocuksu masumiyet ayaklarını. oskar töreni bu, ilköğretim yılsonu gösterisi değil.

    YanıtlaSil
  12. en iyi post oscarı, yarıla yarıla güldüm oscarı da sana gelsin:D

    YanıtlaSil
  13. önümü göremiyorum ondan böyle giyindim =))
    Çok güldüm , çok eğlendim..
    bu yıl ödülleri kim aldı bakamadım bile elbiselere bakmaktan

    YanıtlaSil
  14. Ben Gwyneth Paltrow'u çok beğendim be, başka bi yerde de okumadım görmedim ama millet de beğenmiş görüyo mısın? Fashion Police teyzenin adı neydi, onu da kaçırdık, o ne dedi acaba.

    Victoria Beckham'ın elbisesinin altından dürten dev platforma oscar vermemişsin yalnız, AAA.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim