Chackmore Köyünden Stowe parkına fetih gezisi

  • Şubat 19, 2012
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments

Aylar, aylar önce, taa 2011 ağustos ayında kardeşim Naz'la Londrada Kings Cross'un karşısında feci ucuz bir kitapçı bulmuştuk. Hala da var orada, tüm kitaplar 2 pound. ama öyle sırf roman değil, normalde türkiyede almaya kalksan 20 liradan aşağı bulamayacağın seyahat kitapları, web design, sanat,mimari falan gibi referans kitapları da vardı. biz çingeneler de yumulduk tabi. o zaman bir grafik dizayn kitabı, bir tane de Gezelim Görelim tadında, haritalı bir kitap almıştım. Bütün İngilteredeki trekking yollarını haritasıyla anlatan bir kitap.. Biz de Buckingham yöresindeyiz onunla da alakalı 6-7 path vardı.
Kısmet bugüneymiş.. bugun sabah aslında Londraya gidecektik ama 12 de kalkınca, eeemeen şimdi gidene kadar akşam olacak zaten diye vazgeçtik. Sonra da dışarıda parıl parıl parlayan adeta tanrının bir hediyesi olan Güneş'e bakıp en güzeli kendimizi bayırlara vuralım dedik.Kitaptaki ilk yoldan başladık. Gerçekten çok güzeldi. National Trust parkları varmış böyle, bizdeki milli parklar gibi olduğuna karar verdik. Azimle hepsini gezmeliyiz bence.

Corinthian Arc



 Çayır, bayır koyunlar, düzlüğün delirtici dinginliği




Burası Stowe School, yanılmıyorsam Eton gibi, İngiliz zengin ve asilzadelerinin yatılı okuduğu özel bir okul kendileri.

Okulun tarihi eser niteliğindeki kilisesi.

Bu da Monument imiş, tepesindeki de Sezar'a benzettik ama bilmiyorum. Buradaki her şeyin adı Roman... Bilmemne olduğu için Romalılarla sağlam bir bağlantısı var yani, şüphe yok. On tane Temple vardı anacım!

Ağaç ölmüş mü?

Bu da Gothic Temple. Acayip eskiydi.

Gothic Temple çok uzaklarda kaldı..

Tee baştaki kilisenin üstündeki heykellerden biri. Boru değil, kafa taşıyor kafa!

Gothic temple'ın gotik uçları ağaçların arasından süzülüyor..

Kocaman bir kütüğün üzerine fötö makinemizi yerleştirip kendimizi çektik efem. 

Haftaya da eğer yağmur yağmazsa Greenwich rotasında yürümeyi planlıyoruz, bu sefer arkadaşlarla hem de, tabi son anda satışlar olmazsa :)

You Might Also Like

1 yorum

  1. super.tam benim istedigim sey oyle ova bayir gezeyim ama mumkunse baharda

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim