Liberal kanatlarina al beni, Tayyipten kurtar sar sarmala beni

  • Mart 28, 2017
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

Bir arkadasla bulustuk oglen. Ingiliz kendisi. Gecen seneden beri karsilikli gorusmemistik ama email ile irtibat halindeydik. Son derece liberal ve gerek Trump gerek Brexit konusunda hayattan cok ama cok sikayetci bir bayan kendisi. Brexit sonrasi acayip depresyona girmisti.

Efendim Brexit'i protesto eden gecen haftaki march'a katilmis, inanilmaz dertliydi.

"Britanya yasanacak yer degil artik. Gidecegim buradan!!!! Hukumetten nefret ediyorum." Falan dedi.
GEL SEN SOYLE BIR BAKAYIM dedim.

Ona biraz Turkiye'den bahsettim. Erdogan'dan. Erdogan'a olan derin sevgimden. Erdogan'in halkina milletine duydugu derin sevgiden.

Referandum'dan bahsettim ona, lirik dokunuslarla Devlet Bahceli ve olmayan diger opposition'a da degindim.

Yani anlayacaginiz selam verdi borclu cikti bana. Aci dolu gozlerle 'ya, oyle mi' diye bakti. Acidi la bana.

En cok benim hukumetim/ulkem boktan tamam mi mirandacim dedim, en birinci biziz, saksi degiliz biz.

"vallahi haklisin kardes, hamdolsun ki ingiliz dogmusum" dedi neredeyse. Yani inanin bulustugumuz ortam o denli hipster olmasa, ve bizim duygusal dalgalanmalarimizi kaldirabilse o anda yere kapanip canim britanyam en azindan bir demokrasi formusun sen diye secde edecekti.

Bu arada size bir haber, her turlu formda etnik koken kutucuklarinda artik Avrupa'da bir yerlerden otesi(polonya? bulgaristan?) White seceneklerini secemeyecekmis Mr Trump sayesinde, Amerika'da. Yani hani burada hala White Other'iz ama subhanallah Amerika'ya gitsek Black other falan olacagiz herhalde.

Neyse bu ogle arasi aldigim liberallik dozu beni fena carpti arkadaslar. bu gazla ben simdi gidip hangi ulkenin gocmenleri EXPAT hangi ulkenin gocmenleri IMMIGRANT oluyor, bunun uzerine sover sayarim, kendimi Elizabeth koprusune zincirleyip neden white EU vatandaslarina expat degil immigrant diyorsunuz adi herifler, onlar Turk mu, it oglu itler diye protesto da edebilirim.

Gelismis bir ulkenin liberal vatandasi olmak isterdim. Liberalim zaten ama ulkem arabesk. Nerede senin Liberal solun eyyyy Turkiye? Takunyalar mi ezdi? Badem biyiklara yan mi bastin?

Neden anamdan Tork dogdum bilmem. Dusunsene zenginin Ali Agaoglu, First Leydin Emine. Veya dur, fikrimi degistirdim, Izlanda veya bilemedin Estonya gibi ufacik, kimsenin hakkinda bir bok bilmedigi bir yerlerde dogmak isterdim. 3-5 milyonluk bir ulkede dogmak isterdim cidden. Lan 80 milyon Turk var ulkemizde. Ataturk gelmis dusmani yenmis okey ama neden bir kisim ic mihraklari sag birakmis kardesim??  Coguyla ayni mahallede oturmak istemem. Simdi ben neyim, vatan haini mi. Yoo dostum yo. Sadece dunyali olmak istiyorum. Dogdugum yerin beni ben yapan seylerden biri oldugunu inkar edemem, ama doldugum yer, doydugum yer, kendimle dost oldugum yer ulkem degilse ben ne yapabilirim?




You Might Also Like

2 yorum

  1. ceroş o dediğin zittirik ülkelerden birinde doğsan tatsız bi insan olurdun bence :p memleketin bize en büyük faydası ironi kasımızı sürekli çalışmaya sevketmesi!! hatta doğuştan böyle geliyoruz sanırım.

    YanıtlaSil
  2. bizim memlekette bizim gibi ironi kasli kac insan var ki be Egecim :(
    arada kas tutulmasi yasatiyo bazi insanlar, sana bi sesli mesaj attim dinlersin :))))

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim