Ahlak, namus, taciz, tecavuz

  • Şubat 16, 2015
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments

Pusulada kirmizi okun daima apis arasini gosterdigi bir toplumuz. Ahlak, namus ve bu ikisine ilistirilmis itibar kimi insan icin can alma veya canindan olma araci. Kadinlarin iki bacaginin basladigi yerde, insan mantigi bitiyor. Buyuk, kalin tasmalarla birbirimizin boynunu sikiyoruz.

Bu cok ahlakli olma gayretindeki ulkede, kucuk kasabalarda, bazen tecavuz haberleri cikiyor. Mesela N.C. davasi gibi. Yirmi kusur insanin, kucucuk bir kizi fiziken ve ruhen yiyip bitirdigini okuyor ve nasil oldugunu inanamiyoruz. Nasil oluyor da, kendi cocugu olan, is guc sahibi orta yasli adamlar, yere dusen kirintiya kosan karinca gibi ususuyorlar sahipsiz gordukleri bir kadinin basina? Nasil oluyor da kadin, kiz, illa bir "sahiplilik" sahibi olmak zorunda oluyor? Kizlarimiza neden cok goruyoruz biz ozgurlugu?

Tecavuzculer serbest kaliyorlar. Cogunlukla, tecavuzcu bile sayilmiyorlar. Riza, iyi hal, X- Y niyeti gibi kaliplarla siyriliyorlar isin icinden.

Ustelik toplum onlari tukurmuyor bile. Yaptiklari, ettikleri yanlarina kalmis olarak yasamaya devam ediyorlar.

Ve ayni toplum, icinde tecavuzculeri buyuk bir comertlikle barindirdigi halde, ahlakli olduguna inanmaya devam ediyor. Omurgasi coktan kaymis bir inanc iskeletinin uzerinde, gercekten de ahlakli, namuslu insanlarmis gibi kendilerini ve baskalarını kandırarak.

Ozgecan Aslan, mekani cennet olsun, olmeseydi muhtemelen tecavuzcusu serbest kalacakti. Su an "idam" diye bagiranlar adliye onunde protesto bile etmeyeceklerdi muhtemelen. Bir gazetenin kenarinda kosesinde 'tecavuzcu dolmus soforu serbest kaldi' gibi bir baslikla gecistirilecekti  olay gundemden. Hep oyle olmadi mi? Bunu anlamak icin google'a "tecavuzculer serbest" yazip arama dugmesine basmaniz yeterli. Gecmis yillar, serbest birakilan kadin ve hayvan tecavuzculeri ile dolu. Butun bu canavarlar patlamaya hazir bomba gibi aramizda gezmeye devam ederken, ikiyuzlu namus kaygisi da yeni yetisen tecavuzculerin sirtini sivazlamaya devam ediyor...

Gelecek, kizlarimizin ceplerinde biber gazi tasimak zorunda olmadigi bir yer olsun, nasil olur bilmiyorum, ama olsun Tanrim. Sana yalvariyorum.

You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim