manyakçasına ilaç isimleri dosyası

dün eczaneye uçuk kremi almaya gittiğimde EMEDUR alan birini görmemle birlikte başımdan aşağıya kaynar sualr döküldü dostlar..

emedur ne lan? türkiyede bu ilaç ismini piyasaya sürme cesaretine sahip olan insanlar varmış sözlerim doldu doğrusu.  doktor karısına emedur yazsa kör testere ile doğrayacak civanlar kankan dansı yaptı gözümün önünde bir an. elim ayağım titredi, namuslu, faziletli ahlaklı türk ailelerini bekleyen bu ilaç isimleri tehditi konusundan dolayı... bu yüzden manyakçasına ilaç isimleri dosyasını açmaya karar verdim.

emedur: sen emedur, ben geliyorum ahahahaah! aklımıza ilk gelen espri hayvancasına bu olsa bile çok tehlikeli bir isim bu. doktor bunu yazsa sapık diye linç edilir yemin ederim

aferin: bu ilacı içene yıldızlı pekiyi veriliyor. eferin! iyi bok yedin de hasta oldun, ilgi mi bekliyorsun gerizekalı da denebilir. o anki ruh halinize göre.

zopiklon: yorum yapmak bile gereksiz. bir de uyku ilacı.. ruyanızda beyaz  tavsanlar ırzınıza geçer korkusu ile içemediklerinizden!

dank: dank! diye geçiriyor mide rahatsızlıklarınızı

bengay: tam ilaç degil merhem gibi bişeydi sanırım bu ama ortalıklarda telafuz etmemek gereken ilaçlardan...

Fenakodin: bunun kimi kaynaklarda fenokodin oldugunu da tespit ettik ancak tam bir şaheser oldugu için bu tertemiz sayfada yer vermeden edemedik...lan bu ne biçim ilaç ismi?

You Might Also Like

14 yorum

  1. efenim sektör içinden biri olarak belirtmek isterim, ilaç isimleri genelde ilacın aktif maddesinin ismine benzer seçilir ama arada kimden çıktığını bilemediğimiz ağır saçmalayışlarla da karşılaşılmaz değil tabii ki. ya da ürün jenerikse, orijinalinden değişik bir isim alma zorunluluğunuz vardır falan filan. benim en çok güldüğüm ise, esram isimli depresyon ilacıdır.
    sevgiler, saygılar :)

    YanıtlaSil
  2. Uçuk kremi olarak zovirax var aslında, pek bir yere çekilebilir bi isim değil ama (: komik yine de.

    atarax var bi de atarlı.

    YanıtlaSil
  3. aushdıuashuırhauıra kesinlikle yau... zaten farmakoloji terminolojisi kesinlikle birkaç eğlence yoksunu manyak tarafından belirleniyor olmalı ve adamların hayattaki tek eğlencesi bu sanırım... yoksa bir ilaca fort ismi verilir mi lan? fort nedir yani osurtma ilacı mı yoksa başka bir şey mi

    YanıtlaSil
  4. gülş sen koymuyosundur o isimleriii buna eminim :)

    YanıtlaSil
  5. Rukneddin bey, fort hakikatten de iyiymiş. fortum geldi kaçıııın

    YanıtlaSil
  6. sweetie, valla zopiklon a gelene kadar neler varmış baksana :))))

    YanıtlaSil
  7. uzun zamandır uğramıyordum,süpersin yine ;) .D

    YanıtlaSil
  8. bloguna bayılıyorum unusual cancaaazım sayesinden keşfettim seni..süpersin :)) takipçinim..antalyaya yolun düşerse ağırlarım seni:))
    bi tanede benden olsun Amoklavin

    YanıtlaSil
  9. eheheee..emedur benim favori ilaçlarımdan dır ama, mideni çubuk kraker misali yatıştırır:PPPP
    "relaxol" var bir de... kendisi bir antidepresan olup aynı zamanda depresyonuemir kipleri ile tedavi eder..

    YanıtlaSil
  10. martie hoş geldin sefa getirdin özlettin valla

    YanıtlaSil
  11. sevinç, hoşgeldin!
    çok sevindim blogumu begenmene :))

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim