Grotesk şarkılar volum - I : the return of adam gibi adam yok klişesi

  • Mart 15, 2010
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments



hatırlar mısınız bilmem. bir ara yoğun biçimde, sevgiliniz yok mu? sorusuna "piyasada adam var da ben mi birlikte olmuyorum, adam gibi adam yok" diye cevap veren sosyal mesaj kaygılı tikiler basmıştı ortalığı...
yani "sevgiliniz var mı?" sorusuna "adam gibi adam yok" cevabı vermek çok modaydı!

şimdi bu aslında kişinin kendisini yüceltme eğiliminde olsa bile tehlikeli bir yanıt.  bir kere adamın adam gibi olduğunu anlamak için ne gibi testlerden geçirmek gerekiyor? bu testler yakın temas içeriyor mu? içeriyorsa adama folfoloş demezler mi?

ikincisi, diyelim ki karşına adam gibi adam çıkacak. bu çok gördüm geçirdim havalarından korkup kaçmaz mı? bu kadın beni çiğ çiğ yer, tükürür kalanı tavuklara yem eder demez mi?

üçüncüsü, piyasadaki bekar/ilişkisiz (single kelimesine karşılık bulamadım) kadınların  %90 ı bu cevabı veriyor. ne yani, girişimcilere, adam gibi adam satılan bir yer kurun mesajı falan mı vermeye çalışıyorsunuz? anlamadım ki ben sizi..

Kötü güzelim ya. adam gibi adam yok diyorsun. kötü intiba bırakıyorsunuz benden söylemesi. herkesi yokladım, elden geçirdim hiçbirisi adam değil bunların demeye mi geliyor? yoksa "ahahahayt benim kukuvarettam çok kıymetli,  Morocco kralının oğlu olsa bilem değdirtmem" mi demek oluyor.

 tabi şimdi ben bu mesaja bir kadın algısı ile yaklaşıyorum. belki de erkekler "aman allahım bu güne dek karşısına adam gibi adam çıkmamış bir kız! adam gibi adam kim? ben! işte aradıgım kız.!" diye yaklaşıyorlardır. ama iç güdülerim bana bu yaklaşımın da adamgibiadam dan çıkmayacagını fısıldıyor.. 

of Allahım, bir de böyle şarkı vardı. akşam aklıma geldi de, kabustan uyanır gibi oldum yeminle.. şarkı aynen şöyleydi : adam gibi adam, nerde adam? Adresi ver geleyim diyor yani. Tanrım, yanlış anlaşılmaya o denli müsait ki!!!!


adam gibi adam şarkısını seslendiren hatun buydu işte..
bakın, yüzünde gerçekten de "adam gibi adam vardı da ben mi çıkmadım?" bakışı var. tek karede bu denli şey anlatmak... ohahhaha direk tebriklerimi iletiyorum.

nerdeydi bu arada adam?



You Might Also Like

2 yorum

  1. Haklisin ama bence adam gibi adam istemek cok luks bir sey. Boyle bir adam istemek icin kadin gibi kadin olmak lazim.

    Ben degilim. Ne yemek yapmasini severim, ne el isi, ne ev isi, ne sarki-siir yollarim, ne de laf dinlerim. Ak dese kara derim, ailesine saygi duyarim belki ama onlarla zaman gecirmek istemem, ayrica ask dahil hicbir seye inanmiyorum. Bencilim ve evlilige sicak bakmam.

    Of simdi baktim da aslinda eglenilecek bir kizmisim ben ^.^

    Mesela simdi bir adam gibi adam gelse karsima, seni seviyorum hayatimin kadini ol dese; ben cok ezik hissederim karsisinda. Yok annem sen git kendine kadin gibi kadin bul derim.

    YanıtlaSil
  2. O adam gibi adamlar atlarına binip kadın gibi kadınlara gittiler. O yüzden kadınlar benim gibi testesteron küpü genetik süprüntülere kaldı.

    Bu kızcağızların da olabilecekleri kadar iyi olabildiklerini anlayıp neden sürekli idiyotlara denk geldiklerini anlamaları gerek Meropiciğim.

    Buna halk arasında aydınlanma diyoruz. Zen olun...

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim