Kadınlar, Vicdan, Melegin Sırları

  • Şubat 02, 2009
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments

Gene bir sürü film izledim ben. Geçen hafta yeni evimize taşındık. Biraz küçük geldi aslında ama idare ediyoruz. Bu yazı da spoiler doludur, filmleri izlemediyseniz okumayın anam. Sonra sonunu söyledi olmasın :)

Bol bol film izledim geceleri .. neden derseniz ev değişti ya uyku tutmuyo..

Önce Women i izledim, bir meg ryan, bir eva mendes, vesaire vesaire. Aman ne bayık bir film.. anlıyorsunuz ki film boyunca lafı geçen erkekler gözükmeyecek hiç. Çünkü kamera hep kadınlarda. Sokakta yürürlerken bile erkek görülmüyor.


Yani, çok çok iyi arkadaşlıklar baki, erkekler gelip geçici dense de, filmin sonunda aldatılan kadınımız gene kocayı geri kapıyor. Kocasız olunmaz ya!

Ayol bunun çekilmişi vardı be kuzum.. Aliye idi adı hatta. Adamdan ayrıldı modacı oldu, çok başarılı oldu.

Herneyse, bu film için söylenecek şey posterinden konunun belli oldugu. Annette Bening işkolik ama iyi bir dost, Meg Ryan hafiften şaşkoloz yetenekli ama kocası için herseyini feda etmiş bir kadın, Debra Messing sürekli şaşıran ve doguran salak karının teki (Bunu dölleyen adamın yoklugu, yani filmdeki erkeksizlik debranın gözüktügü her sahnede beni eşeysiz/eşeyli üreme düşüncelerine gark etti. ) Will Smith'in karısı lezbiyen (erkeksi tipinden ötürü olsa gerek bu rol ona, ama ne tuhaf olmuş hem siyahi lem lezb. yapmışlar kadıncagızı, gene de baksanıza kabul görmüş sosyal çevrelerde, ilginç mi ilginç ve hiç gerçekçi olmayan bir başka maddesi filmin ). Eva Mendes ise seksi femme fatale. Masum şaşkoloz Meg in adamını kapıyor..

Ya, işte film bi garipti, vermek istenen mesaj kadınlar erkeksiz de var olabilir, erkeklere ihtiyacı yoktur mu? Eger öyleyse bu adamı neden kabul edermiş gibi oldu Meggy? Erkekleri zavallı göstermeye çalışmışlar, iki kadın arasında pinpon topu eylemişler ama olmamış.. bok gibi bir film kısaca!
izlemeseniz de olur...

İinci film, Nurgülümüzün altın orange i kucakladıgı Vicdan. Ben nurgül yeşilçayı çok begeniyorum. Elalem Beyonce'a J Lo'ya dünyanın en güzel garısı diyor ama bence bir Nurgül hepisine on basar. Gözler dudaklar vs. estetiksiz, şahane bir fizigi var.

Vicdan bi garip film. Film boyunca olmasını beklediginiz şeyler olmuyor, olanlarsa löppedenek oluyor beklemediginiz bir anda, şekilde. Tülin Özenle Nurgül Yeşilçay karakterlerinin ilişkisi, bize arkadaşlık gibi sunulsa da, insan sürekli bir aşk / romans yaşayacaklar beklentisinde izliyor filmi çünkü iki kadın sürekli yarı çıplak dolaşıp durdu birbirine. Ha diyeceksiniz ki Mahmut öyle sansın diye öyle gözüktü ama gene de bir garip...

adanur kiremit fabrikasında ne ara çalışmış,
onu bile anlayamadan bitti film..

Ya ama cidden, Adanur muydu, o karakterin adamı çekip vurması çok hoştu.. Ayrıca filmin en sonunda, polisin sordugu soruya cevap veren adanurun surat ifadesi de inanılmazdı. Nurgül Y. haketmiş altın portakalı.. Filmin en çok akılda kalan repligi ise: Sen de gel. oldu şüphesiz. Ulan mahmut.. adam degilsin he. Zaten açıklamadınız seyirciye, ulen madem nurgülü çok seviyodun ne bok demeye tülinle evlendin dimi?


Üçüncü film ise Melegin Sırları..
Bu filmi yazana yönetene sormak istiyorum, hiç mi kimseye okutmadınız yahu şu senaryoyu. İnanın Ahu tugbanın sözde kızlar fiminde bile bundan daha az talihsizlik vardı.


Maddeleyecegim dayanamıyorum:

1- bir kız ilk günden zırlayacaksa neden amerikaya gider?
2- bir insan tek kelime ingilizce bilmeden tek basına amerikaya gidiyorsa ne bekler bundan?
3- madem okumaya gittin güüzel yavrum, ögretmeninle fingirderken neredeydin?
4- Sözde çok masum çok tatlı bir kız olan Ebru neden çalışma izni yok diye tutuklandıgında, sırf kendisini korumak için gelmiş olan Çorumlu garsona sırtını dönüp çekip hakan la gider? Şerefsiz misin Ebru?? nasıl döndün arkanı gittin kahpe!
5- Ebru neden normalde herkesin başına gelebilecek olan terkedilmek-aldatılmak olayında darmadagın olur? neden kendini toparlamaz, yüzünü yıkayıp kursuna devam etmez? hani anası bunu binbir emekle göndermişti?
6- Aynı mal kız, (ebru yerine malkız koysalar adını daha isabet olacakmış) neden Hakan la cörk diye evlenir.
7- Ebrunun annesi nasıl bir annedir ki Aslı gibi orospunun önde gidenine (evli erkek ayarlama, arkadaş satma, threesomelara koşma) kız emanet eder??

ve hatta bir adım öteye gidelim, Ebrunun annesi nasıl bir annedir ki ebru gibi bir malın bayrak sallayanını tek kelime ingilizce bilmeden amerikaya gönderir. Ulen kız daha parasını korumayı bilmiyor be..

Ayrıca o dilsiz çocuk nasıl bir varlıktır ki her saat her dakika bu kızın gölgesidir? CIA e mi çalışmaktadır bu çocuk?

ve sonunda neden ölür?
hatta bu film neden çekilmiştir? bu gibi olaylar yüzünden cocugunuzu aman amerikaya gondermeyin mi denmiştir? bütün bu olaylar ebrunun basına salaklıgından mı gelmiştir, yoksa talihsizliginden mi??
filmin içinde o telefon zili gibi çalan müzikler kimin fikridir?
o koreli adam neyin nesidir? bu kıza madem dram yapacaktınız neden kimse tecavuz etmedi? oha! beni bile sapııtınız. berbat bir film ya, neresinden tutsan dökülüyor.

Aynı deliren ve sokaklarda baba nerdesin (ya da buna benzer bişey) diye aglayan Ebru nun 2 dolar görüp kendine gelmesi ve koşması gibi olmuş. BOKTAN!

You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim