Ofiste 'Balik' avlayan Jennifer

  • Ocak 26, 2016
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments

Sevgili okurlarim, ayda bir seviyesiz dedikodu yapmazsam, anneannemin beni goturdugu altin gunlerinde edindigim engin tecrubeler karnimin icine cokup hazimsizlik yapiyor. Daha cocukken kanima islemis olan o nadide giybet enzimleri illa ki konu bulup irdeleyecek, konu bulup parcalayacak. Eh, bir de Britanya gibi bir yerde yasayinca, 72 milletin evlere senlik tipleri etrafimda parende atarken, yazmasam, konusmasam, anlatmasam anneannem sis batirsa yeridir valla bana.

Bugun dilime dolayacagim is arkadasim Cirpi Cenifir. Cirpi Cenifir, oldukca ince, hatta iskelet gibi bir kizcagiz, amma velakin sevgili ve hatta koca secimini calistigi ofisin etrafina 100m’lik bir cap cizerek yapmayi adet edinmis. Benim yanimdaki masada calisiyor.

Simdi, Petrik adinda bir derbeder deli oglan var benim beraber calistigim. Bu cocugun surati onu ilk gordugumden beri sirke satiyor. Sanki acilarin cocugu Emrah. Yani Irlandali degil Turk olsa sanki bana kollarini acip ‘ben zaten her acinin tiryakisi olmusum’ falan diyecek gunaydin yerine. Boyle surekli kizindan bahsetmeler. Christmas oncesi ‘ben hep buyuk bir ailem olsun istemistim Ova’ diye dertlenmeler… Benim calistigim ofise girmemeler. Hep beni ‘ben yukaridaki ofisteyim sen gel burada bakalim’, veya ‘toplanti odasi kapattim ikimiz icin gel oraya gidelim’ demeler. Eh, anneannem ayakli gazete Huri’nin bickin ve bilgiye ac torunuyum ama az buz da olsa Ingiliz terbiyesine bulandim su 4.5 senede, soramiyorum da, ayip diye. Yoksa icimde firtinalar kopuyor, ulan Petrik, sen benim oldugum ofise girmemeye ant mi ictin? Sen neden boyle derbedersin? Kafamda senaryolar yaziyorum. Ulan adamin cocugu mu hasta? Ev kredisini mi odeyemedi? Kaynanasi yanlarina mi tasindi? Nedir?

Neyse gel zaman git zaman, toplanti salonunda o anda kim yoksa, onun arkasindan terbiyeli terbiyeli atip tutma adetinde olan Ingiliz arkadaslarimin aydinlatmasi ile ogrendim ki, bu Petrik benim yandaki Ceni  ile evliymis. Amma velakin cok olayli bir sekilde kavgali dovuslu ayrilmislar. Bir de kizlari var. Ceni’de kalmis. Sirketin kresinde zaten cocuk. Sepet gibi getirip goturuyorlar. Adam da bu yuzden boyle acilar icindeymis.

Efendim gelin gorun ki Ceni’ye ayni is yerinin, ayni departmanindan bir koca bulmak yetmemis ki, bir de Tim’I kendine kole etmis haspam. Adam her sabah Ceni gelmeden once, kadinin coregi ile kahvesini masasina koyuyor ya! Gozumuzun onunde hem de! Burada bir de Mendi var, ben varim, kocamiz bizi ruzgarda bisiklet suremiyorken ise biraksin diye iki saat yalvarmisiz. Ustune Tim’in Ceni gelince hazir bulsun diye o bardagi, o coregi ozenle duzenlemesini gordukce kiskandik valla.

Kizlar, onumuzdeki gunlerde gorum Ceni’de. Oyle asiri guzel bir kiz degil, hatta Adini Zombiye olarak degistirse yadirganmaz, kuru kepcik gibi. Her ne yapip bu oglanlari ipe diziyor, Ova ablaniz gozlemini yapacak ve sizinle paylasacak. Hatta kalin!

You Might Also Like

1 yorum

  1. Petrik'in yardima ihtiyaci var. ilgilenme kantinde mutly gorun falan de, gariban. Ama neden nasil ayrildiklarini ogren iyice. Adam hakettiyse terkedilmeyi hic yuz verme, surunsun

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim