uc lezbiyen

  • Nisan 11, 2013
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 10 Comments

dun aksam annemle cambridge merkezden 10 nolu otobusle koyumuze donerken, otobuse ortayas ustunde iri yari bir kadin bindi. erkek model dazlak bir sac kesimi ile sekillendirilmis basi, kot-deri monttan ibaret erkeksi giyimi ve tavirlari annemin bana donup sence bu kadin lezbiyen mi? diye sormasina neden oldu. eh, ben de sanirim dedim. neyse bir kac durak sonra 2 kadin daha bindi, yanlarinda yeni dogmus bir bebek ve 4-5 yaslarinda bir kiz cocugu ile. iki kadin diger erkek giyimli olani gorunce 'aa naber' falan diye konusmaya basladilar. sonra da yeni dogmus bebegi gosterip 'here is our new baby' falan diye yeni bebeklerini gosterdiler. anneme dedim ki bak bu iki kadin da escinselmis, bunlar da onlarin cocugu. annem  de ilgi ile izledi tabi bu 3 kadin ve 2 cocugu da, asil dikkatimizi etraftaki insanlarin horgoru ve tiksinti dolu bakislari cekti. 2-3 tane erkek vardi ve o kadinlara nasil asagilik birer mahluk gibi baktiklarini gormeliydiniz.

bu kadinlar turkiye'de olsa fiziksel ve sozlu taciz edilir, hayatlarini korkmadan yasamalarina musade edilmezdi. ancak ingiltere'de de durum cok parlak degil. mudahale olmasa da kucumseme, asagilama, otekilestirme hala yerli yerinde duruyor.

durust konusmak gerekirse ben dini inanclarim geregi escinselligin gunah olduguna inaniyorum. ama  gunah dedigimiz seyden arinmis bir kul var mi? kimse kimseyi gunah icinde yasiyor diye dusundugu icin asagilayamaz, mudahale edemez. dini bir rejimle degil devletle yonetilen bir cografyada hem de.

insanin insan ve diger canlilara yaptiklarindan daha uzucu bir sey yok dunya ustunde.

You Might Also Like

10 yorum

  1. ingiltere'de escinlligin onyargi ila karsilanmasina sasirmadim desem yalan olur. ben de aynen senin gibi gunah oldugunu dusunuyorum ve amerika'nin gecen yil escinsel evliligin yasallastigi bir eyaletinde yasiyorum. nasil ben yabanci oldugum ve dis gorunusumle onlardan farkli oldugum halde onyargili karsilanmiyorsam benim de onlari onyargi ile karsilamaya hakkim olduguna inanmiyorum (her ne kadar tasvip etmesem de).

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katiliyorum. hicbir seyden hoslanmak zorunda degiliz ama esek gibi saygi duymak zorundayiz.

    YanıtlaSil
  3. Açıkçası onlara atılan iğrenmiş bakışlar ile ülkemizdeki eşcinsel cinayetleri arasında bence gerçekten çok fark var. Biri tahammülsüzlük, o kadar ki kimi zaman rahatsız etme güdüsü öldürme güdüsünü bile getirebiliyor. Biri ise sadece "iğrenerek" izlemeyi tercih ediyor. Müdahele hakkınının olmadığının farkında. Diğerinin özgürlüğünü kabul etmektir bu.

    Din yahut başka nedenlerden dolayı hep insanların birbirini sevmelerini yasakladık; günah, yanlış, sapkınlık, hastalık olarak gördük. Eşcinseller karşı cinsten biriyle evlenseler mutsuz olacakları kesin ama en azından günaha girmeyecekler. Bu mu yani?

    Şimdi ben de tıpkı senin gibi "yanlış" bir şey gördüğümde müdahele etmeyeceğim, böyle bir hakkım yok çünkü. Fikirlerine saygı duyuyorum Merope ama katıldığım anlamına gelmez.

    YanıtlaSil
  4. bence herkes istedigi hayati yasamali cyborg. mesela kimilerine gore benim Turkiye dururken ingiltere'de alinteri dokmem yanlis olabilir, vatan haini olarak gorebilirler beni. ama bana mudahale edemezler. bunun gibi..
    isteyen istedigini yasar, bunu yanlis bulan da kendine saklamali. ne fiziksel mudahale hakki var, ne de o insanlari rahatsiz edecek sekilde tiksinti ile bakma.
    hepimiz esitiz. kimse kimseden ustun degil.

    YanıtlaSil
  5. Düşündükleriniz de bunları aktarış biçiminiz de çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
  6. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkının olmadığını düşünüyorum, kimse kimsenin içinde bulunduğu şartları bilemez... Yalnız çocuk yetiştirme konusu bence çok hassas, eşcinsel bir çiftin çocuk yetiştirmesi ne derece doğru bilmiyorum, belki belli yaşı geçmiş bir çocuğu evlat edinmeleri daha doğru?

    YanıtlaSil
  7. Son yorum bence çok yanlış. İki erkek veya iki kadının birbirine aşık olması ile çocuk yetiştirme arasında nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz anlam veremiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Çocuklar hayatı edeveynlerinden gördüklerini taklit ederek öğrenir öncelikle, böyle bir bağlantı kuruyorum.

    YanıtlaSil
  9. Cocuk psikolojisi konusunda uzman degilim ama o kadar kucuk bir cocugun ebeveynleri arasindaki cinsel iliskiyi anlayacagini dusunmuyorum ayrica cocuk yetistirmek neden heteroseksuel ciftlere has olsun? Escinsel ciftler de o cocuga verilmesi gereken seyleri cok iyi bir sekilde verecektir emin olun.

    YanıtlaSil
  10. Bence çocugun muhakeme yeteneği gelistikten sonra böyle birşey olması daha doğru, yoksa bence de çocuk yetiştirmek heteroseksüel çiftlere has olmamalı.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim