vay vay...

  • Mart 21, 2013
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 6 Comments

Dun sirketin iletisim toplantisi vardi, sonrasinda da aksam yemegi. Bu tur toplantilarla yemekler cok sik yasaniyor sirkette. (yagi bol bulmaktan olabilir)
Zengin ve simarik bir sirket burasi. Sadece 2500 kisi calismasina ragmen global ve oldukca basarili. Manyaklarla dolu.

Aman neyse, konumuz simdi sirketi cekistirmek degil. Karni tok kici pek britanyali zihniyetine hafiften kil olmaya basladim sanirim. Aksam soyle bir diyalog gecti. Efendim dunyanin butun kaynaklari basta petrol olmak uzere hizla tukeniyor.. bunun uzerine kelli felli bir amcamiz olan mayk demesin mi, hindistan, cin gibi 3. Dunya ulkesi olan kalabalik yerlerde insanlar artik araba alacak guce sahip olmaya basladi ve herkes araba kullanmak istiyor, bu da hem karbon salinimi hem petrol consuming acisindan cok ama cok sakincali. Iyi de mayki, burada da her hanede 3 araba var tatlim? O adam olsun mu, daima donsuz, fakir ve ac mi kalsin? Araba almak ve surmek herkesin hakki.
Tabi bir sey demedim yani dostlar, desem ne degisecek. Hem henuz derin tartismalara girecek kadar guvenmiyorum ingilizceme. Ebleh ebleh bakip yemegimi yemeye ve senin zihniyetine sicayim demeye devam ettim. Bilmem siz mayk’I hakli buluyor musunuz? Ingilterede her evde en az 2 araba varken, Cinlinin, hintlinin araba surmeye hakki yok mu?


You Might Also Like

6 yorum

  1. tam ingiliz çifte standart kafaları bunlar. bence herkesin arabası, iphonu'u olmadan bitmeyecek tüketim çılgınlığı. kimsenin kimseye laf etmeye hakkı yok.

    YanıtlaSil
  2. klasik karnı tok, sırtı pek insan bencilliği.

    YanıtlaSil
  3. yarraaan başını yesin mayki.
    orda evine hizmetçi, arabasına şoför diye hintliyi çalıştırmayı biliyor hoşaf. aldığı nefes haram yemin ederim.

    YanıtlaSil
  4. +1 diyorum hepinize.gerçekten bu sevimli amcalarda/teyzelerde çok korkunç bir kendini beğenmişlik mevcut ki insan fark edince titremeden edemiyor. yeri geldi mi sizin ülkede de şu çok boktan diye şikayet edince rahatsız oluyor bir de ipneler. Türkiye pek çok konuda buradan ileride de bir tek kurallara uymayı riayet etmeyi bileydik, insana saygı ve değer vereydik iyiydi.

    YanıtlaSil
  5. Kaynaklar bu kadar kısıtlıyken dünyadaki herkesin İngiltere'deki insanlar gibi yaşaması mümkün değil. Yani istesek de araba kullanmak herkesin hakkı olamaz. Üçüncü dünya ülkelerini zenginleştirirken birinci'yi fakirleştirip ortada bir yerde buluşturmak zorundayız.

    YanıtlaSil
  6. Araba ve benzin sarfiyatini sinirlayacak kurallari koymaya musade eden ideolojilerin modasi gecmese eyiydi (: Insani ozgur biraktin mi, eline imkani verdin mi onu illa ki kicina basina suruyor. Ingilizi de ayni, cinlisi de, hintlisi de.

    Araba ve benzin pahali, toplu tasima ucuz ve kullanisli olsun diye hayal kuralim. Amerigada araba da ucuz benzin de, ehliyet yasi 16, ee bi evde insan sayisi kadar araba. Istanbulda goya buyuk sehirde oturuyoruz aman toplu tasima kullanalim, olmadigi yerde taksi kullaniriz dedik ama baktik taksi masrafi benzin masrafini buluyor araba aldik. Otobusler cogu guzergahta binilir gibi degil. yollar camur icinde, duraktan duraga yurumek eziyet cunku aradaki yollar insan yurusun diye yapilmamis. Aman neyse, bence kimse binmesin arabaya. Benzin karneyle verilsin :p

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim