Kültür Şoku

  • Aralık 20, 2012
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments

az evvel tam 7 tane xmas kartı postaladım anlıyorum ki artık bir sosyal çevremiz oluşmuş. yalnız kalemi elime alıp kartın bir yüzüne en temiz duygularımı yazmıştım, sonra mehmet geldi ve öbür yüzünü işaret edip 'burada zaten merry christmas falan yazıyo sen niye bir daha yazdın ki' diye o gönlümden kopardıgım bembeyaz sayfaya balta indirdi.. lütfen bilen biri varsa ingiliz adetine göre yaptıgımın kıroluk olmadıgını bana telkin etsin kartın içinde happy christmas yazıyosa bile ben bidaha kendim elle öbür yanına yazmışsam bişey olmaz di mi la..
zaten geçen gün xmas crackers denilen şeyle tanışmamın şokunu henüz atlatamamışken bu darbe çok agır oldu. ben onu yenecek kraker sanıyordum megersem pat diye patladıgı için cracker deniyormuş ve içinden de oyuncak çıkıyormuş :\ ucundan çektirdiler ve patlayıverince ne hale geldim siz tahmin edin. adını vermek istemedigim bir akrabam 'şu parmagımı bir çekiversene' deyip osurdugundan beri böyle bir duygu hissetmemiştim...

You Might Also Like

1 yorum

  1. Günümüz için zahmetli bir uğraş kabul edilen, el yazısıyla dileklerini iletme gayretini takdir etmek yerine, basma kalıp, mekanik yaşayışımıza devam etmeyi seçebilir; herkese e-mail veya SMS de atabilirdin, sanırım. Yaşam öyle olmuş ki, Türkiye'de bile olsaydın fark etmez, her iyi niyetli, belki naif veya çocuksu tasarında yine de kültür şoku üstüne şok yaşardın sanırım.

    Kal sağlıcakla.
    S.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim