Vicdansizliga ortak olmayin: Sandblasting / Kot taslama konusu

  • Aralık 22, 2014
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 0 Comments

Moda.. Taslanmis, eskitilmis kot giymek nedense bir sekilde bir ara moda oldu. Bence gayet gereksiz bir moda.. Ama seveni var. Sevenlere bu kot taslama isleminin o anda bunu yapan iscileri olume surukledigini hatirlatmak istiyorum. Kot taslama / sandblasting denilen islem zaten ucuza calisan  insanlari olume surukluyor. Lutfen bu vicdansizliga ortak olmayin. Kullandiginiz / satin aldiginiz urunlerin nasil uretildigini sorgulayin.

Simdilik su web sitesinde hangi firma ne durus almis biraz aciklanmis:  http://www.ethicalconsumer.org/buyersguides/clothing/jeans.aspx

Company positions on sandblasting


Kuyichi, Pepe Jeans, Levi’s, New Look, Marks & Spencer, Oasis, Warehouse, G Star RawHave publicly stated a ban on sandblasting within their supply chain (Tedarik zincirlerine kot taslama yasagi koyan firmalar)
Arcadia Group, IC Company, Tommy HilfigerStated that sandblasting is not used in their supply chain but have not issued a public ban on the practice (Tedarikcilerinin kot taslamasi yapmadigini aciklamislar ama yasak yayinlamamislar )
River Island, ASDARefuse to provide information on sandblasting (Bilgi vermeyi reddetmisler)
GAPOld Navy brand sells sandblasted jeans (Maalesef GAP markalarindan biri kot taslamasi yapiyor)
Primark, Diesel, Next, VF CorporationPledged that they will stop using sandblasting in the future but have not issued a public ban on the process (Kot taslama islemini yapmayacaklarina soz vermisler ama henuz herhangi bir yasaklama yapmamislar yani saibeli...)

Taslanmis kot giymezsek olmeyiz. Ama taslanmis kot almayarak, giymeyerek insanlarin olmelerine engel olabiliriz. Birileri eskitilmis kot giyecek diye birileri olmesin ya. Dunyanin bu kadar boktan bir yer olmasina izin vermeyecek kadar iyi yurekli olacaginizi umuyorum!

You Might Also Like

0 yorum

en derin düşüncelerini dök bebeğim