Dinlerarası

  • Eylül 08, 2012
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 3 Comments

3 gün önce çok özel biriyle tanıştım.
 Bana şu ana kadar inandığım pek çok şeyi tekrar düşündürdü. Kanatsız bir melek gibi bir kadın, koyu katolik, ve kadında öyle bir iman var ki, ben hayatımda bu kadar içten dua eden, bu kadar Allah'a güvenen ve şükreden birini daha görmedim. Tanrıya bu kadar sarsılmaz bir aşkla bağlı olan biri olamaz.

Çok etkilendim gerçekten.

Kuran Ehli Kitap'tan iman edenlerin de cennete gideceğini söylediği için gerçekten huzurluyum. Eğer dinimiz  müslüman olmayanların cehenneme gideceğini söylese idi kendi içimde şüpheye düşerdim inanın. Sanırım bu pek bilinen bir şey değil. Ama Kuran asla ama asla sadece Müslümanların cennete gideceğini söylemez. Örneğin:

Bakara 62:

Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah'a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar.
 Ayrıca iyi insan olma tanımı, Cennete gitme ve korkmama güvencesi, iman etmek, namaz kılmak (namazın ayrıntısı Kuran'da verilmemiştir ve bence dua etmek de namaz olarak görülebilir?) ve zekat yani fakirlere yardım etmektir Kuran'ın çoğu yerinde olduğu gibi. Okudukça özünde bunun olduğunu görüyor insan, mesele detaylar değil, Allah'ın bizden beklediği şey çok basit, onu sürekli şükrederek anmamız ve bize verdikleri ile başkalarına yardım ve merhamet etmeyi ihmal etmemek.


You Might Also Like

3 yorum

  1. Böyle insanları tanımanın kazanımı gerçekten çok değerli oluyor... İyiliği ayrı tutsak bir şeyler eksik kalırdı... Cennette eksik olmayacağından huzuru da inanılmaz olmalı...

    YanıtlaSil
  2. bu konuda net bir şey diyememekle beraber, bu tarz insanları gördüğümde rabbim hidayet nasip etsin diyorum. benim bildiğim, kendilerine bir kitap,rehber inmiş olup da ona iman etmeyenlerin durumu kötü. iman edenlerden de islamı duymamış, tanımamış olanların kurtulma ihtimali olabilir gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  3. 'sizin bildiginiz' degil Kuran'ın ne söyledigi önemli olmalı. yukarıdaki ayet açık.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim