bugun mart ayinin ilk gunu ise yazmak lazim

  • Mart 01, 2012
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 2 Comments

Bugun bahar mevsiminin ilk gunu
Twitter’dan fb’dan gordugum kadari ile turkiye cok soguk, ama burasi ilginc bir bicimde 1 haftadir fana epey guzel, ilik. Bere, sapka eldiven takacak havalar gecti ve umarim tekrar gelmez.

·         Her gun 4 saat yolda olmanin disinda yilmama sebep olan bir sey yok.   zayiflamaya calisiyorum. Aksam ekmek yemeyi kestim. Yemekleri yagsiz pisiriyoruz. Her gun istasyondan eve yuruyorum. (20dk) H.sonlari uzun yuruyusler yapiyoruz. Umarim faydasini gorurum.

·         Is yerinde keyifler iyi. Asayis berkemal. Burada garip bir sey var, bin tane toplanti yapiyoruz hicbirinin adi ‘meeting’ degil. Scrum, surgery, bash gibi manyakcana isimler. Sopayi alip girisesim geliyor arkadaslar…

·         Ingilizler cok komik bir millet ya. Burada her sey asiri kolaylastirilmis, insanlar  zora gelemiyor ki. Ptesi aksami bir ingiliz ciftle bulusup yemek yedik. Hristiyanlarin da oruclari varmis 40 gunluk. Ama   40 gun aclik cekebilirler mi ? hayir tabi ki. Orucu nasil tuttuklarini duyunca cenem masanin ustune uzadi. Mesela 40 gun boyunca sevdigin biseyi yemeyerek/kullanmayarak vazgeciyormussun. Muz, cikolata ya da facebook.. eger bu da cok zor geliyorsa sevdigin seylerin ya da sana zor gelen seylerin listesini  yapip onlari sirayla deniyosun her gun. Bunu bize anlatan kisi de teoloji mezunu yani boru degil. Ilginc degil mi? Dini vecibeleri dahi esnetiyorlar rahat bozulmasin yeter ki J

·         Gunlerdir unutamadigim baska bir ayrinti da gotu basi oynayan zenci kardeslerim. Gecenlerde saglik ocagina gitmistim, burnum kanadigi icin. –onemli bisey yok, kilcal damarlar cortlamis- Bir zenci genc geldi. Abi cocuk hasta yani muayeneye gelmis ama hareketleri bir gorseniz resmen durdugu yerde oynuyo eleman. Gunlerdir mehmetle onu dusunup guluyoruz. Kapi gicirtisinda bile ritimlenebilir mi bir insan? Hastane ortaminda bile oynar mi dotu basi? Zenciyse evet, zenciyse sonuna kadar. olumune cistak.

·         Ingiliz kardeslerimiz kesinlikle Kapisiz koyden degil. Is yerindeki en buyuk kabusum benden once cikan birilerinin olmasi. Neden mi? cunku adamlar kapidan cikarken arkaya bakiyorlar ve 20 metre otede bile olsan kapiyi tutup bekliyorlar. Strese soktular beni ya. Tutmayin kardesim, yapmayin bu kibarligi. Hadi gunduz sorun degil ama aksam sarinmis sarmalanmisim elimde kocaman cantam, sirf adam 100 metre otede kapiyi tutuyor diye tosuncuklar gibi kostur allah kostur.. hic hos olmuyor. Ayrica ben tutmuyorum vallahi. Birakin bu yapmacik kibarlik gosterilerini rica ederim, icinize usak mi kacti anlamiyorum ki? Hem Ataturk bize usakligi ogretememisti ya bir turlu, aha iste onun affina siginiyorum ben.

·         Dun aksam cv’mi guncelledim. Bu isten genelde herkes nefret eder ama ben seviyorum biliyor musunuz? Sanirim icini doldurmaya basladim, kendime guvenim geldi, ondan hosuma gidiyor. 5-6 sene ayni yerde calistiktan sonra cok germisti cv hazirlamak ama su an her degistirdigim isten sonra hemen cv’mi guncelleyeyim diye atliyorum J

·         Al yanakli cuzdanimla bir maceram var, of ki ne of. Onu ayri bir postta yazicam, vallahi ipin ucunda, topun agzindayim, bosbogazligim yuzunden!

Bu sabahki sis :)

You Might Also Like

2 yorum

  1. sen yat kalk dua et, lanet fransızlar da pek kapıcıdır ama o kapıyı tutar da sen tutmazsan veya geçmezsen bi de homur homur laf sokarlar sana. bunun adı kibarlık değil dostum, götlük!

    YanıtlaSil
  2. "Ölümüne cıstak"
    Cereeeeeeen patlayana kadar güldüm burda :)

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim