Bir garip playdate hikayesi

  • Ocak 23, 2017
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 4 Comments

Benim oglanin Nursery'de (kres) bir best friendi oldu!

Muhtemelen teyyare olup beraber ucuyor bunlar, baska bir sey yaptiklarini sanmiyorum. Ama dedim ki madem cocuk Keelllum(okunusu boyle bir sey) ile oynamak istiyor, bir bulusma ayarlayalim. (playdate)

Nursery'e cakilan maillerden sonra, C.'in annesin E'den bir mail aldim, hemen bir bulusma ayarlandi. Biri daha ilgilendi bu bulusmayla, kizi olan bir adam: M.. Haydi sen de gel dedik ona da. Merak etmeyin, kotu seyler olmadi boyle ucuncu sayfa haberi gibi sadece bas harfleri vermemin sebebi sadece Allah esirgesin, bir sekilde blogumu bulur, Google Translate motorlarina yuklenir ve benim hakkimda mi yazdin Neriman? Nalcak! diye ustume gelirler korkusundan. Nitekim gecen sene yaratici yazarlik kursunda, sizi bloguma yazdim dedikten sonra uzerime dolma kalemlerle: ne? nasil ? neden? nerede? diye saldiranlari unutamiyorum!

Efendim buluşmaya gittik baktım C ve annesi E kapıda bekliyor. Sonra A ile babası M geldi. Aman allahım A'nin babası nasıl yakışıklı bi adammis, adonis mubarek. Boyle ne bileyim unlu biri gibi bir gorunusu var, adam parliyor, cavil cavil. Kiyafetler falan designer, belli! Ben tabii ki bulusmaya gitmeden once tam bir stalker gibi bunlari Facebook'ta aratmistim, gorurum de kim olduklarini anlayamam korkusundan. Ben M'yi aratınca cambridge'de ayni isimde normal bir vatandas cikmisti ilk. SEN O DEGİLSİN M!!! diye haykırıp omuzlarından sarsmak istedim. Allah sahibine gani gani bagislasin, adam 750 watt mikrodalga fırın gibiydi, E erime belirtileri gösteriyordu. Zaten o gelince E beni hepten unutmustu. Canak antenin uyduya donmesi gibi herife bir dondu bir dondu, donus o donus, o kafa bir daha donmedi bana!
Ama Aslan M beni ihmal etmedi. Ar yu TÖRKİŞ diye lafa girdi, universitedeki roommate i turkmüş falan fistan. Istanbul'a gitmiş çok sevmiş. Adamdaki Turk ve Turkiye sevgisi, sempatisi, bende yok oyle diyeyim ben size.
Bu arada bulusmadan once, E'nin Facebook'una bakmak beni depresyona sokmaya yetmisti. Kadin Okyanus Bilimciymis!! TV'lere cikip konusan bir tip. Bilimkadini... Ya ben bu kadinla ne konusacagim simdi diye epey tasalanmistim, ama Allahtan M'nin dehsetli yagusuklu varligi, E'nin benim pacoz benligime teget gecmesine sebep olmustu.
Tanrım kadin yine bbc radyo bilmemkaçta  küresel isinma ve okyanuslar üstüne konuşacakmış. gulumseyip onaylayarak dinlerken icimde bir sey bir tarlanin ortasina gidip bagirmak istiyordu. Lanet karı ya, kucagındaki iki tane cocuk, biri 3 yaşında biri altı aylık. Super human mısın ben kıcımı zor siliyorum sen BİLİMİNİ NE ARA YAPIYOSUN BE KADIN diye o anlattıkça ben tokatlamak istedim kadini.

Sonra bir kim ne iş yapıyor muhabbeti başladı. E kendi isini o kadar amazink bir sekilde anlatti ki altta kalmamaliydim. Cok zekiydim. Computer science okudum diyerek ucundan kıyısından da olsa science minderine popomu attim. Bilimse bilim ulan! Sana yedirtmezler :)) Bizimki de Information bilimi, facebook'a  twitter'a falan giriyorum is yerinde butun gun. Haber yorumu okuyorum, sonra bunlari sentezliyorum. Boru mu bu? Bu da bilim. (Boyle demedim tabii) Efendim Virtual Learning Environment kodu yaziyoruz dedim, havali durmasini umut ederek. Kadin okyanus bilimci ya. OKYANUS BILIM. KURESEL ISINMA. bunlar benim boyle sagda solda gorup uc cumle okuyup ikinci cumlenin yarisinda 'sut bitti mi alsam mi' diye dusunmeye basladigim agir konular. Burada atom parcalayip protonlara haiku falan yazdirsam ancak "vay, veri interestink" dedirtirsin herhalde boyle birine. Kadinin isi bomba ! Kiskandim...
M de PR'cıymış sanırım. Sosyal bilimler. Aman canim, senin cool olmak icin bilim  yapmana gerek yok bebisim dedik adeta E ile ikimiz. 
Asil bomba su ki, adam ev erkegiymiş!!! çalışmıyormuş. Karısı astra zeneca'da bilmemne direktörüymüş. Bu da oyle kendi halinde bohem bohem takılıp cocugu getir götür yapıyormus.E burnunu cekiyordu.. Adeta "senin gibi adamı biz de bulsak eve koyar ev erkegi yapardık M'cigim, deli misin"diyordu. Onun kocası da IT'ciymiş. haspam senin bey ne iş yapıyor diye de sordu, onu da soyledim...Bluetooth yapiyor benim kocam. bluetooth isinde. Kod mod yaziyor o da. Hic anlamam ki o islerden? Benim isimin pek cool oldugunu soyleyemem ama belki onunki cooldur..Aksam eve gidince bir sorayim.

Ya A??? Ya o kucucuk kiz? Bir başladı.... Annem christmas kutluyor, babam hannukah kutluyor, ben ikisini de kutluyorum. Vay babasının kemiği lan ben hannukanın ne oldugunu 20 yaşında öğrenmişim kız kalktı bana resmen dinler tarihini anlattı. Yılbasında Tenerife'e gitmişler. Tek gözümü kısıp lan ora nereydi,Ispanya miydi, haritada hangi yere düşerdi diye dusunurken topluluga girdigimde en güvendigim kalem olan sosyo-etnik kültür çeşitliliği kalemin de düşüşünü kabullenmistim. Entelektuel seviyenin yukseldigi topluluklarda Turk olmak buyuk rahatlikti, ulkemiz cok guzel bir tartisma konusu cunku ve o konuda bilgiliyim normal olarak :p
Ama Turkluk ne ki? M yahudiydi. M kanadalıydı. M hem fransızca hem ingilizce biliyordu. Pipimle kaligrafi yapiyorum dese sasirmazsin yani o sekil, yapiyordur pezevenk dersin. Dostlarim, bu iki enteresan ve elit Kembric insaninin yaninda adeta tombis, pembe yanakli bir Fransiz dag koylusuydum. 

Ayrica, diger iki cocuk kaplan'in yaninda gorgu ve adap konusunda birer Ingiliz asilzadesiydi. Ikisi de yemeklerini oturup masada yerken benim oglum kaptan magara adami gibi ortada dolasarak tuketti pizzasini. Yemek adabi sifir, oyuncak paylasma adabi sifir. Evet, Cocugum bir magara adamiydi. Tukenmistim. E Iskoctu ve Ingilizcesi anlama sinirlarimin cok otesindeydi. Kimbilir kac sorusuna anlamadan kafa salladim kadinin?! I am a pencil seviyesindeydim, o derece. Dardayim ey aneeeeeeeey diye turku cigirmama az kalmisti. E bir de israrla kendi ogluna, "hayir kalkamazsin, burada yiyeceksin, kalkilmaz" diyordu E.Cocuk da ortalikta serseri mayin gibi gezen Kaplan'i haset dolu gozlerle izleyerek pizzasini kemiriyordu. Kafamda dardayim aney caliyordu ya, Kaplan agzini koluna silince de Mortal Kombat'in sonundaki gibi fatality oldu. 'uzerime usustuler, parca parca bolustuler' calmaya basladi kulaklarimda. Kafama bir not dustum. Disiplin ve adab-i muhaseret konusunda bu cocuga bir sekil semal verme zamani gelmisti..Neyse ki diger kiz da, oyuncak konusunda bayagi bir olay cikardi ve ciyak ciyak bagirdi da, ohh be bunlar da normal cocukmus dedim. Normal cocuk!

Bu E var ya...Adam giderken ay çok güzel oldu yine yapalım dedi. Ben giderken bana bir bok demedi.
Ama sonra mesaj atmis tenks for organising diye. Ya reply edicektim, dicektim ki BIRAK BU AYAKLARI BIRAK, ADAMI GORDUN BENI UNUTTUN. Neyse ki M ile cok iyi anlastim. bir ara yine playdate yapalim Deeeeeeeeeermisim. 

Dip not:
bu yazi, bayagi abartarak yazilmistir. olaylar gercek, insanlar da oyle, ama bu kadar disastrous degildi sanirim (: eglenmek icin yazdim aslinda.. :)

You Might Also Like

4 yorum

  1. Mehehe
    Vay pezevenk. Kapatma adam. Yataga atlayip bacaklarimi vura vura aglamak istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. damardan bir kembriç anısı olmuş yine bacım, çok güldüm!! ama sen niye kadının mesleğini bu kadar gözünde büyütmüşsün ki? gören de kadını tek başına küresel ısınmaya karşı savaşıyor sanacak. kembriç'te burjuva burjuva yaşayıp hangi sorunu çözüyor olabilir?! en fazla radyoda atar tutar işte. bir sonraki buluşmada sırtını dik tut cerokim, sen. de bizim o yaban ellerdeki bilim elçimizsin!! göster ona türk'ün gücünü. 2 yemek tarifi versen zaten diskalifiye olur salak :D

    YanıtlaSil
  3. Bulusmadan once bakip Tv'lere falan cikan biri oldugunu gorunce vahoooy dediysem de, yazi bayagi abartili canim :) Radyoda atsin tutsun valla, zaten dedikleri anlasilmiyor :p

    YanıtlaSil
  4. Evde tek başımayım ve senin oğlanın ağzını koluna silme sahnesinde anıra anıra, göbeğimi titrete titrete güldüm (:

    Bence bizim mesleğimiz okyanus bilimini döver abi, herkesin elindeki telefonda, masasındaki bilgisayarda EMEĞİMİZ var. Okyanus bilimci kimmiş?

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim