Strasbourg ve Colmar

  • Ekim 25, 2015
  • By Ova (Excuse My Reading)
  • 1 Comments


Geçtiğimiz haftalarda Strasbourg, Colmar ve Berlin'i ziyaret ettik.
Çocukla aşırı turistik ve kalabalık şehirlere gitmekten kaçınıyorum. Bu yüzden Fransa Almanya sınırındaki Fransız kenti Strasbourg ile başladık geziye.

Strasbourg çok hoş bir şehir. Gerçekten Yaşanılası. Ulaşımı, trafiği, şehir düzenlemesi bir harika. Evlerinde kaldığımız Airbnb hostumuzun verdiği bilgilere göre Strasbourg'da yaşayıp her gün İsviçre, Almanya ve Belçika'ya işe gidip gelmek mümkün. Bu şekilde çalışan çok insan varmış, ve hatta ev sahibimiz de uzunca bir süre her gün Belçika'daki işine gitmiş gelmiş. Zaten maksimum 1 saat sürüyordur. Fransa'da trenler ucuz ve İngiltere'dekine kıyasla adeta cennet. Bana çok mantıklı geldi bu yüzden bu sınır şehrinde yaşayıp komşu ülkelerde çalışmak!

Ertesi gün ziyaret ettiğimiz Fransız şehri Colmar inanılmaz güzel bir yer..Masal gibiydi. Şu ana dek gördüğüm en güzel yerlerden biri.

Çok fazla fotoğraf çekemedim, Ankara'da yaşanan korkunç olay tatilimizin tam ortasına denk geldi. Bizde tat tuz kalmadı.

Ben susayım çektiğim resimler konuşsun. 
Önce Strasbourg:



Kartpostala benzeyen binaları ile Strasbourg..

Strasbourg katedrali



Bundan sonrası Colmar.











Little Venice diye bir yer yapmışlar Colmar'da, tabi ki Venedik gibi değil. Ama çok güzel, ve daha az kalabalık. Ve Daha temiz :)




Colmar ve Strasbourg aynı dokuda iki şehir, ama Colmar Strasbourg'un çok daha kompakt ve güzel olanı. Sokaklarını arşınlamaya doyamadım. 

Fransa'da yemek niye böyle pahalı anlamadım. Restoran ve market fiyatları Paris'ten çok farklı değildi. Ama evler ve kiralar aşırı ucuz. Ev sahibimiz bizim evimizin 3 kat büyüklüğünde kocaman villada 800 euro'ya kalıyormuş, parmak ısırdık. Çok güzeldi Strasbourg. Fransa'da yaşamayı düşünseydim tercih edeceğim bir yer olurdu...

You Might Also Like

1 yorum

  1. strasbourg'a hic gitmedim simdi fotolari gordum soz aldim :)) baharda gidelim bari.

    YanıtlaSil

en derin düşüncelerini dök bebeğim